Yummy συνταγή για Carrot Cake με Pekan!

Yummy συνταγή για Carrot Cake με Pekan!

Έχω φτιάξει παλιότερα Carrot cake ( https://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/gotcha/story/171253/pentanostimi-syntagi-gia-carrot-cake-me-coconut ) και ήταν το απόλυτο για τις γεύσεις τις δικές μου μιας και είχα βάλει και καρύδα μέσα. Αυτή την φορά είπα να πειραματιστώ και να φτιάξω κάτι λίγο διαφορετικό και χαζεύοντας στο ίντερνετ διάφορες συνταγές πέτυχα αυτήν την εκδοχή του Carrot Cake με Pecan και σταφίδες και δεν μπορούσα να μην το δοκιμάσω!

Για να πετύχει πρέπει να είναι εξαιρετικά υγρό και πρέπει να έχει την ακριβής δοσολογία από τα μπαχαρικά για να είναι νόστιμο και γευστικό.

Για το frosting είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τόσο το βούτυρο όσο και η κρέμα τυριού. Αν θέλετε να έχει περισσότερη γεύση βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 τζίντζερ. Βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά και αφού έχει κρυώσει το cake θα το βάλετε από πάνω μαζί με τρυμματιασμένα Πεκάν.

Θα χρειαστείτε ένα μακρόστενο σκεύος για κέικ 9x5 .

Προθέρμανση φούρνου στους 180 βαθμούς για 70 λεπτά.

Υλικά για το Carrot Cake :

1 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κγ baking powder

1 κγ κανέλα

1/2 κγ τζίντζερ σκόνη

1/4 μοσχοκάρυδο

1/2 αλάτι

3 αυγά

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κούπα ελαιόλαδο

2 κγ βανίλια υγρή

3 καρότα τριμμένα

1/2 κούπα σταφίδες

1/2 κούπα πεκάν θρυμματισμένα

Για το Frosting :

115 γρ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη

1 κγ κρέμα γάλακτος

1 κγ βανίλια

Μέσα στο σκεύος μπορείτε να το “λαδώσετε" με χαρτί αντικολλητικό και σπρέι. Θα χρειαστείτε 2 μπολ, στο ένα βάζετε το αλεύρι, μπέϊκιν πάουντερ, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Στο άλλο, να είναι μεγαλύτερο, βάζετε τα αυγά και την ζάχαρη και τα ανακατεύετε πολύ καλά και μετά το λάδι και την βανίλια. Προσθέστε και το μείγμα από το πρώτο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Με μια σπάτουλα βάζετε τα τριμμένα καρότα, την σταφίδα και τα πεκάν. Τα βάζετε στο ταψάκι και στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και αλείφετε από πάνω το frosting με θρυμματισμένα πεκάν.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco