Συνταγή για το απόλυτο Ελβετικό Fondue τυριών

Συνταγή για το απόλυτο Ελβετικό Fondue τυριών

Ένα εντυπωσιακό φαγητό για όλη την οικογένεια, για την παρέα αλλά και για ρομαντικό δείπνο.

Όλες οι παιδικές αναμνήσεις σε ένα κατσαρολάκι με τυρί.

Το fondue είναι ένα πολύ εύκολο και fun καθαρά Ελβετικό φαγητό για να μαγειρέψετε και να το απολαύσετε είτε με την οικογένεια σας είτε με την παρέα σας και ακόμα πιο ωραίο για ρομαντικό δείπνο.

Ενώ φαντάζει δύσκολο είναι πολύ απλό αρκεί να ακολουθήσετε τις ακριβές οδηγίες για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα.

Νόμος του Fondue είναι να χρησιμοποιήσετε καλή ποιότητα τυριών και ειδικά τα προτεινόμενα γιατί το όλο φαγητό αυτό βασίζεται στην ποιότητα και την γεύση των τυριών για να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα. Τα Ελβετικά τυριά είναι τα πιο κατάλληλα μιας και είναι και Ελβετικής καταγωγής το Fondue.

Gruyere, Gouda & Emmental είναι τα προτεινόμενα για να έχουμε την απόλυτη γεύση στον ουρανίσκο μας αλλά και για να γίνει η παραδοσιακή αυτή συνταγή σωστά.

Το άλλο σημαντικό που πρέπει να κάνετε είναι τα τυριά να είναι τριμμένα και να τα βάλετε σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ για να πάει παντού όπως θα δείτε και πιο κάτω στην συνταγή.

Άλλο ένα σημαντικό tip για να βγει μαλακό και να είναι ακόμα πιο γευστικό το fondue είναι να ρίχνετε λίγο λίγο στην κατσαρόλα τα τυριά και να ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να κάνετε επανάληψη.

Το ψωμί που θα χρησιμοποιήσετε καλό είναι να είναι Γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια.

Η μερίδα είναι για περίπου 6 άτομα και θα χρειαστείτε συνολικά 15 λεπτά για να το ετοιμάσετε.

Υλικά

150 γρ τυρί Gruyere τριμμένο

150 γρ τυρί Emmental τριμμένο

150 γρ τυρί Gouda τριμμένο

2 κσ κορν φλάουρ

1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί σαν το Chablis ( αυτό χρησιμοποιώ σε όλα μου τα μαγειρέματα έχει ωραίο άρωμα και γεύση και είναι Chardonnay )

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κς φρέσκο χυμό λεμόνι

1 κσ Brandy

1 κγ μουστάρδα Dijon

1/8 κσ μοσχοκάρυδο

Αν ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή είμαι σίγουρη πως θα την επαναλάβετε την συνταγή αυτή γιατί θα σας αφήσει μια πολύ όμορφη γεύση.

Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε όλα τα τριμμένα τυριά ή τα τρίβετε εσείς μαζί με το κορν φλάουρ τα ανακατεύετε να πάει παντού σε όλα τα κομμάτια τυριών.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ( αν έχετε μαντεμιού ακόμα καλύτερα ), ρίχνετε το κρασί, το σκόρδο, το χυμό από λεμόνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύετε.

Βάζετε τα τυριά λίγα λίγα τη φορά μέχρι να λιώσουν και πάντα καλό ανακάτεμα για να είναι απαλό το μείγμα.

Μόλις είναι όλο απαλό ρίχνετε το Κονιάκ μαζί με την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο.

Εάν έχετε ειδικό σκεύος για fondue τότε μεταφέρετε εκεί το μείγμα , εάν όχι φροντίζετε να βάλετε πάνω στο τραπέζι σας κάτι για να κρατήσει την θερμότητα της κατσαρόλας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω για να πάρετε μια ιδέα πως το έφτιαξα.

Κόβετε σε 2 εκ την μπαγκέτα και με το πιρουνάκι σας καρφώνετε το ψωμάκι σας μέσα στο fondue και το βουτάτε να πάει παντού το τυρί.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.facebook.com/JencaMajenco