Kinjo: Ένα speakeasy ιαπωνικό εστιατόριο δίνει μαθήματα Japanese fusion κουζίνας στα Βριλήσσια

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Kinjo: Ένα speakeasy ιαπωνικό εστιατόριο δίνει μαθήματα Japanese fusion κουζίνας στα Βριλήσσια

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Kinjo στα Βριλήσσια, το premium ιαπωνικό εστιατόριο που κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να γίνει σημείο συνάντησης για τους ψαγμένους λάτρεις της Japanese κουζίνας, και όχι μόνο, με ενορχηστρωτή τον εξαιρετικό executive chef Νίκο Πολιτάκο.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Όταν θα πείτε σε κάποιον foodie για το Kinjo, θα σας κοιτάξει απευθείας με αυτό το «συνωμοτικό» χαμόγελο της γνώσης των ψαγμένων και καλά διαβασμένων όσον αφορά σε θέματα ιαπωνικής κουζίνας. Το Kinjo μέσα στα μόλις 4 χρόνια λειτουργίας του, και μάλιστα από τους πρώτους μήνες της ζωής του, κατόρθωσε να γίνει ακριβώς αυτό: ένα εστιατόριο που θα σας φέρει από την άλλη άκρη της Αθήνας στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια για να βρείτε το λίγο «κρυμμένο» -εξ ου και “speakeasy” που βλέπετε στον τίτλο μας- εστιατόριο με τη σκούρα ταμπέλα και την απίστευτη ατμόσφαιρα και να απολαύσετε μία από τις καλύτερες Japanese fusion προτάσεις της πόλης.

chopsticks.JPG

To setting στα τραπέζια του Kinjo

Συζητούσαμε στο εστιατόριο τη μέρα της επίσκεψής μας πως όταν είχε πρωτοανοίξει δεν θέλαμε να το λέμε και σε πολλούς, για να μείνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα απολαμβάνουμε όσο γίνεται λιγότεροι. Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλα τα εστιατόρια αυτού του επιπέδου, το «μυστικό» μαθεύτηκε γρήγορα και έτσι τώρα δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε θέση στη μικρή και κομψή σάλα του με τα λίγα τραπέζια, το μπαρ και τον πάγκο του sushi (από όπου μπορείς να βλέπεις live τον σεφ να ετοιμάζει προσεκτικά τα θεϊκά nigiri και sashimi του), αλλά όλοι επιμένουν γιατί αυτήν την εμπειρία θέλουν να τη ζουν όσο πιο συχνά γίνεται.

politakos.JPG

Ο executive chef του Kinjo, Νίκος Πολιτάκος

Ο Νίκος Πολιτάκος είναι ο executive chef και συνιδιοκτήτης του Kinjo και θέλουμε να ακούσουμε από το δικό του στόμα, το στόμα του ειδικού, τι είναι αυτό που κάνει το off-the-beaten-track ιαπωνικό αυτό εστιατόριο να ξεχωρίζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. «Κοιτάξτε το Kinjo από την πρώτη στιγμή που το φτιάξαμε θέλαμε να είναι λίγο διαφορετικό, να αποτελεί μία νέα πρόταση, για αυτό και προσπαθούμε να φέρνουμε πρώτες ύλες απευθείας από την Ιαπωνία, όσες μπορούμε πάντα, όπως φρέσκο wasabi, φρέσκο yuzu, myoga, δηλαδή πολύ βασικά συστατικά της ιαπωνικής κουζίνας, και εν συνεχεία τα παντρεύουμε με τα δικά μας υλικά, τα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά που χρησιμοποιούμε», μας εξηγεί ο Νίκος Πολιτάκος. Να σου πούμε εμείς που δοκιμάσαμε φρέσκο wasabi που έτριψε ο σεφ μπροστά στα μάτια μας, πως η γεύση του απέχει παρασάγγας από το wasabi που ξέρουμε.

kitchen.JPG

Ο Νίκος Πολιτάκος στην κουζίνα

Αυτό πάντως που μας φέρνει ξανά και ξανά στο Kinjo δεν είναι μόνο το γευστικό αποτέλεσμα, είναι και η εμμονή στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια. Πέρα από την εισαγωγή πρώτων υλών απευθείας από την Ιαπωνία, εδώ ό,τι βγαίνει από την κουζίνα είναι χειροποίητο. Ακόμη και η miso (που έτσι για την ιστορία να σου πούμε πως χρειάζεται περίπου 1 χρόνο για να γίνει, καθώς είναι προϊόν ζύμωσης) στο Kinjo είναι χειροποίητη. Για να μη σου πούμε για την Παλαμίδα Tataki, που εδώ ετοιμάζεται με κάπνισμα στα άχυρα, όπως ακριβώς γίνεται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου εδώ και χιλιάδες χρόνια και όπως την έμαθε ο σεφ κατά το ταξίδι του εκεί.

Δεν θα σου κρύψουμε πως παρασυρθήκαμε και δοκιμάσαμε σχεδόν όλο τον κατάλογο, με τη Σαμάνθα να επιμένει πως το Creamy Suzuki που βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω είναι εμπειρία από μόνο του και να έχει τόσο δίκιο, καθώς κάθε μπουκίτσα από αυτό το μαγικό λαβράκι που έχει αλειφθεί με sauce στρειδιών και έχει καψαλιστεί με καμινέτο είναι απλά συγκλονιστική.

creamy suzuki.jpg

Το θεϊκό Creamy Suzuki

Κάπως έτσι, μιλώντας για sushi, μάθαμε πως sushi δεν σημαίνει ούτε αναγκαστικά «ωμό», ούτε αναγκαστικά «ψάρι», όπως κάποιοι μπορεί να πιστεύουν. «Sushi σημαίνει οτιδήποτε πάει μαζί με ξυδιασμένο ρύζι. Αυτό είναι sushi. Επίσης το Kinjo δεν είναι ένα sushi restaurant είναι ξεκάθαρα ένα Ιαπωνικό εστιατόριο που υπηρετεί τον πλούτο της ιαπωνικής κουζίνας σε ζεστά και κρύα πιάτα με μία μικρή εσάνς από Μεσόγειο», μας εξηγεί ο σεφ.

Κύματα ενθουσιασμού στην ομάδα προκάλεσε με άνεση η συλλογή από Nigiri, που στο Kinjo γίνεται αυστηρά με την ψαριά της ημέρας και ποτέ δεν θα βρεις προηγούμενης, αλλά και το τόσο insta-worthy Hotate Gai, το υπέροχο χτένι που σερβίρεται μέσα σε μία τόσο κομψή και φινετσάτη beurre blanc (sauce βουτύρου), που είναι μεν γαλλική αλλά κάπως εδώ την έχουν κάνει και ιαπωνίζει και λίγο, και στο τέλος την τρως με το κουτάλι για να μη χάσεις σταγόνα.

sea-bass.jpg

Χιλιανό λαβράκι με φρέσκια τρούφα

Ένα ακόμη πιάτο που ξεκάθαρα έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το Chilean Sea Bass, ένα αριστοτεχνικά ψημένο και ζουμερό λαβράκι με ginger sauce, σαλάτα myoga και φρέσκια τρούφα. Ενώ η δική μας άποψη είναι οπωσδήποτε να κρατήσεις και λίγη όρεξη για το γλυκό, που στην δική μας περίπτωση ήταν μία θεϊκή Namelaka Espresso με παγωτό φουντούκι.

bar.JPG

Το bar του Kinjo

Επίσης να σου πούμε πως στο Kinjo θα βρεις και ένα πολύ κομψό και ενημερωμένο μπαρ, στο οποίο φυσικά και κάθεσαι για φαγητό, αλλά από εδώ βγαίνουν και εξαιρετικά ιαπωνικά whiskies, sake, καθώς και signature cocktails, που ενδείκνυνται και για εμπειρία pairing. Δεν κρατηθήκαμε και ρωτήσαμε το Νίκο Πολιτάκο και για τα μελλοντικά του σχέδια, που όπως μας μαρτύρησε το μέλλον επιφυλάσσει Σαντορίνη, όπου είναι executive chef σε ένα εστιατόριο στο Φηροστεφάνι, το Zuzu, το οποίο φέτος θα βγει πιο δυναμικά προς τα έξω, ενώ υπάρχουν σε εξέλιξη σχέδια και για τη Μύκονο για ένα πολύ ενδιαφέρον project. Ταυτόχρονα με όλα αυτά όμως, ο αεικίνητος σεφ είναι executive και σε ένα πολύ γνωστό εστιατόριο της Λευκωσίας, το Ukiyo Listening Bar, ένα είδος ιαπωνικού bar που επικεντρώνεται στα πολύ καλά ιαπωνικά whisky συνοδεία μικρών jap bites.

Info: Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια, 210 6825208

Διαγωνισμός

Super διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει το απόλυτο γεύμα Omakase Menu (δηλαδή ένα μενού που θα επιμεληθεί ειδικά για εσάς τη συγκεκριμένη βραδιά ο σεφ, επιλέγοντας πιάτα με βάση τις προτιμήσεις σας που θα σας δώσουν την πιο ολοκληρωμένη ιαπωνική εμπειρία που μπορείτε να βιώσετε) αξίας 160 ευρώ μαζί με 2 ποτήρια κρασί στο premium εστιατόριο Kinjo Japanese στην καρδιά των Βριλησσίων, για δύο άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε Like στο insta post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @kinjo_restobar & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/Cm_FoInvkV2

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#SuperGiveaway #QueenFoodTour #TheFoodTour #Kinjo #KinjoJapanese #JapaneseCuisine #PremiumJapanese #ElevatedSushi #Sushi #Japanese #Dinner #NikosPolitakos #Vrilissia #SushiLovers #FoodLovers #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού εδώ