Ibo Bar Restaurant: ένα «νησί» στο κέντρο της Κηφισιάς είναι το all-day στέκι που όλοι χρειαζόμασταν

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Ibo Bar Restaurant: ένα «νησί» στο κέντρο της Κηφισιάς είναι το all-day στέκι που όλοι χρειαζόμασταν

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Ibo Bar Restaurant στην καρδιά της Κηφισιάς, όπου απολαύσαμε τις λαχταριστές fusion γεύσεις του ταλαντούχου σεφ Διονύσιου Σαρακίνη κάτω από τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο του εστιατορίου.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Υπάρχουν ορισμένα μαγαζιά που γίνονται «στέκια» από το πρώτο λεπτό, που η αίσθηση, τα vibes αν θέλετε, που λαμβάνει κανείς μόλις περνάει την πόρτα τους, τον κάνει να νιώθει ευπρόσδεκτος και ήρεμος. Σαν να σύχναζε εδώ από πάντα. Το Ibo Bar Restaurant ανήκει σίγουρα σε αυτήν την κατηγορία, αφού το πανέμορφο all-day bar restaurant στην καρδιά της Κηφισιάς μας έκανε να νιώσουμε πως δεν θέλαμε ποτέ να φύγουμε από εκεί. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα μικρό εξωτικό νησάκι της Μοζαμβίκης, αφού οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να δημιουργήσουν ακριβώς αυτό, ένα «νησί» χαλάρωσης, διασκέδασης και κορυφαίων γεύσεων στο κέντρο της πολύβουης Κηφισιάς. Μία «όαση» όπου το προσεγμένο design συναντά τις συναρπαστικές γεύσεις, και η ωραία μουσική το άψογο σέρβις.

ibo.jpg

Περνώντας από την industrial-chic αυλή, αδιαμφισβήτητο hot-spot της Κηφισιάς τους καλοκαιρινούς μήνες, μπήκαμε στον φωτεινό και συνάμα τόσο ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο, όπου οι φουτουριστικές φόρμες παντρεύονται με τα φυσικά υλικά, και τα πολύτιμα υφάσματα κομπλιμεντάρουν τη ζεστή ατμόσφαιρα.

1682096714784-557912579-image1.jpeg

Ο εντυπωσιακός γυάλινος θόλος στην οροφή, σήμα κατατεθέν του Ibo, χαρίζει απίστευτη θέα στον καταγάλανο ουρανό

Τα μαρμάρινα τραπέζια και οι βελούδινες καρέκλες σε κάποια σημεία προσδίδουν την απαραίτητη δόση πολυτέλειας, ενώ ο εντυπωσιακός γυάλινος θόλος στην οροφή και οι μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισχωρεί παντού. Η επιβλητική μπάρα ορίζει το χώρο, και εμείς εύκολα μας φανταστήκαμε να απολαμβάνουμε εκεί τα cocktails μας με ορισμένα πιάτα to share και να συζητάμε τα νέα της εβδομάδας μία χαλαρή Παρασκευή βραδάκι.

dionysis_sarakinis.jpg

Ο Executive Chef Διονύσιος Σαρακίνης

Μέσα σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο, με τις κομψές διακοσμητικές λεπτομέρειες και την άπλετη θετική ενέργεια, βρίσκεται και το μαγειρικό βασίλειο του ταλαντούχου σεφ Διονύσιου Σαρακίνη, γνωστού μεταξύ άλλων και από τη συμμετοχή του στο Master Chef, όπου ξεχώρισε με τις ικανότητες και τη δημιουργική του διάθεση. Του ζητήσαμε να μας πει δύο λόγια για την κουζίνα του Ibo ως ο Executive Chef του, πριν τη δοκιμάσουμε και αποκτήσουμε πλέον τη δική μας άποψη. «Πρόκειται για μία ethnic -ας μου επιτραπεί ο όρος- μεσογειακή κουζίνα, η οποία φυσικά και επηρεάζεται σαφώς από τη Μεσόγειο, τις συνταγές και τα υλικά της, αλλά ταυτόχρονα έχει επιρροές και από την Ασία. Στην ουσία έχω προσπαθήσει να συνδυάσω τις κουζίνες που με θέλγουν μαγειρικά σε όλη μου την καριέρα μέχρι σήμερα. Σίγουρα η μεσογειακή ελληνική κουζίνα με έχει καθορίσει, αλλά ήθελα να την παντρέψω και με κάτι πιο ασιατικό, να δημιουργήσω ένα fusion αποτέλεσμα. Και, εάν κρίνουμε από τα σχόλια που παίρνουμε από τους πελάτες μας, μάλλον το πείραμά μας στέφθηκε από επιτυχία», μας λέει χαμογελαστός ο Διονύσης Σαρακίνης.

ibo.jpg

Όπως είπαμε και παραπάνω, το Ibo Bar Restaurant είναι ένα all-day μαγαζί, που υποδέχεται κόσμο από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Η μεγάλη επιτυχία του, η οποία ήταν αισθητή ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, οφείλεται σίγουρα στην κορυφαία πρώτη ύλη των πιάτων και στη φιλόξενη ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει, αλλά και στην κεντρική τοποθεσία του, που κερδίζει αμέσως πόντους.

Εδώ η μέρα ξεκινά από τις 9 το πρωί με ένα εμπνευσμένο brunch menu, το οποίο συνεχίζει μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, για να δώσει τη σκυτάλη στο lunch & dinner menu, που είναι αυτό που και εμείς δοκιμάσαμε και θα σας παρουσιάσουμε αμέσως.

Ibo.jpg

Η Mozzarella Burratina

Η αρχή έγινε με τη ζεστή focaccia που ήρθε συνοδευόμενη από infused βούτυρο και χειροποίητα chutney, για να περάσουμε αμέσως μετά στην ολόφρεσκη και μαγικά αρωματική Mozzarella Burratina με τα πολύχρωμα τοματίνια της και την τραγανή focaccia να παίζουν με επιτυχία το παιχνίδι των γεύσεων και των υφών.

05.jpg

To tartare από λαβράκι

Ένα από τα πιάτα που θεωρούμε πως πρέπει απαραιτήτως να γευτείτε, ιδίως τώρα που ο καιρός ανοίγει, είναι το ολόφρεσκο Ταρτάρ από λαβράκι με κρέμα γλυκοπατάτας, το οποίο ιδανικά θα προτείναμε να το συνοδεύσετε με ένα δροσερό cocktail από την εμπνευσμένη λίστα του Ibo και να το απολαύσετε στον πανέμορφο κήπο του μαγαζιού. Τα Χειροποίητα gnocchi πατάτας με μία beurre blanc με άρωμα θάλασσας, χαβιάρι και τραγανό προσούτο είναι ένα πιάτο που εκπροσωπεί απόλυτα την πολύ δημοφιλή σήμερα comfort-chic μαγειρική τάση, με τη μεστή του γεύση να μας κερδίζει από την πρώτη μπουκιά.

Εξαιρετικές εντυπώσεις μας άφησε και το Carpaccio παντζάρι με ταραμά, ξινόμηλο, gel από παντζάρι και χειροποίητη λακέρδα παλαμίδας, που όπως μάθαμε είναι και ένα από τα πλέον αγαπημένα πιάτα του ίδιου του σεφ, αλλά και ένα από τα best-sellers του Ibo, και δικαίως, καθώς είναι ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα και νοστιμιά, πολύπλοκο αλλά και απλό ταυτόχρονα.

ibo.jpg

Το κοτόπουλο με kabayaki sauce

Επίσης πιάτο αγαπημένο του σεφ, αλλά σίγουρα και δικό μας, το Μπούτι από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με kabayaki sauce, σουσάμι με kimchi, τηγανιτή γλυκοπατάτα και μαγιονέζα με άρωμα miso, αφού αντανακλά όλη τη fusion φιλοσοφία του μαγαζιού σε κάθε γευστική πιρουνιά. Το ψάρι ημέρας ήταν ο Μπακαλιάρος, που μαγειρεύτηκε με φρέσκα άγρια χόρτα και περιχύθηκε με μία μεταξένια beurre blanc με φύκι kombu, ξεχωρίζοντας για τη φρεσκάδα και τη ζουμερή του σάρκα.

LPR50797.jpg

Το profiterole σοκολάτας και φράουλας

Ο γλυκός πειρασμός διαδέχεται ο ένας τον άλλον στο Ibo Bar Restaurant όπου τα διλήμματα είναι μεγάλα, και εμείς ταλαιπωρηθήκαμε πολύ να διαλέξουμε ανάμεσα στο Profiterole με κρέμα φράουλας και σοκολάτας, ρευστή καραμέλα και επικάλυψη από φράουλα και σοκολάτα και στο Souffleé από φιστίκι Αιγίνης με κρέμα bavaroise και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης. Τελικά αποφασίσαμε να τα παραγγείλουμε και τα δύο και να ξεκινήσουμε δίαιτα από την επόμενη εβδομάδα!

Info: Κολοκοτρώνη 12, Κηφισιά, τηλ. 210 6230060

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την υπέροχη εμπειρία που προσφέρει το Ibo Restaurant Bar στην Κηφισιά, κερδίζοντας ένα γεύμα αξίας 150 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @ibo_bar_restaurant & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/CrfX1JCI9Uy

Οι νικητές ή οι νικήτριες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#IboRestaurant #Kifissia #FineDining #PartyRestaurant #DionysisSarakinis #MusicVibes #Brunch #Lunch #Dinner #AllDayRestaurantBar #SuperGiveaway #QueenFoodTour #TheFoodTour #FoodLovers #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ