Το απόλυτο Γαλακτομπούρεκο είναι αυτό εδώ !!!

Το απόλυτο Γαλακτομπούρεκο είναι αυτό εδώ !!!

Είχα κάνει τις προάλλες ένα Q & A για τα μαγειρέματα μου και τις συνταγές και μου ζητήθηκε από πολλούς να φτιάξω Γαλακτομπούρεκο.

Πριν μερικούς μήνες ο Top Pastry Chef Γιάννης Καλδάνης μου έμαθε να φτιάχνω το ξακουστό Triple mousse της Μυκόνου που δεν ύπαρχει ... μου ζήτησε να κρατήσω την συνταγή για εμένα και να μην την δώσω πουθενά με "αντάλαγμα" να μου μάθαινε να φτιάξω το διάσημο Γαλακτομπούρεκο του μαζί και μέ άλλα γλυκά.

Έτσι τις προάλλες μετά από πολλαπλά requests για το γαλακτομπούρεκο τον κάλεσα και ενώ βρισκόταν στην Αφρική μου έστειλε αμέσως την συνταγή του. Αν και η αρχική ήταν για έναν στόλο .. και η επόμενη ήταν για ένα ταψί.

Οπότε έχει ως εξής :

Πρώτα φτίαχνουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα βάζουμε 700 γρ ζάχαρη, 350 γρ νερό και 150 γρ γλυκόζη, ( έβαλα και ένα στικάκι κανέλλας ). Τα βάζεις να βράσουν για κανένα 2-3 λέπτο και τα αφήνεις εκεί με σβηστή φωτιά.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170-180 για να ψήσεις για 30-4- λεπτά ανάλογα με τον φούρνο για να πάρει χρυσαφί χρώμα το φύλλο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύεις 1500γρ γάλα και 1 βανίλια.

Σε ένα μπώλ ανακατεύεις 450 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, 3 αυγά, και μετά προσθέτεις 135 γρ σιμιγδάλι ψιλό, 15 γρ νερό και ένα ξύσμα μεγάλου λεμονιού , και μετά τα προσθέτεις στην κατσαρόλα με πολύ καλό ανακάτεμα. Μόλις βράσει και κοχλάσει άπλωσε το σε ένα βαθύ ταψί η πυρέξ για να κρυώσει πιο γρήγορα για κανένα 20 λεπτό.

Σε ένα πυρέξ η ταψί άλλο αφού έχεις λιώσει αρκετό βούτυρο με ένα πινέλο αλείφεις όλο το κάτω μέρος και μετά το κάθε φύλλο που βάζεις μέσα, 3-4 φύλλα βουτυρωμένα παντού και μετά ρίχνεις το μείγμα μεσά και προσθέτεις και βουτυρώνεις πολύ κάλα όλα τα υπόλοιπα φύλλα. Το βάζεις στον φούρνο και μόλις είναι έτοιμο και ζεστό το χαράζεις και κάνεις τρύπες και ρίχνεις το χλιαρό/κρύο σιρόπι. Αφήνεις να ξεκουραστεί και τρώωωωωως σαν να μην υπάρχει αύριο.. ( δεν το άφησα ποτέ η φώτο αυτή είναι με το που βγήκε από τον φούρνο δεν άντεχα ήθελα να το δοκιμάσω μοσχοβολούσε η κουζίνα)

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε :

www.instagram.com/majenco

Και τον Pastry Chef Γιάννη Καλδάνη στο :

www.instagram.com/yiannis_caldanis