Συνταγή - εγγύηση για να χάσουμε βάρος είναι τα βλήτα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή - εγγύηση για να χάσουμε βάρος είναι τα βλήτα

 Η πιο διαιτητική και συνάμα υγιεινή σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ με 20 θερμίδες τα 100 γρ.

Τα Βλήτα και τα οφέλη τους είναι πολλά και διαιτητικά !!!

Τα βλήτα τρώγονται βραστά με λάδι, ξύδι ή λεμόνι και αλάτι. Είναι καθαρά καλοκαιρινό πιάτο και είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό.

Τα βλήτα έχουν μόλις σχεδόν 20 θερμίδες τα 100γρ και συνδυαστικά με ψάρι ή κρέας είναι εγγύηση ότι θα χάσετε κιλά.

Θα χρειαστείτε

1 κιλό βλήτα

2 κσ ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξύδι ή λεμόνι

1 κσ λευκό ξύδι για το καθάρισμα

Θέλουν μεγάλη προσοχή στο πλύσιμο σχολαστική θα έλεγα για να φύγουν από πάνω οι κιτρινίλες και τα παράσιτα.

Αρχικά κόβετε τα κοτσάνια με το χέρι ΌΧΙ με μαχαίρι. Τα ξεδιαλύνετε ένα ένα να μην είναι κίτρινα ή να έχουν τρύπες.

Πλένετε καλά τον νεροχύτη και τον γεμίζετε με 1 λίτρο νερό και λευκό ξύδι και ρίχνετε τα βλήτα λίγα λίγα σε κρύο νερό και τα αφήνετε για 20 λεπτά και λίγο παραπάνω για να φύγουν τυχόν έντομα κλπ. Τα ξεπλένετε αρκετά καλά σε επανάληψη 3-4 φορές. Εν τω μεταξύ βράζουμε σε κατσαρόλα νερό και μόλις είναι ζεστό ρίχνουμε 1 κσ αλάτι και τα φύλλα για 10 λεπτά περίπου με το μάτι θα καταλάβετε. Τα κοτσάνια δεν τα έβαλα αλλά εάν σας αρέσουν μπορείτε να τα βάλετε για βράσιμο για 5 -10 λεπτά πριν ρίξετε τα βλήτα για να μαλακώσουν μιας και είναι σκληρά.

Σερβίρετε με μια κουτάλια ελαιόλαδο φρέσκο αλάτι ( πιπέρι αν θέλετε ), λεμόνι ή ξύδι. Και με φέτα συνδυάζονται επίσης απόλυτα.

Καλή επιτυχία!

Διάβασα στο Ίντερνετ τα οφέλη που έχουν και σας τα μεταφέρω εδώ:

Τα βλήτα έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Μπορούν να βοηθήσουν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην αποτροπή της εμφάνισης της οστεοπόρωσης και καρδιακών παθήσεων. Επίσης είναι μια εξαιρετική διαιτητική πηγή σε φυτοστερόλες, οι οποίες μειώνουν την πίεση του αίματος και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Αποτελούν καλή τροφή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να μειώσουν το βάρος τους αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των βλήτων είναι η ικανότητα τους να μειώνουν την LDL-κακή χοληστερόλη στο αίμα λόγω της τοκοτριενόλης, ένα είδος βιταμίνης Ε, και των φυτικών ινών που περιέχει. ( πηγή icooktoheal.com/recipe-items/βλήτα-βραστά/ )

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco