Ταλιατέλες με γαρίδες, κάρυ και coconut milk

Ταλιατέλες με γαρίδες, κάρυ και coconut milk

Το έχω ξανά πει πως όταν μαγειρεύεις με αγάπη και φαντασία αλλά και με υλικά που είναι του γούστου σου πάντα πετυχαίνουν οι συνταγές.

Είχα στην κατάψυξη ένα πακέτο γαρίδες τις έβγαλα να ξεπαγώσουν τις έπλυνα με άφθονο κρύο νερό και τις έβαλα σε ένα μεγάλο μπωλ με 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 1/4 πιπέρι φρεσκοτρυμμένο, 1/4 του κουταλιού αλάτι Ιμαλαΐων τρυμμένο και 2 κουταλιές μεγάλες λεμόνι και 1 λάϊμ. Τα ανακάτεψα καλά και τα έβαλα για λίγο 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο τεφάλ έβαλα μια κουταλιά λάδι καρύδας, 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψυλλοκομένο, 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρέσκο τρυμμένο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο πιπέρι τρυμμένο, 1/2 αλάτι, 1/2 κουρκουμά , 2 κουταλιές μικρές κόριανδρο τρυμμένο, 1 κουταλιά κάρυ. Αφού τα ανακάτεψα να πάρουν τα αρώματα τους και να μαγειρευτούν πρόσθεσα 400γρ ντοματίνια φρέσκα έβαλα βιολογικά ( αυτά που μου βλέπετε στα στόρις μου από την λαϊκή βιολογική της Πολιτείας που μου δίνει κάθε Δευτέρα ο καλός μου φίλος ο Αντώνης και ο Κλεάνθης ), αλλά μπορείτε και κονσέρβα σε κομματάκια, και μια κονσέρβα 400γρ γάλα καρύδας.

Σε ένα άλλο τεφάλ έβαλα τις γαρίδες μαζί με λίγο φρέσκο κόλιανδρο αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μαϊντανό ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και μετά τα έβαλα στην σάλτσα και ανακάτεψα όλα μαζί.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σε καυτό νερό είχα βάλει αρκετό αλάτι και πρόσθεσα φρέσκιες ταλιατέλες για 3 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ήταν έτοιμες τις πρόσθεσα στην σάλτσα και έβαλα και λίγο παρμεζάνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φάγανε όλο, κέρδισε στην γεύση, στην νοστιμιά αλλά και στις εντυπώσεις !!!

Καλή επιτυχία..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco