Συνταγή για κοτόπουλο με παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα σας

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για κοτόπουλο με παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα σας

Η συνταγή για κοτόπουλο με παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα σας θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους 

Αυτή η συνταγή για το κοτόπουλο με παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα σας είναι μαγική και θα συνεπάρει άπαντες. Το μυστικό είναι στην Μαρινάδα ..

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για το κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα, θα χρειαστείτε: – Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (κόψτε το καθένα σε 3 μεγάλα κομμάτια ή λωρίδες) – μαγιονέζα (ή ελληνικό γιαούρτι για πιο υγιεινή επιλογή) – τυρί παρμεζάνα – αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη

Πώς να φτιάξετε κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα

Υλικά :

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα κομμένα με περιττό λίπος

1 φλιτζάνι μαγιονέζα (ή ελληνικό γιαούρτι για μια πιο υγιεινή επιλογή)

1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι καρύκευμα

1/2 κγ μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Εντάξει, λοιπόν, εδώ είναι το μυστικό!

Το μόνο που κάνετε είναι να τακτοποιήσετε τα στήθη κοτόπουλου σας σε ένα ταψί 9×13, να ανακατέψετε τις γαρνιτούρες μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ, να το απλώσετε από πάνω, να προσθέσετε επιπλέον τυρί και να ψήσετε. Και για να ακολουθήσετε, αυτά τα απλά βήματα…

Μαρινάδα

Σας λέω - αυτό το βήμα είναι απολύτως απαραίτητο για οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να ψήσετε τα στήθη κοτόπουλου στο φούρνο. Το αλάτισμα ή το μαρινάρισμα του κοτόπουλου είναι εξαιρετικά εύκολο, κάνει το κοτόπουλο σας πιο ζουμερό και το καλύτερο από όλα, μπορεί να γίνει αποτελεσματικά σε μόλις 15-20 λεπτά (ή κατά τη διάρκεια της νύχτας).

Καρύκευμα

Το στήθος κοτόπουλου είναι ένας κενός καμβάς και έχει υπέροχη γεύση με φρέσκα βότανα και καρυκεύματα. Η προσθήκη μαγιονέζας/γιαουρτιού βοηθά στην προσθήκη υγρασίας και γεύσης, διατηρώντας το κρέας τρυφερό. Επειδή τα στήθη κοτόπουλου είναι λευκό κρέας, δεν έχουν το λίπος που απαιτείται για να διατηρηθεί το κρέας υγρό.

Ψήσιμο

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να ψήσετε τα στήθη κοτόπουλου; Και ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να ψήσετε το κοτόπουλο; Όπως με κάθε συνταγή κοτόπουλου, η απάντηση εδώ είναι ναι με βάση το πάχος του στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα που χρησιμοποιείτε. Εάν τα στήθη του κοτόπουλου σας είναι κομμένα λεπτά, θα ψηθούν πιο γρήγορα από ένα χοντρό στήθος κοτόπουλου. Ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να τρέξουν καθαροί οι χυμοί ή χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο κρέατος και ψήνετε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 70 βαθμούς Κελσίου. Η χρήση ενός θερμόμετρου κρέατος θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο σας έχει ψηθεί σε όλη τη διαδρομή χωρίς να μαγειρευτεί πολύ ή λίγο.

Οδηγίες Κόβουμε κάθε στήθος κοτόπουλου σε 3 μεγάλα κομμάτια ή λωρίδες. Τοποθετήστε τις λωρίδες/κομμάτια από στήθος κοτόπουλου σε ένα μπολ με γάλα/βουτυρόγαλα. Αφήστε το να μουλιάσει για 20-30 λεπτά ή όλη τη νύχτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη μαγιονέζα, 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και τα καρυκεύματα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ταψί 9x13 και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα στήθη κοτόπουλου και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν. Σερβίρουμε με ένα λαχανικό όπως αυτά τα νόστιμα φρέσκα μπρόκολα που έβγαλα στον ατμό. Αλατοπιπερώνετε, αν θέλετε, με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco