Συνταγή για τα πιο εντυπωσιακά σφολιατοπιτσάκια

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για τα πιο εντυπωσιακά σφολιατοπιτσάκια

Είχα φτιάξει τις προάλλες κοτόπουλο gordon blue αλά Wellington μια συνταγή από το μυαλό μου και μου περίσσεψε ένα κομμάτι σφολιάτας. Χάζευα στο σάιτ το αγαπημένου James Oliver στην κατηγορία Pastry για να εμπνευστώ και είδα τα σφολιατο πιτσάκια που έφτιαξε και αμέσως πήγα στο ψυγείο και ως συνήθως με ό,τι είχα εύκαιρο ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δοκιμή και πέτυχε θεαματικά και γευστικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.

Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί για να μην κολλάει η σφολιάτα. Χωρίζουμε τη σφολιάτα στα 4, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω. Γυρίζουμε όλες τις άκρες και τις διπλώνουμε και πασαλείφουμε με έναν κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο νερό. Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού.

Αυτή είναι η βάση και μετά συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε. Στις 2 σφολιάτες έβαλα πέστο και από πάνω ντοματίνια βιολογικά, που μου στέλνουν από την βιολογική της Πολιτείας κάθε Δευτέρα ο φίλος μου ο Αντώνης και ο Κλεάνθης. Λίγα μοτσαρελάκια κομμένα στη μέση και φρέσκο σκόρδο αλάτι και πιπέρι.

Στις άλλες δυο ανακάτεψα λίγο Philadelphia με πέστο και έριξα έναν κρόκο από πάνω με ελάχιστο ασπράδι, έτριψα παρμεζάνα και στην άλλη έβαλα τσένταρ και παρμεζάνα...

Θέλουν περίπου 15-20 λεπτά στον φούρνο και μετά ούτε 1 λεπτό για να τα ευχαριστηθείτε ..

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco