Ο Απόλυτος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς!

Ο Απόλυτος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς!

Έφτιαξα την πιο νόστιμη συνταγή που βρήκα για τον απόλυτο Σιμιγδαλένιο Χαλβά με αμύγδαλα και πορτοκάλι. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν να βάλω λιγότερη ζάχαρη από ότι λέει η αρχική συνταγή, θα πρόσθετα περισσότερη κανέλα και τα ξύσματα πορτοκαλιού θα τα έκοβα ακόμα πιο μικρά .. ( αυτά τα λέω για να τον ξαναφτιάξω σύντομα ).

Ακολουθούν τα υλικά με την σειρά που φτιάχνουμε τον απόλυτο Χαλβά !!!

150γρ αμύγδαλα φιλέ που τα καβουρδίζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά πάνω σε λαδόκολλα στους 180° C στον αέρα.

Σε κατσαρόλα μεγάλη αντικολλητική βάζουμε 3/4 κούπα ηλιέλαιο ( όχι άλλο λάδι για να πετύχει).

Προσθέτετε 2 κούπες σιμιγδάλι ( μπορείτε να διαλέξετε χοντρό η ψιλό η να βάλετε ένα και ένα ), ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα για κανένα 5λεπτό, προσθέτετε 1 κ.γ. κανέλα και παραπάνω, 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, και 1 κ.γ. βανίλια.

Αφού συνεχίσετε το ανακάτεμα, προσθέστε 3 κούπες Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, ( νομίζω είναι πολλές μπορείτε και λιγότερο), χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ένα ένα 4 κούπες νερό ( προσοχή να μην είναι στην φωτιά η κατσαρόλα όταν το κάνετε αυτό ). Ρίχνετε ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια ( καλό είναι τα ψιλοκόψετε ακόμα πιο πολύ), Ένα τελευταίο ανακάτεμα και μόλις δείτε φουσκάλες είναι έτοιμος ο χαλβάς, προσθέτουμε εκτός φωτιάς τα αμύγδαλα. Βάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση και αφήνετε να κρυώσει αν και εμένα μου αρέσει ζεστός. Βάλτε όση κανέλα θέλετε με το που αναποδογυρίσετε την φόρμα.

Καλή επιτυχία! Κάντε μας ταγκ και στο www.instagram.com/queengr & www.instagram.com/majenco