Συνταγή για την απόλυτη τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για την απόλυτη τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια

Συνταγή για την απόλυτη τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια, γίνεται γρήγορα και σας γεμίζει με γεύση

Αυτή η τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια είναι ένα εκπληκτικό γρήγορο σνακ και ιδανικό για διασκέδαση. Γίνεται γρήγορα και σας γεμίζει με γεύση.

Φτιάχνεται με σφολιάτα, σοταρισμένα μανιτάρια καρυκευμένα με σκόρδο, βαλσάμικο και θυμάρι, γλυκά ασκαλώνια και αρωματικό τυρί γραβιέρα. Αν αγαπάτε τα μανιτάρια και το τυρί, πρέπει να το δοκιμάσετε!

Δείτε τι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή την καταπληκτική τάρτα μανιταριών:

Ζύμη σφολιάτας, Μανιτάρια – κάθε είδους θα λειτουργήσει εδώ, χρησιμοποίησα μανιτάρια με μισό κουμπί και μισά μανιτάρια chanterelle, μανιτάρια cremini (baby bella) ή φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι θα ήταν επίσης υπέροχα Shallots - μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια Θυμάρι – φρέσκο ή αποξηραμένο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γαλλικά ή ιταλικά βότανα Σκόρδο - χρησιμοποιήστε μόνο φρέσκο σκόρδο Βαλσάμικο ξύδι – ενισχύει τη γεύση των μανιταριών, προσθέτει λίγη οξύτητα που μειώνει τον πλούτο των μανιταριών και του τυριού, Αυγό – για να τρίψετε τις άκρες της σφολιάτας – θα γίνουν όμορφα χρυσαφί, Τυρί - είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα γευστικό τυρί όπως το τυρί Gruyere.

Συστατικά :

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 ασκαλώνια( Shallots)

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας λάδι

400 gr διάφορα μανιτάρια

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι για γεύση

1 1/4 φλιτζάνι (125 g) τριμμένο τυρί Gruyere

1 φύλλο σφολιάτας 1 αυγό για το βούρτσισμα των άκρων

Οδηγίες :

1: Κόβουμε τα ασκαλώνια, τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Μην κόβετε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες, τα θέλετε ακόμα τραγανά μετά το μαγείρεμα 2: Αρχικά μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο.Θα μαγειρέψουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά ώστε να υπάρχει κίνδυνος να καούν τα κρεμμύδια. 3: Μαγειρεύετε τα μανιτάρια με λάδι σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό χωρίς να τα ανακατεύετε. Μόλις ανακατέψετε τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό και δεν θα ροδίσουν. Στη συνέχεια πρέπει να μαγειρέψετε τα μανιτάρια με βαλσάμικο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Το πολύ υγρό στα μανιτάρια θα έκανε τη σφολιάτα να μουσκέψει.4: Προσθέστε τα κρεμμύδια με το σκόρδο πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Μην βάζετε καυτά μανιτάρια στη σφολιάτα – θα αρχίσει να λιώνει και να κολλάει και δεν θα φουσκώσει όσο θα έπρεπε μετά το ψήσιμο.5: Βγάλτε τη σφολιάτα από το ψυγείο (βγάλτε τη μόνο αν έχετε όλα τα υλικά σας έτοιμα, η ζεστή σφολιάτα είναι κολλώδης και δύσκολα δουλεύεται).

Χαράζετε τη σφολιάτα γύρω από τις άκρες αφήνοντας ένα περίγραμμα 2,5 cm. Δεν θέλετε να κόψετε τη ζύμη μέχρι το τέλος, απλώς χτυπήστε την με ένα μαχαίρι, αυτό θα σας βοηθήσει να φουσκώσει το περίγραμμα της τάρτας. Τρυπήστε τη ζύμη πολλές φορές με ένα πιρούνι – θα βοηθήσει να απελευθερωθεί ο ατμός από κάτω από τη ζύμη και η ζύμη δεν θα φουσκώσει κάτω από τα μανιτάρια.

6: Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τριμμένο στις μεγάλες τρύπες ενός κουτιού τρίφτη τυριού.

7: Απλώνουμε πάνω από το τυρί σοταρισμένα μανιτάρια με κρεμμύδια. Ψήστε την τάρτα στους 190°C για περίπου 20-25 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει όμορφα και ροδίσει. Κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε!

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco