Συνταγή για την πιο εντυπωσιακή τάρτα σφολιάτας με shallots

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για την πιο εντυπωσιακή τάρτα σφολιάτας με shallots

Φτιάξτε αυτές τις πεντανόνστιμες πανεύκολες σφολιάτες με shallots και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο 

Πιστέψτε με όταν λέω ότι αυτές οι τάρτες /σφολιάτες γίνονται τόσο εύκολα και γρήγορα. Χρειάζεστε μόνο 10 λεπτά για την προετοιμασία και πιθανότατα έχετε ήδη αυτά τα συστατικά στο σπίτι. Σίγουρα μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας πινελιά σε αυτά, είναι τόσο ευέλικτα και αποτελούν τα τέλεια ορεκτικά. Ακόμα καλύτερα, κάνουν μια υπέροχη μικρή διασκεδαστική δραστηριότητα για τους καλεσμένους σας, κάτι που τους κρατά απασχολημένους.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας γλάσο βαλσάμικο

6 κλωναράκια Θυμάρι

6-8 ασκαλώνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα λεπτά στη μέση

1 φύλλο σφολιάτας

Τυρί φέτα, θρυμματισμένη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200C και στρώστε τα φύλλα ψησίματος με χαρτί ψησίματος. Για κάθε τάρτα σφολιάτα , περιχύστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην περγαμηνή, ακολουθούμενη από ένα ψιλό μπαλσάμικο γλάσο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τακτοποιήστε διακοσμητικά τα μισά ασκαλώνια σας πάνω στο μείγμα και βάλτε από πάνω ένα ορθογώνιο κομμάτι σφολιάτας που είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει τα ασκαλώνια. Αλείφουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Με μια σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τις τάρτες. Από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί φέτα.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco