Μελομακάρονα να να να να !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Μελομακάρονα να να να να !!!

Έκανα poll στο ίνστα μου www.instagram.com/majenco κουραμπιέδες vs μελομακάρονα για το τι να έφτιαχνα και ύπερ νίκησαν με διαφορά τα μελομακάρονα , όχι ότι δεν θα φτιάξω κουραμπιέδες .. οσονούπω και η επόμενη συνταγή ..

Για το μέλωμα

1 πορτοκάλι κομμένο στα 2

3 στικς κανέλλα κ μια χούφτα γαρύφαλλα

500 γρ νερό

750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ μέλι

Σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύετε όλα χωρίς το μέλι μέχρι να πάρουν μια καλή βράση και μόλις είναι έτοιμο σβήνεται την φωτιά και προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. Τα αφήνετε να κρυώσει για όσο περισσότερο γίνεται. Eγώ τα άφησα σχεδόν 2 ώρες, αν μπορείτε και παραπάνω ακόμα καλύτερα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς.

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

1 κιλό αλεύρι

180 γρ ελαιόλαδο

400 γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

400 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κγ σόδα

3-5 κγ κανέλλα

1 κγ γαρύφαλλο

λίγο μοσχοκάρυδο


Θα χρειαστείτε 2 μεγάλα μπολ. Στο ένα θα βάλετε 200γρ ψιλό σιμιγδάλι και 1 κιλό αλεύρι.
Στο άλλο θα βάλετε 180 γρ ελαιόλαδo, 400γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, 400 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι ( να είναι γλυκά), ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κουταλιά του γλυκού σόδα, 3 κουταλιές κανέλα, μισή κουταλιά σκόνη γαρύφαλλο, και 1/4 μοσχοκάρυδο. τα ανακατεύετε με σύρμα και τα προσθέτετε στο αλεύρι και στο σιμιγδάλι που με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε στιγμιαία.

Σε 2 ταψιά πάνω σε λαδόκολλα τοποθετείτε σε ομοιόμορφο μέγεθος τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για 25 λεπτά το πολύ να δείτε πως το χρώμα είναι ωραίο. Με το που τα βγάλετε καυτά από τον φούρνο τα βάζετε μέσα στο σιρόπι για 15 δεύτερα και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας τα με τριμμένο καρύδι και επιπλέον σιρόπι ή μέλι.





Καλή επιτυχία !!!



Βρείτε με στο www.instagram.com/majenco