Μαμά για σένα...

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Μαμά για σένα...

Αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες...

Είμαι παρά πολύ τυχερή γιατί έχω μια ξεχωριστή μαμά. Και επειδή για κάθε παιδί η μητέρα του είναι ξεχωριστή μία και μοναδική, σας λέω πλέον πράγματα που με τον χρόνο κατάλαβα, τα συνειδητοποίησα και τα είδα με άλλον τρόπο. Έχουμε όλοι την εντύπωση ότι η μαμά ζει και υπάρχει μόνο για εμάς ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Όταν ήμουν μικρότερη πολλές φορές υπήρχαν στιγμές εκνευρισμού μεταξύ μας και ακόμα υπάρχουνε, αλλά τότε θεωρούσα όταν δεν γινόταν αυτό που ήθελα ότι αυτό ήταν γιατί δεν με αγαπούσε ή γιατί δεν με αγαπούσε αρκετά.

Με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να σου λέει όχι η μάνα που σε γέννησε. Συνειδητοποίησα ακόμα ότι προσπαθούσε να μου δώσει οδηγίες πλοήγησης στην ζωή. Τα τελευταία χρόνια ένιωσα ποσό δύσκολο ήταν για εκείνη να με παρακολουθεί από μακριά, να ολοκληρώνομαι και να γίνομαι μια δυναμική και αυτάρχης γυναίκα.

Τότε και μόνο το παράπονο των παιδικών χρονών -απόρια της παιδικής αφέλειας- κατάλαβα όλες τις μικρές και μεγάλες χειρονομίες που είχε κάνει που ήταν φανερά δείγματα αγάπης. Δεν έχω μια μητέρα από αυτές των παραμυθιών, έχω έναν έξυπνο άνθρωπο που δίνει τις μάχες της με την ζωή και την καθημερινότητα. Σίγουρα οι αντιδράσεις της κάποιες φορές δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά πλέον τώρα ξέρω ότι κάποιες φορές μπορεί να την οδηγώ στα όρια της. Σημασία έχει ότι παρόλες της τριβές που μπορεί να έχουμε με την μητέρα μας είναι ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ακόμα και όταν διαφωνούμε, ακόμα και όταν δεν καταλαβαινόμαστε γιατί αυτό είναι το αληθινό μεγαλείο της μητρικής αγάπης.

3.jpg

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες μανούλες μαμάδες χρόνια πολλά και στην δίκη μου την ξεχωριστή την Λουΐζ που την αγαπώ και με αγαπά με όλα τα καλά και τα στραβά μας.

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :


www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco