Η απόλυτη νόστιμη συνταγή για κρεμώδες κριθαράκι με παρμεζάνα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η απόλυτη νόστιμη συνταγή για κρεμώδες κριθαράκι με παρμεζάνα

Το κρεμώδες κριθαράκι και ο γλυκός αρακάς είναι ο τέλειος συνδυασμός σε αυτή την εύκολη συνταγή

Το κρεμώδες κριθαράκι και ο γλυκός αρακάς είναι ο τέλειος συνδυασμός σε αυτή την εύκολη συνταγή. Μια κρεμώδης και ελαφριά σάλτσα παρμεζάνας αρωματίζεται με κρεμμύδια, σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Η παρμεζάνα το κριθαράκι και ο αρακάς είναι ένα εύκολο συνοδευτικό που συνδυάζεται με την αγαπημένη σας πρωτεΐνη για ένα πλήρες γεύμα. Το Orzo ακα κριθαράκι και ο αρακάς επικαλύπτονται με ελαφριά σάλτσα παρμεζάνας με κρεμμύδια και σκόρδο. Φτιάχνεται σε μόλις είκοσι λεπτά σε ένα μόνο τηγάνι.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ½ κούπα κριθαράκι στεγνό

3 κούπες ζωμό κότας ( έβαλα λαχανικών)

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 ½ κούπα κατεψυγμένο αρακά / μπιζέλια αποψυγμένα

¾ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο κρασί

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε άψητο το κριθαράκι, τον ζωμό, αλάτι, ιταλικά καρυκεύματα και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών και το κριθαράκι είναι al dente (ελέγξτε τις οδηγίες συσκευασίας των ζυμαρικών σας για τους ακριβείς χρόνους μαγειρέματος).

Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τον αρακά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

*Ο ζωμός κοτόπουλου μπορεί να αντικατασταθεί με ζωμό λαχανικών

Είναι σημαντικό να μετράτε με ακρίβεια τα ζυμαρικά και τον ζωμό σας, καθώς ολόκληρο το πιάτο μαγειρεύεται σε μία μόνο κατσαρόλα.

*Το μεγαλύτερο μέρος του υγρού πρέπει να απορροφάται από τα ζυμαρικά καθώς ψήνονται.

*Τα ζυμαρικά σας θα συνεχίσουν να απορροφούν υγρά όπως είναι - εάν η σάλτσα σας φαίνεται ρευστή, αφήστε να δέσει για 5 λεπτά.

Το πιάτο σερβίρεται καλύτερα αμέσως, καθώς τα υπολείμματα θα είναι πολύ λιγότερο κρεμώδη από ότι όταν σερβίρονται φρέσκα.

* Επειδή τα ζυμαρικά σας μαγειρεύονται στο ίδιο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την ακριβή ποσότητα υγρού που χρειάζεται για να μαγειρέψετε αυτά τα ζυμαρικά.

*Εάν προσθέσετε πάρα πολλά υγρά, θα μείνετε με μια ρευστή σάλτσα. Εάν προστεθεί πολύ λίγο υγρό, τα ζυμαρικά και τα άλλα συστατικά σας θα στεγνώσουν, θα κολλήσουν στον πάτο του τηγανιού και ενδεχομένως θα καούν.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco