Από τους πιο αγαπημένους μου του Παρά 5 ..

Από τους πιο αγαπημένους μου του Παρά 5 ..

Έχει ταλέντο και είναι απίστευτα Cool !!!

Με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε άπειρα χρόνια και έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές παρέα φτιάχνοντας όμορφες αναμνήσεις.

Είχα να τον δώ πάρα πολύ καιρό και ξαφνικά την Παρασκευή που μας πέρασε βρεθήκαμε τυχαία να καθόμαστε σε δείπνο σε διπλανά τραπέζια στο Gaspar στο Ψυχικό.

Για να πώ και την αλήθεια είχα μια στιγμή Ντάλιας μιας και πάντα τον έλεγα και θα τον λέω Μικρό μου Πόνυ. Οι σειρά Παρά 5 ίσως είναι η πιο επιτυχημένη ever για τα Ελληνικά δεδομένα ( δεν έχασα ποτέ επεισόδιο). Ο Μιχάλης έδωσε σε αυτή την σειρά το δικό του στίγμα και τον κατά συμπάθησα έκτοτε.

Αυτή την στιγμή παίζει στο Θεάτρο Badminton στην επιτυχημένη παράσταση ¨Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου¨, η οποία πήρε παράταση για μέχρι την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Η περιγραφή όπως είναι στο Site : https://www.viva.gr/tickets/theatre/badminton/taksidi-sto-stavro-tou-notou/

Ταξίδι στο Σταυρό του ΝότουΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Σενάριο - Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Παράταση Παραστάσεων έως 6 Μαρτίου στο θέατρο BADMINTON


Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή, με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Ποιος στη Ζωή μου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πο-λυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νί-κου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καβ-βαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσε-ται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, ανήσυχη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.DPG Network