Τα πιο νόστιμα μελωμένα μελομακάρονα !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Τα πιο νόστιμα μελωμένα μελομακάρονα !!!


Τις προάλλες αποπειράθηκα να φτιάξω μελομακάρονα και κουραμπιέδες συγχρόνως και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Είχα ανεβάσει διάφορα stories στο www.instagram.com/majenco και έλαβα άπειρα μηνύματα για την συνταγή (ότι μαγειρεύω να ξέρετε πάντα βάζω συνταγή στο Blog μου οπότε και για το σουφλέ και τα brownies που με έχουν ρωτήσει πρόσφατα πάνω από 50 άτομα οι συνταγές είναι όλες εδώ !!!



Με αυτά και με αυτά πάμε να σας πω τι ανακάλυψα. Το μυστικό για τα μελομακάρονα είναι στο μέλωμα !!!! Το πιο βασικό από όλα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι μερικές ώρες πριν και όσο περισσέψει στύψτε το πορτοκάλι κ θα πάθετε πλάκα !!!

Για το μέλωμα θα χρειαστείτε:

1 πορτοκάλι κομμένο ( έβαλα από την βιολογικό ένα πολύ γλυκό )
3 sticks κανέλα, 3 γαρίφαλα
500 γρ νερό
750γρ ζάχαρη λευκή
150γρ μέλι ( όσο πιο ψαγμένο τόσο καλύτερα)

Σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύετε όλα χωρίς το μέλι μέχρι να πάρουν μια καλή βράση και μόλις είναι έτοιμο σβήνεται την φωτιά και προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. Τα αφήνετε να κρυώσει για όσο περισσότερο γίνεται. Eγώ τα άφησα σχεδόν 2 ώρες, αν μπορείτε και παραπάνω ακόμα καλύτερα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς.

Θα χρειαστείτε 2 μεγάλα μπολ. Στο ένα θα βάλετε 200γρ ψιλό σιμιγδάλι και 1 κιλό αλεύρι.
Στο άλλο θα βάλετε 180 γρ ελαιόλαδo, 400γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, 400 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι ( να είναι γλυκά), ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κουταλιά του γλυκού σόδα, 3 κουταλιές κανέλα, μισή κουταλιά σκόνη γαρύφαλλο, και 1/4 μοσχοκάρυδο. τα ανακατεύετε με σύρμα και τα προσθέτετε στο αλεύρι και στο σιμιγδάλι που με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε στιγμιαία.

Σε 2 ταψιά πάνω σε λαδόκολλα τοποθετείτε σε ομοιόμορφο μέγεθος τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για 25 λεπτά το πολύ να δείτε πως το χρώμα είναι ωραίο. Με το που τα βγάλετε καυτά από τον φούρνο τα βάζετε μέσα στο σιρόπι για 15 δεύτερα και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας τα με τριμμένο καρύδι και επιπλέον σιρόπι ή μέλι.



Καλή επιτυχία !!!