Θεϊκή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Θεϊκή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι

Αν και δηλώνω φανατική Pasta Lover δεν είχα φτιάξει ποτέ μου Lasagna.

Χαζεύοντας διάφορες συνταγές συνδύασα 2 διαφορετικές και έφτιαξα την δική μου και θα σας πω και ένα μαγικό μυστικό που ανακάλυψα που με κάνει να θέλω να την ξανά φτιάξω το συντομότερο δυνατόν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Τα υλικά είναι τα εξής :

Σπανάκι 700γρ ή μια σακούλα κατεψυγμένη

500 γρ Ricotta

250 γρ Παρμεζάνα τριμμένη ( συν αρκετή με το μάτι τώρα γύρω στα 150 γρ )

Πάστα για τα λαζάνια χρησιμοποίησα φρέσκα που δεν χρειάζονται βράσιμο

Για την Μπεσαμέλ :

80 γρ βούτυρο ( 1/3 κούπα )

80 γρ αλεύρι που φουσκώνει ( 1/3 κούπας & 1 κ σούπας )

1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες ( 4 κούπες )

1 φρέσκο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο

Αρχικά ξεκίνησα να την φτιάχνω με φρέσκο σπανάκι και μόλις συνειδητοποίησα πως δεν έφτανε ευτυχώς είχα στην κατάψυξη μια σακούλα και έτσι την έβαλα σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι και αλατοπίπερο να βράσει.

Στην Μαντεμένια Lodge μου έβαλα το βούτυρο να λιώσει και αφού έλιωσε έριξα το αλεύρι που φουσκώνει και ανακάτευα συνέχεια ασταμάτητα, και έριχνα διαδοχικά το γάλα, έτριψα ένα ολόκληρο μοσχοκάρυδο και ασταμάτητο ανακάτεμα για να μην σβολιάσει, στην αρχή με αυγογδάρτη και μετά με ξύλινη κουτάλα.

Και κάπου εδώ είναι το έξτρα μυστικό που πιστεύω πως θα κάνει τεράστια διαφορά και είναι λόγος για να το ξανά μαγειρέψω οσονούπω.

Ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι την έξτρα παρμεζάνα τα 100 -150 γρ προαιρετικό αυτό αλλά το πιστεύω πως θα είναι ακόμα πιο Θεϊκό.

Ανακατεύουμε το σπανάκι καλά με την ricotta και σε ένα πυρέξ απλώνουμε με μια κουτάλα σούπας όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω δύο κουταλιές μπεσαμέλ να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε δύο φύλλα λαζάνια και μετά μπεσαμέλ να πάει παντού , το σπανάκι με την Ricotta, και από πάνω παρμεζάνα να πάει παντού και επαναλαμβάνουμε ξανά 2 φύλλα λαζάνια, μπεσαμέλ, σπανάκι, παρμεζάνα και ξανά 2 φύλλα λαζάνια την μπεσαμέλ όλη να είναι παντού και πολύ παρμεζάνα. Το βάζουμε στον φούρνο για 25 -35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και καλή σας απόλαυση πραγματικά θα το ευχαριστηθείτε !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco