Η αποκλειστική συνταγή του Masterchef Διονύσιου Σαρακίνη για τα απόλυτα Cacio e Pepe

Η αποκλειστική συνταγή του Masterchef Διονύσιου Σαρακίνη για τα απόλυτα Cacio e Pepe

Τα απόλυτα Cacio e Pepe είναι αυτά και εξασφάλισα την αποκλειστική συνταγή του Masterchef Διονύσιου Σαρακίνη

Τον Απρίλιο του 2023 στην στήλη του Blog μου, The Food Tour, παρουσιάσαμε το εστιατόριο IBO στην καρδιά της Κηφισιάς, (δες το Food Tour εδώ), και είχα την τύχη να γνωρίσω τον συγκλονιστικό Chef Διονύσιο Σαρακίνη.

dionisios_sarakinis.jpg

Chef Διονύσιος Σαρακίνης

Μου πρότεινε ένα μενού για το Food tour που ήταν στην κυριολεξία όλα τα πιάτα ένα και ένα θεσπέσια και είχα μείνει με την περιέργεια να δοκιμάσω τα Cacio e Pepe μιας και εκείνη την ημέρα είχαμε επιλέξει τα gnocchi του. Οπότε την επόμενη φορά που πήγα στο εστιατόριο και δοκίμασα τα Cacio e Pepe ήταν κάτι σαν Love at first sight, απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.

Έπαθα σοκ με το ποσό yummy ήταν!!!! Έγινε το αγαπημένο μας στέκι και πάντα στην παρέα μας τα παραγγέλνουμε. Με αυτά και με αυτά τον έπεισα να μου δώσει την συνταγή και βασικά όχι μόνο να μου την δώσει αλλά να τα μαγειρέψουμε παρέα. H πιο μαγική εμπειρία ήταν να τον βλέπω με τι αγάπη τα έφτιαξε και να σας πω ότι τα έκανε ακόμα πιο ωραία και τα φάγαμε όλα!!!! Μετά από αυτή του την συνταγή που την κατά ευχαριστήθηκα, μου υποσχέθηκε ο Chef ότι θα μου μάθει διάφορες εύκολες συνταγές για να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Για τα Cacio e Pepe θα χρειαστείτε:

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο Reginette Barilla

20 ml ελαιόλαδο

70γρ βούτυρο

30γρ σπασμένα πιπέρια

80ml λευκό κρασί

150ml Κρεμα γάλακτος

150γρ τριμμένο Πεκορίνο

Οδηγίες

Βράζετε το νερό με αρκετό αλάτι και να είναι αρκετά καυτό να κοχλάζει όταν ρίξετε τα Reginette ( δείτε το σχετικό βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες στην gallery για να ακολουθήσετε βήμα βήμα σωστά την συνταγή. Τα σουρώνετε και περιχύνετε το ελαιόλαδο τα αφήνετε στο σουρωτήρι και συνεχίζεται με την υπόλοιπη συνταγή.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο μαζί σε δυνατή φωτιά. Σε ένα multi σπάτε 30γρ πιπέρια και τα ρίχνετε στο λιωμένο βοτυρόλαδο ανακατεύοντας κυκλικά το τηγάνι. Συνεχίζετε με το κρασί και αφού ξανά ανακατέψετε καλά το μείγμα ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και κατόπιν το Πεκορίνο. Με το που δείτε να κοχλάζει το μείγμα ρίχνετε μέσα τα Reginette τα ανακατεύετε και σερβίρετε μαζί με το Πεκορίνο.

Ειλικρινά τα αγάπησα ήταν ότι καλύτερο έχω φάει στην κουζίνα μου.

Ανυπομονώ να φτιάξουμε και άλλες συνταγές που να μας συνεπάρουν όσο και αυτή..

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να βρείτε τον Chef Διονύσιο Σαρακίνη εδώ

https://www.instagram.com/sarakinis_dionisios/

Μπορείτε να με βρείτε εδώ:

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco