Έφτιαξα τις απόλυτες Αγκινάρες Αλά Πολίτα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Έφτιαξα τις απόλυτες Αγκινάρες Αλά Πολίτα

Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να μαγειρεύω και να ανακαλύπτω νέες γεύσεις . Πολλές φορές οι συνταγές μου είναι τελείως από το μυαλό μου και αλλές φορές κάνω google search συνταγές online και τις φέρνω στις γεύσεις μου ..

Κάθε Δευτέρα πηγαίνω στην Βιολογική Λαϊκή στην Πολιτεία και ψωνίζω τα πιο φρέσκα λαχανικά και φρούτα από τους φίλους μου τον Αντώνη, τον Φίλωνα και την Σούλα, και με το που γυρίζω σπίτι ανάλογα με το τι λαχανικά έχω φροντίζω να μαγειρέψω/μαγέψω που μου λένε και οι φίλοι μου.

Και επειδή κάθε φορά που ανεβάζω στο www.instagram.com/majenco μου ζητάτε συνταγή.. ορίστε και αυτή που ήταν πεντανόστιμη !!!

Για τις Αγκινάρες αλά πολίτα λοιπόν ..

έβαλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισα 2 λευκά κρεμμύδια, 2-3 καρότα και 2 πατάτες σε μικρούς κύβους κομμένες, έριξα μια κ.σ. Αλεύρι, 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα, λίγο άνηθο ένα κύβο λαχανικών, 1 πακέτο αγκινάρες και τις κάλυψα με ζεστό νερό, αλάτι Ιμαλαϊων και πιπέρι. Βάζουμε καπάκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.. και όταν σερβίρουμε βάζουμε και λίγο λάδι από πάνω ( προσωπικά έβαλα λάδι τρούφας και το έκανα λίγο πιο γκουρμέ ..).

Καλή επιτυχία ..