Pere Ubu: Το meeting point της Γλυφάδας που μας έμαθε τα signature cocktails και το fun dining

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Pere Ubu: Το meeting point της Γλυφάδας που μας έμαθε τα signature cocktails και το fun dining

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Pere Ubu στη Γλυφάδα, που εδώ και σχεδόν 20 χρόνια μας δίνει πάντα αφορμές να το συζητάμε, αφού έχει βρει το μυστικό για να παραμένει talk of the town και συνάμα ο πιο οικείος και φιλόξενος χώρος των νοτίων προαστίων.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Θα σας φανεί παράξενο, αλλά το Pere Ubu το είχαμε πάντα στο μυαλό μας ως τρία μαγαζιά σε ένα. Από τη μία είναι ο χαλαρός και φιλόξενος all-day χώρος που θα πάτε να απολαύσετε τον καφέ σας, να φάτε το brunch σας, να κάνετε ένα ευχάριστο lunch break, να ξεκουραστείτε ανάμεσα στα ψώνια σας, να κάτσετε με τις φίλες σας για ένα ποτήρι κρασί ή ένα ωραίο cocktail και να συζητήσετε με τις ώρες. Από την άλλη είναι το εστιατόριο που θα πάτε στοχευμένα για να δοκιμάσετε την πάντα πρωτοποριακή κουζίνα του σεφ Κώστα Τσίγκα, εκείνη την κουζίνα που -από πολύ νωρίς και way before it was cool- έμπλεξε το παγκόσμιο με το τοπικό, τις ψαγμένες τεχνικές με την comfort απόλαυση, τις διεθνείς τάσεις με την ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα. (Ξέρατε πως το Pere Ubu είχε vegan πιάτα ήδη από το 2013; Οριακά μπορεί να μην υπήρχε ο όρος «vegan» στη χώρα μας τότε). Και από την τρίτη σκοπιά είναι το στέκι εκείνο που θα πάτε για να διασκεδάσετε, για να λικνιστείτε στους ρυθμούς διάσημων DJs και να περάσετε πραγματικά καλά μέχρι το πρωί, με φανταστικά ποτά και φανταστικές μουσικές στα πιο απίθανα party της πόλης. Άραγε ποιο από τα τρία είναι το σωστό; Δεν είναι κανένα από τα τρία, αλλά και τα τρία, καθένα στην ώρα του και στις σωστές του δόσεις. Μήπως τελικά αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για ένα μαγαζί που κατορθώνει να παραμένει επίκαιρο σχεδόν δύο δεκαετίες μετά το πρώτο που opening.

Pere Ubu

To Pere Ubu

Οι άνθρωποι κάνουν τα μαγαζιά

Ο πάντα αεικίνητος Μάκης Κουσαθανάς (ο οποίος μαζί με την ομάδα του και τον σεφ Κώστα Τσίγκα τάραξαν τα νερά της ελληνικής hospitality σκηνής, όταν πέρσι το καλοκαίρι δημιούργησαν το Kalesma στη Μύκονο, ένα ξενοδοχείο που συζητήθηκε και γράφτηκε όσο λίγα στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα τόσο για το design και την εμπειρία φιλοξενίας του όσο και για το φαγητό του στο δικό του Pere Ubu Mykonos είναι σαφής. «Τα μαγαζιά τα κάνουν οι άνθρωποι και οι ομάδες. Η επιτυχία του Pere Ubu είναι αποτέλεσμα του γεγονότος πως όλοι εμείς οι άνθρωποί του βρισκόμαστε εδώ και μαζί απέναντι σε κάθε δυσκολία και δεν κάνουμε ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα σε κανένα επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να λειτουργείς ένα μαγαζί 20 ώρες την ημέρα, θέλει αγάπη και πάθος και αυτό δεν λείπει από την ομάδα μας. Το Pere Ubu είναι ένα, αλλά ταυτόχρονα είναι και διαχωρισμένο: το Ubu είναι η φωτεινή πλευρά της ζωής μας και το Pere είναι η πιο dark πλευρά της ζωής μας. Και οι δύο όμως πλευρές μαζί απαρτίζουν την αληθινή ζωή μας, και το Pere Ubu είναι ένα μαγαζί αληθινό».

CHR_1344.jpg

Η dream team του Pere Ubu: Βαγγέλης Βλαχανδρέας , Μαριλένα Λεοντή , Σωτήρης Γιαννικόπουλος, Ναταλί Τσαμασίρου

Το ίδιο ακριβώς μας επιβεβαιώνει και η Ναταλία Τσαμασίρου, συνιδιοκτήτρια του Pere Ubu, όταν τη ρωτάμε τι σημαίνει για εκείνη αυτό το μαγαζί, «Το Pere Ubu είναι οικογένεια και σπίτι για εμένα», μας λέει χωρίς δεύτερη σκέψη, για να συμφωνήσει μαζί της κατευθείαν και ο Κώστας Τσίγκας που κάθεται ακριβώς δίπλα της. «Το ξέρεις πως εδώ, που κάθε μέρα έχουμε DJ, αλλά ειδικά Παρασκευή και Σάββατο έχουμε τα μεγάλα house party με διάσημα line ups και την Κυριακή το party με τα ελληνικά από νωρίς το απόγευμα, διασκεδάζουν τα παιδιά των ανθρώπων που ερχόντουσαν εδώ το 2005;», μας λένε και οι δύο και σχεδόν το βρίσκουμε συγκινητικό.

Στο βίντεο μας μιλά ο Κώστας Τσίγκας, ο σεφ του Pere Ubu και ένας εκ των πυλώνων του μαγαζιού εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

LPR59863.jpg

Το Pere Ubu

Εν αρχή ην τα υλικά

Μας το είπαν όλοι, αλλά το δοκιμάσαμε κιόλας, το γευτήκαμε. Στο Pere Ubu δεν διαπραγματεύονται την ποιότητα των υλικών. «Τα περισσότερα προϊόντα μας είναι βιολογικά, αλλά δεν το πολυδιαφημίζουμε, το θεωρούμε λίγο δεδομένο. Είναι δυνατόν να δώσουμε στους πελάτες μας, που τόσα χρόνια μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, κάτι λιγότερο από το καλύτερο;», μας εξηγεί ο σεφ, καθώς τοποθετεί μπροστά μας ένα αέρινο Vol-au-vent από σφολιάτα με αυγά scrambled, σπιτικό μπέικον κομμένο σε λαχταριστά κυβάκια και μία κομψή hollandaise sauce.

1670085845149-627484929-02-Krouasan-copy.jpg

Croissant French toast, με καραμελωμένη μπανάνα, dulce de leche και φρέσκα φρούτα

Είχαμε έρθει για να δοκιμάσουμε το νέο all-day menu με έμφαση στο brunch, που μαθαίνουμε πως είναι εξαιρετικά δημοφιλές εδώ. Και η αλήθεια είναι πως με μία ματιά στην κάρτα καταλαβαίνουμε αμέσως το γιατί, αφού οι επιλογές είναι πολλές και υπάρχουν πιάτα πραγματικά για κάθε γευστική απαίτηση. Μπορείς να κινηθείς από ένα λαχταριστό πρωινό με φρεσκοψημένο bagel, ποιοτικό βούτυρο, χειροποίητες μαρμελάδες, τέλειο cream cheese, μούρα και ξηρούς καρπούς ή με ένα croissant French toast με καραμελωμένη μπανάνα, dulce de leche και φρέσκα φρούτα.

1670085883909-797718740-08-Ramen-copy.jpg

Protein Broth bowl, ζωμός κοτόπουλο ramen, μανιτάρια, κοτόπουλο, λαχανικά, αυγό βραστό και gyoza

Ή να απολαύσεις ένα πλήρες lunch με το νοσταλγικό ρολό με κιμά γεμιστό με αυγό, τέλεια gravy sauce και βελούδινο πουρέ πατάτας ή με το λαχταριστό Naked” Burger al Parmigiano” με κιμά Black Angus, φρέσκια μοτσαρέλα, σάλτσα τομάτας, βασιλικό και παρμεζάνα.

Φυσικά καταλαβαίνεις πως δεν σταματήσαμε εκεί, αφού δεν γινόταν να αντισταθούμε ούτε στους γλυκούς ούτε στους αλμυρούς πειρασμούς, όπως η crepe brulle, μία πληθωρική καραμελωμένη κρέπα γεμιστή με κρέμα, τριμμένο μπισκότο, σφένδαμο και φρούτα, οι γλυκές και αλμυρές κρέπες εν τη ενώσει με τυρί brie, αχλάδι, σφένδαμο και φρέσκο bacon, η “Pizza” με βάση ασπράδι αυγού και βρόμη, σάλτσα τομάτας, σπανάκι και burrata, το Toast με ψητό χοιρινό, τυρί brie, cranberries, μουστάρδα και ρόκα, η Calamarata Cacio e Pepe, με κοτόπουλο, ψητό αμύγδαλο, παρμεζάνα και μπόλικο μυρωδάτο πιπέρι, αλλά και το Protein Broth bowl, με ζωμό κοτόπουλο και ramen, μανιτάρια, κοτόπουλο, λαχανικά, αυγό βραστό και gyoza, που ήταν ακριβώς όπως θα το απολάμβανες σε μία izakaya ή σε ένα αυθεντικό ραμενάδικο.

LPR59799.jpg

H μπάρα του Pere Ubu

Το γευστικό παζλ συμπληρώνουν με άνεση τα απίθανα signature cocktails και η λίστα με τα classics -ποιος δεν θέλει ένα καλοφτιαγμένο Bloody Mary δίπλα στο brunch του, αλλά και τα πολύχρωμα smoothies και οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί, όπως το Morning Glory με καρότο, πράσινο μήλο και πορτοκάλι ή το Vegan Spirulina με μπανάνα, γιαούρτι βρόμης, κολοκύθα, φιστικοβούτυρο και πρωτεΐνη βανίλια. Κλείνοντας μην ξεχάσουμε να σου πούμε για την ψαγμένη wine list του sommelier Σωτήρη Γιαννικόπουλου, που αριθμεί περισσότερες από 70 ετικέτες με ένα 50% να ανήκει στον ελληνικό αμπελώνα και ένα τεράστιο αριθμό να σερβίρεται και σε ποτήρι.

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #QueenGr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @Majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen.gr, την ευκαιρία για δύο τυχερές νικήτριες να απολαύσετε το απόλυτο γεύμα στο εστιατόριο Pere Ubu, στην καρδιά της Γλυφάδας, από ένα τραπέζι για δύο άτομα αξίας 100 ευρώ έκαστος.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε Like στο insta post του Queen.gr

📍 Follow @queengr , @pere_ubu_glyfada & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/Clx2i6IqGH7

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#SuperGiveaway #TheFoodTour #PereUbu #Glyfada #AllDay #Breakfast #Brunch #Lunch #Dinner #FoodLovers #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #WeFitSoWellTogether #Giveaway #Διαγωνισμος

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ