Συνταγή για τα παραδοσιακά Κρητικά μακαρόνια Σκιουφικτά με μυζήθρα και τριλογία πιπεριών

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για τα παραδοσιακά Κρητικά μακαρόνια Σκιουφικτά με μυζήθρα και τριλογία πιπεριών

Συνταγή για Κρητικά  παραδοσιακά μακαρόνια σκιουφικτά με  μυζήθρα και τριλογία από πιπεριές 

Όταν είχα πάει στην Κρήτη είχα δοκιμάσει αυτά τα μαγικά μακαρόνια τα Σκιουφικτά, τα οποία και τα είχα λατρέψει. Μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση ήταν ακριβώς ότι μου άρεσε γευστικά. Μετά έτυχε όταν είχα πάει στον Όλυμπο να τα ξανά δοκιμάσω και εκεί.

Στην Αθήνα σε κανένα εστιατόριο δεν έτυχε όλα αυτά τα χρόνια να τα έχει κανείς.

Μέχρι που τα ανακάλυψα πρόσφατα ( https://www.thanopoulos.gr/el/paradosiaka/23449-melko-pasta-zumarikon-spitika-zumarika-kritis-skioufikto-500g-5200103872046.html?search_query=σκιουφικτα&results=1).

Οι συνταγές που είχα δοκιμάσει ήταν με μανιτάρια και υπόσχομαι πως θα τις φτιάξω σύντομα και έτσι αλλά προχτές το μεσημέρι που πεινούσαν όλοι σπίτι και δεν είχα εύκαιρα μανιτάρια έκανα μια συνταγή από το μυαλό μου με ότι είχα μπροστά μου και είχε απόλυτη επιτυχία αφού τα φάγανε όλα.

Θα χρειαστείτε

150γρ μυζήθρα τριμμένη

3 χρωματιστές πιπεριές

1 λευκό κρεμμύδι

500γρ Σκουφικτά

Λίγο βούτυρο

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο λάδι τρούφας

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες :

Σε μια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι αφού βράζει το νερό ρίχνετε τα σκιουφικτά για 12 λεπτά ( όσο γράφει το πακέτο ).

Σε ένα τεφάλ ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις 3 διαφορετικές πιπεριές κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη σε λεπτά κομμένα κομμάτια και με μπόλικο πιπέρι τα αφήνετε κανένα 5λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα. ( είχα περισσευούμενη μυζήθρα και την είχα κόψει σε τετράγωνα κομμάτια και την έβαλα και αυτή μέσα ). Ρίχνετε ελάχιστο λάδι τρούφας και ανακατεύετε σε μεσαία θερμοκρασία.

Σουρώνετε τα Σκιουφικτά και ρίχνετε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα τα ξανά ρίχνετε μέσα και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα τις πιπεριές κλπ.

Σερβίρετε και απολαμβάνετε ..

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco