Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Συνταγή για την απόλυτη τάρτα με πατάτες, δεντρολίβανο και μασκαρπόνε

Ονειρική συνταγή για γευσιγνώστες ..

 Άλλο να σας το λέω και άλλο να το δοκιμάσετε και είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε ούτε 30 λεπτά και βγάζει 8 κομμάτια.

 

Είναι το απόλυτο ορεκτικό σε κάλεσμα αλλά ακόμα και για κυρίως πιάτο είναι σούπερ !!!

 

Υλικά  

* Φύλλο σφολιάτας ψυγείου

* 1 κούπα 75 γρ τριμμένο τυρί Manchego 

* 120 γρ Mascarpone 

* 2 πατάτες καλά πλυμένες και λεπτό κομμένες σε ροδέλες

* 1 κσ ελαιόλαδο 

* αλατοπίπερο 

* 4 κομματάκια φρέσκο δεντρολίβανο 

* 1 κρόκο από αυγό για την επικάλυψη τις σφολιάτας 

 

Οδηγίες 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα ταψί αφού βάλουμε χαρτί ψησίματος τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας γυρνώντας περιμετρικά 2 εκ ( όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω) και τρυπώντας 

Με 1 πιρούνι παντού για να μην φουσκώσει η σφολιάτα. Χτυπάμε έναν κρόκο και το αλείφουμε περιμετρικά στην σφολιάτα, ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τον φούρνο για να προσθέσουμε τα παρακάτω.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί μαζί με το μασκαρπόνε. 

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τις λεπτό κομμένες πατάτες με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Με ένα κουτάλι τοποθετούμε σε όλη την σφολιάτα το μείγμα τυριών. 

Από πάνω βάζουμε μια μια τις πατάτες και από πάνω τα 4 κλωνάρια με το φρέσκο δεντρολίβανο.

Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσάφι το χρώμα της τάρτας .

Είχα βάλει και λίγο gorgonzola πάνω από τις πατάτες και  ήταν ακόμα πιο μαγική η γεύση της τάρτας αν σας αρέσει δοκιμάστε το !!! 

Καλή επιτυχία ..

 

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

 

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ