Συνταγή για Θεϊκό Cranberry ψωμένιο κέϊκ

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για Θεϊκό Cranberry ψωμένιο κέϊκ

Ό τι καλύτερο έχω φτιάξει πρόσφατα είναι αυτή η συνταγή για κάτι μεταξύ ψωμιού και κέϊκ με κράνμπερι.

Υλικά

Cooking Spray

2 κούπες Αλεύρι γοχ

1 κγ αλάτι

1 κγ baking soda

1/2 κγ γαρύφαλλα τριμμένο

1/4 κγ μοσχοκόρυδο τριμμένο

1/2 κούπα ελαιόλαδο

3/4 κούπα καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1κσ βανίλια

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

3/4 κούπα γάλα πλήρες

1 κούπα κράνμπερι φρέσκα

1/2 κούπα κομμένα καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

3/4 κούπας ζάχαρη άχνη

2 κσ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Και αλείφουμε με cooking spray την φόρμα για το ψωμί μας (δείτε φωτογραφίες πιο κάτω μόνο σε μακρόστενη φόρμα γίνεται αυτό για να βγει σωστά ). Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι, baking soda, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.

2. Σε ένα μεσαίο μπωλ ανακατεύουμε μαζί το λάδι, την ζάχαρη, αυγό, βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι μέχρι να συνδιαστούν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τα προσθέτουμε όλα στο μεγάλο μπωλ με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύοντας ρίχνουμε σταδιακά τα κράνμπερις και τα καρύδια.

3. Βάζετε το μείγμα στην μακρόστενη φόρμα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή.

4. Φτιάχνετε στο μεταξύ το γλάσσο σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύετε την ζάχαρη άχνη μαζί με το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

5. Μόλις το ψωμί είναι έτοιμο το αφήνετε να κουλάρει για 15 λεπτά και μετά ρίχνετε από πάνω το γλάσσο όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήστε το γλάσσο να το αφουγκράσει το κεϊκ /ψωμί και να είναι κρύο όταν το κόψετε.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco