Noodles με λαχανικά και γαρίδες !!!

Noodles με λαχανικά και γαρίδες !!!

Έφτιαξα δύο διαφορετικές εκδοχές από Noodles και ήταν και οι 2 θεϊκές.

Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή μου για τα Noodles με λαχανικά και γαρίδες.

Το σημαντικό είναι η σως !!! Τα υλικά είναι τα εξής :

2 κουταλίες της σούπας dark soy sauce

1 κουταλιά της σούπας light soy sauce

1 κουταλάκι του τσαγιού sesame oil

1 κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη

Tα ανακατεύετε σε όλα μαζί και τα κρατάτε για το τέλος.

Θα χρειαστείτε 1 πακέτο egg noodles , γάλα καρύδας για τις γαρίδες, γαρίδες καθαρισμένες, 1 κουταλάκι κάρρυ, 1 κουταλιά της σούπας groundnut oil για το wok, λίγα cassius, φρέσκο ginger, 1 σκελίδα σκόρδο, ότι λαχανικά έχετε , έβαλα καρότα, κολοκύθια, φρέσκο κρεμμύδι, σπαράγγια, μανιτάρια, πιπεριές χρωματιστές, celery, 1 λάϊμ ξύσμα και χυμό, κλπ. ( από 3-4 από το καθένα πολύ λεπτά κομμένα δείτε στις φώτο πιο κάτω).

Στο wok βάζετε το λάδι με τα λαχανικά όλα και τα cassius, και σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε νερό με αρκετό αλάτι για τα noodles, όταν ζεματάει τα ρίχνετε μέσα για 2-3 λεπτά ( γράφει πάνω το πακέτο) τα στραγγίζετε με κρύο νερό από πάνω.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε λίγο sesame oil & groundnut oil και μόλις καίει βάζετε τις γαρίδες με μια κουταλιά κάρρυ, και μετά μόλις γίνουν μετά από περίπου 2-3 λεπτά ρίχνετε και γάλα καρύδας λίγο όπως στις φωτογραφίες θα δείτε πιο κάτω και το υπόλοιπο το ρίχνετε στα λαχανικά.

Βάζετε στο wok τις γαρίδες και τα noodles σε χαμηλή φωτιά και πασπαλίζετε με πολύ σουσάμι και την σως. Ανακατέψτε και είστε έτοιμες !!! Έβαλα από πάνω και λίγα Bean Sprouts, (φύτρες φασολιών).

Η συνταγή είναι από το μυαλό μου οπότε ότι θέλετε έσεις βάζετε μέσα το σημαντικό για την γεύση είναι η σως.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε στο :

www.instagram.com/majenco