Το καλό συναπάντημα των Ρουκάβινα, Ούκιτς & Σίφα ..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Το καλό συναπάντημα των Ρουκάβινα, Ούκιτς & Σίφα ..

Μια ιστορία αρκετά συγκινητική για τους 3 Κροάτες αθλητές..

Με τον Άντε Ρουκάβινα έχω κρατήσει πολύ καλές επαφές και μιλάμε αρκετά συχνά. Προχθές μιλούσαμε και μου είπε πως θα έρθει ο παιδικός του φίλος ο Gordon στην Ελλάδα και ήθελε να τον κατατοπίσω για το που να πάει για φαγητό, σε πιο σχολείο να πάνε τα παιδιά του κλπ. Μιλώντας για τον Gordon άρχισε να μου μιλάει για τον Roko Ukic που έχει να τον δεί 13-14 χρόνια και συγκινήθηκαν και οι 2 τους όταν έκανα ένα thread message στο facebook μιας και οι δύο έχουν σούπερ private τους λογαριασμούς τους και δεν μπορούσε ο ένας να βρεί τον άλλον. Κάναν ένα διάλογο πραγματικά συγκινητικό και με ευχαρίστησαν και οι δύο που τους ξανά έφερα σε επαφή. 

Χθες το βράδυ μου διηγήθηκε ο γλυκός μου φίλος ο Άντε την ιστορία τους και ο Ρόκο μου έστειλε την φωτογραφία που κάθεται πάνω στην μπάλα σε ηλικία 16 - 17 ετών.

Και η ιστορία έχει ως εξής :

Από 6 ετών είναι αυτοκόλλητοι φίλοι που συναντιόντουσαν κάθε καλοκαίρι σε ένα νησάκι που λέγεται Prvic. Ο Παππούς του Ρόκο είχε σπίτι εκεί και η μητέρα του Άντε επίσης.   Από παιδάκια λοιπόν μαζευόντουσαν και παίζανε ποδόσφαιρο στο δρόμο και αν και ο Άντε είναι 2 χρόνια νεότερος, ο Ρόκο έπαιζε απίστευτη μπάλα αν και έκανε training για μπάσκετ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην παρέα εκεί, και ο Άντε ακόμα δεν είχε μπει στην διαδικασία training για να γίνει ποδοσφαιριστής μέχρι την επόμενη χρονιά από τότε και έτσι το επόμενο καλοκαίρι που τους βρήκε παρέα εκεί όλοι εκπλαγήκανε με το πόσο καλός είχε γίνει. Είναι έθιμο οι δύο πλευρές του νησιού να παίζουν ποδόσφαιρο ενάντια η μία στην άλλην και έτσι η μια πλευρά η δική τους λέγεται Prvic Sepurina ενώ η άλλη πλευρά του νησιού λέγεται Prvic Luka.  Έτσι λοιπόν ο Άντε σε ηλικία τότε 10 χρονών,  ο Ρόκο σε ηλικία 13, παίζανε ενάντια στην ομάδα που ήταν ο Γκόρντον σε ηλικία 11 ετών. Το παρατσούκλι του Γκόρντον είναι από τότε Sifa και ακόμα δεν είχαν γίνει τόσο φίλοι μαζί του και καθώς πηγαίνανε στην άλλη πλευρά του νησιού για τον εκτός έδρας αγώνα ο Άντε έλεγε στον Ρόκο πως η αντίπαλη ομάδα έχει έναν μεγάλο και πολύ δυνατό καλό παίχτη, τον Σίφα που ήταν πιο μεγαλόσωμος από τα άλλα παιδιά και τον φοβότανε, και ο Ρόκο που φερότανε στον Άντε σαν μεγαλύτερος αδερφός τον καθησύχαζε και του έδινε κουράγιο για να παίξει και αν και δεν θυμάται το τελικό σκορ από τον συγκεκριμένο αγώνα θυμάται όμως πως κερδίσανε και συγκεκριμένα μου είπε πως me and Roko killed them. Θυμάται ότι ο Ρόκο έβαλε ένα φανταστικό γκολ με κεφαλιά από ασίστ δική του και μετά το πανηγύριζαν.

Ο Σίφα ακά Γκόρντον τον χειμώνα έμενε  στο Σπλίτ και παίζανε παρέα με τον Άντε για πολλά χρόνια στην Κροατική ομάδα που λέγεται Sibenik. Και αν και ήταν στην δεύτερη κατηγορία την ανέβασαν στην πρώτη και τότε οι δρόμοι τους χωριστήκαν μιας και ο Σίφα πήγε στην Dinamo Zagreb, και ο Άντε Ρουκάβινα αρχικά στην Hajduk Split και μετά στον Παναθηναϊκό.

Όταν μεγάλωσαν λίγο και άρχισαν να παίζουν επίσημα σε ομάδες δεν είχαν χρόνο για να πάνε στο νησί που βρισκόντουσαν όλα τα καλοκαίρια. Ο Ρουκάβινα είχε να δεί και να μιλήσει με τον Ρόκο 13-14 χρόνια μέχρι προχθές που τους έφερα σε επαφή και τα ξανά είπανε και μιλάγανε για τα παιδικά τους χρόνια. Είπανε μιας και ο Ρόκο από πολύ μικρός έχει κληρονομήσει το χάρισμα του ντραμίστα από τον πατέρα του που είναι πολύ γνωστός στην Κροατία με την μπάντα του τους Deleka Obala, και ο Άντε έχει ξεκινήσει να παίζει την κιθάρα και έτσι είπαν πως όταν τελειώσει η αθλητική τους καριέρα να φτιάξουν την δική τους μπάντα.

Αλλά η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Πριν περίπου 6-7 χρόνια ο Σίφα αποφάσισε να παντρευτεί και την ημέρα του γάμου του ζήτησε από τον Άντε να τον πάει στην Εκκλησιά με το θρυλικό 500αράκι του που ήταν πολύ δημοφιλής μιας και τότε δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για καινούργιο αυτοκίνητο.

Πρόσφατα τα ευχάριστα νέα του Άντε Ρουκάβινα είναι στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε από τον αγώνα που παίξανε προχθές την Τρίτη για το qualification στο Champions League, σκοράροντας 1-0 ο Άντε και δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του άπαξ και κερδίσουν την ερχόμενη Τετάρτη να είναι στο Europe League. 

Εκτός από παιδικοί φίλοι οι 3 Κροάτες αθλητές έχουν κοινό πλέον και τον Παναθηναϊκό. Μιας και ο Ρουκάβινα έπαιζε ποδόσφαιρο, ο Ρόκο είναι στην ομάδα Μπάσκετ και μόλις προχθές ήρθε ο Σίφα για να παίξει και αυτός μπάλα.

Είναι πολύ συγκινητικό αν το σκεφτεί κανείς από που ξεκίνησαν με πολύ αγάπη και που φτάσανε. Εύχομαι οι δρόμοι τους να ξανά ανταμώσουν σύντομα. Τουλάχιστον ο Ρουκάβινα μου υποσχέθηκε πως θα έρθει να μας δεί τον Δεκέμβριο και έτσι θα γίνει σίγουρα το Reunion μεταξύ τους.