Γιαγιαδίστικη συνταγή για Βασιλόπιτα που μας θυμίζει παιδικές αναμνήσεις

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Γιαγιαδίστικη συνταγή για Βασιλόπιτα που μας θυμίζει παιδικές αναμνήσεις

Συνταγή για την απόλυτη βασιλόπιτα κέικ και το σπίτι θα μοσχομυρίσει 

Η Βασιλόπιτα είναι το κέικ που προσμένουμε όλο τον χρόνο μικροί και μεγάλοι .. άλλοι για να κερδίσουν το φλουρί και άλλοι απλά γιατί είναι το πιο νόστιμο γλυκό !!

Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι νομίζετε και πολύ απλό αγάπη θέλει και μεράκι .

Υλικά

300 γρ βούτυρο Lurpak

250 γρ ζάχαρη άχνη

1 σακουλάκι μαχλέπι

2-3 γρ μαστίχα

1/2 κγ μοσχοκάρυδο

2 κσ αλεύρι γοχ

1 κσ ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κσ βανίλια

4 αυγά

75 γρ γάλα πλήρες

400γρ αλεύρι γοχ

1 κσ Baking powder

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μίξερ χτυπάτε 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου αυτό είναι το σημαντικό να είναι αρκετά μαλακό, μαζί με 250 γρ ζάχαρη άχνη για 3-5 λεπτά και ξεκολλάτε με σπάτουλα τα πλαϊνά για να μην κολλάνε στο μπλεντερ, Παράλληλα σε ένα multi , 1 σακουλάκι μαχλέπι, λίγο μαστίχα 2-3 γρ, μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη κρυσταλλική. Τα προσθέτουμε όλα μαζί και ρίχνουμε ξύσμα από 2 πορτακάλια. 1 κσ εκχύλιμα βανίλιας και συνεχίζουμε στο μίξερ. Ρίχνετε 4 αυγά ΠΡΟΣΟΧΗ ένα ένα τα βάζετε μέσα με το που αποροφιέτε το κάθε ένα.

Ρίχνετε 75 γρ γάλα πλήρες. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με μια κουτάλια της σούπας baking powder και μετά τα ανακατεύετε όλα μαζί με σπάτουλα λίγο λίγο στο μεγάλο μείγμα.

Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα αποσπώμενη, πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και στα πλαϊνά και ρίχνετε και λίγο αλεύρι. Προσθέτετε το μείγμα μην ξεχάσετε το φλουρί .. Στον φούρνο για 45 λεπτά .. και έτοιμη !!! Πασπαλίζετε με άχνη καλή επιτυχία !!!

Καλή επιτυχία και ευτυχισμένο το 2022

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco