Sea Spice: Το bar restaurant που συνδυάζει τα κορυφαία parties με λαχταριστά πιάτα και cocktails

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Sea Spice: Το bar restaurant που συνδυάζει τα κορυφαία parties με λαχταριστά πιάτα και cocktails

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Sea Spice στη Γλυφάδα, όπου οι προσεγμένες γεύσεις και τα ευφάνταστα cocktails συναντούν την πιο party διάθεση.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Υπάρχουν ορισμένα μαγαζιά που γεννιούνται ως αποτέλεσμα ενός ονείρου ή ενός οράματος, υπάρχουν άλλα μαγαζιά που δημιουργούνται γιατί βρέθηκε ένας ιδανικός χώρος για μία ιδέα που υπήρχε στο μυαλό κάποιου, και υπάρχουν και κάποια μαγαζιά που ανοίγουν «κατόπιν απαίτησης του κοινού τους», και αυτά -θα μας επιτρέψετε να σας πούμε- είναι τα μαγαζιά που αγαπάμε βαθιά. Το Sea Spice είναι ένα bar restaurant που έχει αγαπηθεί όσο λίγα από το απαιτητικό κοινό της Γλυφάδας, και όχι μόνο, γιατί κατορθώνει να συνδυάζει στην εντέλεια τις διαφορετικές του φύσεις: το μπαρ, το εστιατόριο και την αληθινή διασκέδαση.

sea_spice.jpg

Μέσα σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό και γενναιόδωρο, όπου η τεράστια μπάρα αναδεικνύεται στη μεγάλη πρωταγωνίστρια και υποστηρίζεται με χάρη από τα κομψά μαρμάρινα τραπέζια με τις βαριές custom-made πολυθρόνες από τον Βαγγέλη Μπόνιο, που περιμένουν να φιλοξενήσουν τις στιγμές γευστικής απόλαυσης των επισκεπτών, εισερχόμαστε σε έναν κόσμο cool και φιλόξενο, έτοιμο να μας χαρίσει αξέχαστες βραδιές.

sea_spice13.jpg

Οι όμορφες γωνιές απέναντι από το μπαρ δίνουν μία αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς, ενώ τα ρομπούστα τραπέζια πάνω στο ξύλινο deck στο μπροστινό μέρος του Sea Spice προσφέρουν απευθείας θέα στον κόσμο που περνά από την πολυσύχναστη οδό Κύπρου, δημιουργώντας μία αίσθηση διάδρασης μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

sea_spice3.jpg

Βαγγέλης Βλαχανδρέας και Ναταλί Τσαμασίρου, δύο από τα βασικά μέλη της dream team του Sea Spice

Το «αδελφάκι» του διάσημου Pere Ubu άνοιξε τις πόρτες του το 2017 «ύστερα από απαίτηση των φιλοξενουμένων μας», όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Βλαχανδρέας, ο υπεύθυνος του project, «καθώς το κοινό μας αγαπούσε πολύ τα events και τα parties που διοργανώναμε στο Pere Ubu, τόσο που τελικά πήραν δική τους ζωή και γέννησαν ένα νέο μαγαζί. Το Sea Spice ανοίγει από τις 6 το απόγευμα και μετά, και εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με ολόφρεσκα υλικά, εξαιρετικά cocktails, που ανανεώνουμε συχνά ανάλογα με τις τάσεις από το χώρο του bartending και τα φρούτα της εποχής, και από μία ώρα και μετά να αφεθεί στο party vibe με την ελληνική μουσική σκηνή να πρωταγωνιστεί και τη διασκέδαση να πηγαίνει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».

Εδώ από κάποια ώρα και μετά η μουσική έχει τον πρώτο λόγο, με τα parties και τα ειδικά events να δίνουν το tempo και την ελληνική σκηνή να πρωταγωνιστεί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή της. Η διασκέδαση είναι τέχνη, και οι άνθρωποι του Sea Spice δείχνουν να το γνωρίζουν καλά αυτό, ενώ παράλληλα δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο υπέροχο concept τους, προσφέροντας τη δυνατότητα για bites και finger food στο μπαρ, ενώ απολαμβάνουμε το ποτό ή το cocktail μας. Αν θα έπρεπε να πούμε ένα πράγμα για το Sea Spice, είναι πως δεν βάζει «ταμπέλες» και μας δίνει τη δυνατότητα να ψυχαγωγούμαστε ανάλογα με το χαρακτήρα μας: μέσω ενός χαλαρού dinner, μέσω ενός ωραίου ποτού ή μέσω μίας βραδιάς γεμάτης κέφι και ωραίες εικόνες.

sea_spice5.jpg

Λαβράκι με αβοκάντο, σουσάμι, αγγούρι, λάδι chilli και green goddess dressing

Το μενού του εστιατορίου τιμά την καλή πρώτη ύλη, τις χειροποίητες παρασκευές και την προσγειωμένη δημιουργικότητα, προσφέροντας επιλογές για όλα τα γούστα και για όλες τις διαθέσεις. Οι λάτρεις των raw γεύσεων θα αγαπήσουν σίγουρα το Λαβράκι με αβοκτάντο, αγγούρι, λάδι chilli και ένα ισορροπημένο green goddess dressing, ένα πιάτο φρέσκο και δροσερό, ελαφρύ και φινετσάτο, τέλεια εισαγωγή για ένα πολλά υποσχόμενο δείπνο.

sea_spice6.jpg

Crispy brie με αμύγδαλα, κυδώνι με σφένδαμο και λεμόνι

Πολύ ενδιαφέρον είχε και το Crispy Brie με χειροποίητο γλυκό κυδώνι και αμύγδαλα, που έλιωνε στο στόμα και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να «δοκιμάζουμε» μέχρι που τελικά φυσικά το φάγαμε όλο, και αποφασίσαμε πως μία ζωή την έχουμε και πρέπει να την απολαμβάνουμε.

sea_spice7.jpg

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα με μαριναρισμένο αγγούρι και spicy yoghurt

Ξαναγυρνώντας σε θαλασσινό κλίμα, αλλά με την ίδια εθιστική επιρροή, τα Spicy Sticks από καλαμάρι με τόσο όσο χρειάζεται spicy kimchi sauce και οι Πικάντικες Γαρίδες στη σχάρα με μία πολύ ιδιαίτερη παρασκεύη μαριναρισμένου αγγουριού και σως από γιαούρτι κέρδισαν τις εντυπώσεις στο τραπέζι μας.

sea_spice8.jpg

Σαλάτα «Κάλεσμα» με τοματίνια, αβοκάντο, μύρτιλα, κρεμμύδι, φέτα, σπανάκι και dressing από λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Παράλληλα η Σαλάτα «Κάλεσμα» με τα χρώματα από τα ολόφρεσκα λαχανικά της να φέρνουν μία μικρή άνοιξη στο πιάτο μας λειτούργησε ως η ιδανική γέφυρα με τα λαχταριστά και πολύ γήινα Ravioli με μανιτάρια porcini, σπανάκι σε εσαλότ.

sea_spice9.jpg

Ravioli με μανιτάρια porcini, σπανάκι και εσαλότ

Το χειροποίητο Ravioli παρουσιάζει μία σωστά φροντισμένη ισορροπία ανάμεσα στην πληθωρικότητα της γεύσης του και στη φινέτσα των υλικών του, με το αποτέλεσμα να είναι σίγουρο πως θα ξετρελάνει κάθε pasta lover.

seaspice10.jpg

Σολομός «καραμέλα» με miso και εσπεριδοειδή, μανιτάρια hijiki και κινέζικο pancake με φρέσκο κρεμμύδι

Ένα πιάτο τόσο όμορφο όσο και πολυεπίπεδο γευστικά ήταν ο Σολομός «Καραμέλα» με το miso και τα εσπεριδοειδή να δίνουν μία πολύ χαρακτηριστική επίγευση και το κινέζικο pancake να είναι αυτή η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

seaspice11.jpg

Smashed burger με δύο μπιφτέκια Black Angus, τυρί ταλέτζιο, καραμέλωμένο κρεμμύδι, τομάτα και πατάτες τηγανητές

Το Smashed Burger σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο με το διπλό μπιφτέκι από ποιοτικό Black Angus και το λιωμένο ταλέτζιο να χαρίζουν λαχταριστές στιγμές comfort απόλαυσης.

seaspice13.jpg

Magnificent Jolie με Brugal Blanco Supremo, lime, σιρόπι ζάχαρης, φράουλα και egg white

Στο Sea Spice τα cocktails παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως είπαμε και παραπάνω, καθώς η μεγάλη συλλογή από signature δημιουργίες μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα μικρό food pairing, εφόσον κάποιος το επιθυμεί. Με τα ονόματά τους εμπνευσμένα από τον λαμπερό κόσμο της μεγάλης οθόνης, τα cocktails του Sea Spice ανανεώνονται συχνά, αφού οι έμπειροι mixologists παρακολουθούν στενά τις διεθνείς τάσεις, αγαπούν την εποχικότητα και θέλουν πάντα να εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες τους.

seaspice14.jpg

Jack Sparrow με Jack Daniels, cinnamon syrup, ανανά, passion fruit, Falernum και lime

Εμείς δοκιμάσαμε το πολύ ιδιαίτερο Jack Sparrow με Jack Daniels, cinnamon syrup, ανανά, passion fruit, Falernum και lime, που κεντρίζει με τη φρεσκάδα και τις αντιθέσεις του τον ουρανίσκο, αλλά και το πανέμορφο Magnificent Jolie με Brugal Blanco Supremo, lime, σιρόπι ζάχαρης, φράουλα και egg white, που εύκολα αντανακλά την πολύ σοβαρή δουλειά που πραγματοποιείται πίσω από την μπάρα με τις τέλειες ισορροπίες και τη μεστή δροσιά του.

Στο τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ένα από τα επικά parties με ελληνικά που διοργανώνονται από νωρίς το απόγευμα κάθε Κυριακή στο απόλυτο party spot της Γλυφάδας!

Info: Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την υπέροχη εμπειρία Sea Spice στη Γλυφάδα, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @seaspiceglyfada & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/Cx4x4AQNo5f/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#SeaSpice #Glyfada #Drinks #PartyRestaurant #Events #Dinner #Cocktails #RestaurantBar #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ