Stoffa: ένα εστιατόριο-σημείο αναφοράς για το foodie crowd της Κηφισιάς, και όχι μόνο

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Stoffa: ένα εστιατόριο-σημείο αναφοράς για το foodie crowd της Κηφισιάς, και όχι μόνο

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Stoffa στην Κηφισιά, το εστιατόριο που 10 χρόνια τώρα χαρίζει απλόχερα γευστικές απολαύσεις στον πανέμορφο εσωτερικό του χώρο και τις δύο καταπράσινες αυλές του. 

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Δεν είναι συχνό, όμως υπάρχουν μαγαζιά που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση τη στιγμή που περνάμε την πόρτα τους, πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό και τις γευστικές τους προτάσεις, πριν καν πάρουμε θέση στα τραπέζια τους. Το Stoffa, που μάλιστα φέτος κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην απαιτητική εστιατορική σκηνή της Κηφισιάς, ανήκει αδιαμφισβήτητα σε αυτήν την κατηγορία. Σίγουρα οι δύο πανέμορφοι κήποι και ο τόσο ζεστός και προσεγμένος εσωτερικός χώρος, με το συνδυασμό industrial και ρετρό στοιχείων, συμβάλλουν σε αυτήν την φιλόξενη αίσθηση που αποκομίζει κανείς από το πρώτο λεπτό, αλλά τελικά είναι πάντα το φαγητό που κερδίζει τις τελικές εντυπώσεις, και στο Stoffa η γεύση έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.

stoffa.jpg

Η "κρυφή" πίσω αυλή του Stoffa με τα πολύχρωμα λουλούδια

Στη μαγευτική πραγματικά μονοκατοικία που φιλοξενεί το εστιατόριο, μία ανάσα από το πολύβουο κέντρο της Κηφισιάς αλλά συνάμα και αρκετά μακριά ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ησυχία και ιδιωτικότητα, κάποτε στεκόταν η ιστορική ταβέρνα του Τσαλαβούτα, όπως την ήξεραν οι βέροι Κηφισιώτες, η πιο «in» ταβέρνα της εποχής της.

stoffa2.jpg

Ο Σπύρος Τσαλαβούτας, ιδιοκτήτης του Stoffa

Τα χρόνια πέρασαν και ο πολυσχιδής Σπύρος Τσαλαβούτας, γιος του αρχικού ιδιοκτήτη, αποφάσισε να μεταμορφώσει το πανέμορφο venue σε ένα σύγχρονο εστιατόριο με αξίες παλιάς κοπής.

stoffa4.jpg

Ο Head Chef του Stoffa Απόστολος Τακούλας

«Η κορυφαία πρώτη ύλη, η εποχικότητα και ο σεβασμός στον επισκέπτη μας είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς στο Stoffa, ξεκινώντας από τον ιδιοκτήτη μας, τον κ. Σπύρο Τσαλαβούτα, και διέποντας όλους εμάς τους υπόλοιπους», μας λέει χαμογελώντας ο Head Chef του εστιατορίου Απόστολος Τακούλας.

stoffa89.jpg

Εμείς ακούγαμε με προσήλωση τα λόγια του σεφ, όμως ταυτόχρονα δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από την ολάνθιστη «μυστική» αυλή, που κρύβεται πίσω από το εστιατόριο και μας έκανε να ονειρευόμαστε χαλαρά καλοκαιρινά βράδια με φίλους καθισμένοι στα ρομπούστα τραπέζια και κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων.

stoffa3.jpg

H vintage στόφα είναι δικαιωματικά ο πρωταγωνιστής του εστιατορίου

Γενικά οι χώροι του Stoffa θα σας βάλλουν σε σοβαρά διλήμματα, καθώς θα είναι αδύνατον να αποφασίσετε το αγαπημένο σας σημείο ανάμεσα στην ανοιχτόκαρδη και πανέμορφη μπροστινή αυλή με τους χτιστούς καναπέδες και τα πολύχρωμα μαξιλάρια, τον υπέροκομψο εσωτερικό χώρο, όπου πρωταγωνιστούν το ξύλο και το δέρμα, αλλά και πανέμορφες ρετρό λεπτομέρειες, όπως τα βιομηχανικά φωτιστικά και ο vintage ξυλόφουρνος (δηλαδή η «στόφα»), και την κρυμμένη τεράστια πίσω αυλή με τα λουλούδια, την προσεγμένη διακόσμηση και το μαγικό πραγματικά al fresco bar, τυλιγμένο στο πράσινο.

Το Stoffa εμπνεύστηκε το όνομά του φυσικά από τη «στόφα» (την παραδοσιακή κουζίνα που λειτουργεί με ξύλα και ταυτόχρονα αποτελεί μέσο θέρμανσης του χώρου), καθώς, όπως μας εξήγησε ο σεφ, «ο κ. Τσαλαβούτας ήθελε να παντρέψει τις παραδοσιακές και αληθινές ελληνικές γεύσεις που απολαμβάναμε κάποτε στα χωριά μας με την σύγχρονη comfort κουζίνα, με βάση πάντα την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη που μαγειρεύεται με άπλετη αγάπη και πάθος για δημιουργία. Θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας το καλύτερο φαγητό που μπορούν να φάνε, τόσο απλά».

stoffa6.jpg

Το αλμυρό cheesecake

Ξεκινήσαμε λοιπόν με το αλμυρό Cheesecake με φέτα και ανθότυρο, ένα σταθερό best seller στα 10 χρόνια του Stoffa, όπως μας εξήγησαν, που είναι ιδανικό για viral stories στα social media με την πολύ όμορφη εμφάνισή του, αλλά συνάμα είναι δροσερό και νόστιμο, ενώ κάνει και ένα χαριτωμένο παιχνίδι με τις υφές, χάρη στο μπισκότο από παξιμάδι και το chutney τομάτας και πράσινου μήλου.

stoffa8.jpg

Τα tempura rolls

Κύματα ενθουσιασμού κυριολεκτικά ξεσήκωσε το Tempura roll με φιλέτο νεαρού μόσχου, φύκι nori και πράσινα σπαράγγια με μία πολύ φινετσάτη beurre blanc αρωματισμένη με άγριο χρένο. Ενώ εξαιρετικά σχόλια απέσπασαν και τα Μανιτάρια που ψήθηκαν στον ξυλόφουρνο και συνοδεύτηκαν από κατίκι Δομοκού, τρούφα και λεμονοπίπερο για την umami και συνάμα comfort γεύση τους.

stoffa9.jpg

Η σκοπελίτικη στριφτόπιτα

Στο ίδιο κλίμα της contemporary comfort κουζίνας με νοσταλγικές πινελιές κινείται και η λαχταριστή Σκοπελίτικη στριφτόπιτα -επίσης ένα σταθερό best seller- με στιβαρή βαρελίσια φέτα Παρνασσού και θυμαρίσιο μέλι, αλλά και οι Κυκλαδίτικοι τυρολουκουμάδες με chutney περγαμόντο και φρέσκα βλαστάρια.

stoffa10.jpg

Τα rotoli με σπανάκι

Στα κυρίως, μπορεί το Stoffa να δίνει έμφαση στο κρέας και τις ποιοτικές κοπές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές για όλους, meat lovers and not, με τρανή απόδειξη τα εξαίσια Rotoli με σπανάκι, αρωματικά βότανα, κατίκι Δομοκού, τομάτα, βασιλικό και αφρό πεκορίνο Sardo.

stoffa11.jpg

H στην εντέλεια ψημένη picanha

Το κρεατόφιλο κοινό ξέρει καλά πως εδώ θα βρει τις καλύτερες κοπές, μαγειρεμένες με αγάπη και σεβασμό στην premium ποιότητά τους, γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αριστοτεχνικά ψημένη Picanha με υπέροχο κόκκινο chimichurri, πουρέ τσουκνίδας και cross cut τραγανές πατάτες.

stoffa13.jpg

Το exotic cheesecake

Ο πιο γλυκός επίλογος μας περιμένει στο dessert menu, από το οποίο εμείς επιλέξαμε ένα τόσο όμορφα τροπικό και καλοκαιρινό Exotic Cheesecake με μάνγκο και passion fruit, lime ganache montee και meringue καρύδας.

Αλλά και το signature πια επιδόρπιο του εστιατορίου Banoffee με λαχταριστή doulche de leche mousse, crumble βανίλιας, μπανάνα, βανίλια ganache montee και ganache μπανάνα και passion caramel. Εκεί καθισμένες στα αναπαυτικά τραπέζια και ανάμεσα στα ολάνθιστα λουλούδια απολαύσαμε το γλυκό μας μέχρι την τελευταία κουταλιά, κάνοντας σχέδια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, που πια δεν αργούν!

Info: Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά, 2108013853

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την μαγική εμπειρία που χαρίζει το Stoffa στην Κηφισιά, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 150 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @stoffa_kifissia & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/CtI-zOuM-Wa

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#Stoffa #Stoffa_Kifissia #Kifissia #SuperGiveaway #TheFoodTour #Dinner #FoodLovers #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Josper #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ