Zebra Bar Athens: To cool bar που έβαλε το Ψυχικό στο χάρτη της διασκέδασης στην πόλη

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Zebra Bar Athens: To cool bar που έβαλε το Ψυχικό στο χάρτη της διασκέδασης στην πόλη

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Zebra Bar Athens στο Ψυχικό, όπου η τέχνη των cocktails, του φαγητού και της μουσικής ενώνονται μπροστά στην εντυπωσιακή χάλκινη μπάρα του.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Το Zebra Bar Athens άνοιξε στην καρδιά του Ψυχικού πριν περίπου 2 χρόνια και από την πρώτη σχεδόν στιγμή έγινε talk of the town για όλους τους σωστούς λόγους. Εδώ τα καλοφτιαγμένα cocktails συναντούν μία προσεγμένη fusion comfort κουζίνα και δυνατές μουσικές επιλογές, δίνοντας αφορμές για τις καλύτερες after-office συναντήσεις με φίλους που εξελίσσονται σε υπέροχες βραδιές γεμάτες διασκέδαση, από εκείνες που χαρίζουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Και επειδή εμάς μας αρέσουν πολύ τα μαγαζιά με προσωπικότητα και κομψότητα σε κάθε επίπεδο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στο πιο cool meeting point του Νέου Ψυχικού!

untitled-10.jpg

Αυτό που κάνει το Zebra Bar να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που θα ανεβείτε τη μικρή σκάλα του και θα βρεθείτε στον ατμοσφαιρικό του χώρο είναι η μπάρα του. Μακράν μία από τις ομορφότερες μπάρες της πόλης, το περίτεχνο χάλκινο μπαρ υποστηρίζεται από άκρως αναπαυτικά bar stools και γίνεται το επίκεντρο της προσοχής όλων, αφού εκεί μπορούμε και να απολαύσουμε τα καλοφτιαγμένα cocktails μας αλλά και να δοκιμάσουμε απολύτως ταιριαστές bar food προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

untitled-2.jpg

Τα ψηλά μαρμάρινα και ξύλινα stands προσφέρουν μία εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν προλάβουν να πιάσουν κεντρική θέση στη μεγάλη μπάρα, αλλά και η ζεστή γωνιά απέναντι από το μπαρ με τα χαμηλά τραπέζια και τους ιδιαίτερους πίνακες και ο εξωτερικός -πολύ εξωτικός- χώρος αποτελούν την ιδανική επιλογή για πιο εστιατορικής λογικής βράδια, ώστε όλοι να μπορούν να βρουν το αγαπημένο τους spot και να απολαύσουν την έξοδό τους, όπως ταιριάζει στη διάθεση και τις επιθυμίες τους.

untitled-14.jpg

Τάσος Ανδρέου, Bartender Zebra, και Βαγγέλης Παπανίκας, Chef Zebra

Πίσω λοιπόν από αυτήν την υπέροχη μπάρα και μέσα στην state-of-the-art και ιδιαιτέρως φωτεινή κουζίνα του Zebra ετοιμάζονται πολλά και ενδιαφέροντα, με τον Τάσο Ανδρέου να χτυπά στα shaker του και να ανακατεύει τα πιο ευφάνταστα signature και τα πιο γευστικά classic cocktails, και τον Βαγγέλη Παπανίκα να δημιουργεί πιάτα με αυθεντική comfort νοστιμιά, fusion διάθεση και insta-worthy εμφάνιση.

«Στο Zebra προσπαθούμε να επιτύχουμε την τέλεια ισορροπία μεταξύ φαγητού και ποτού», μας λέει ο νεαρός αλλά πολύ ικανός σεφ Βαγγέλης Παπανίκας, «το μπαρ και η κουζίνα βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση, και μέρος του μενού μας είναι σχεδιασμένο για να απολαμβάνεται και στο μπαρ, ως bar food. Παράλληλα βέβαια έχουμε και πιο εστιατορικά πιάτα για όποιον θα ήθελε να βιώσει ένα dinner καθισμένος στα τραπέζια μας. Γενικά δεν πιστεύουμε στις ταμπέλες, θέλουμε να μπορούν όλοι να περνάνε καλά, να τρώνε καλό φαγητό, να πίνουν ωραία ποτά και να νιώθουν άνετα και ευπρόσδεκτοι».

untitled-11.jpg

Όπως κοιτάμε τη μπάρα σκεφτόμαστε πως εδώ θα ερχόμαστε για τα after-office drinks μας, συνοδευόμενα από bites, όπως οι εξαιρετικά ισορροπημένες Ψητές Πιπεριές Padron με flakes παλαμίδας και σως honey-miso, αλλά και οι λαχταριστές μπουκιές Salmon Focaccia με ξύσμα λεμονιού και γιαούρτι. Όταν περνάει η ώρα και η ένταση της μουσικής αρχίζει να ανεβαίνει, θα αφήνουμε την κουβέντα και θα λικνιζόμαστε στο ρυθμό με τα υπέροχα cocktails μας στο χέρι, αφήνοντας πίσω την κούραση και τις έγνοιες της ημέρας που πέρασε. Πάντως το Vesper Martini και το Apple Vesper που δοκιμάσαμε έχουμε να πούμε πως αποτελούν από μόνα τους λόγο για να έρθουμε εδώ.

baos-14.jpg

Στο έξυπνα σχεδιασμένο και όμορφα συνεκτικό μενού συναντήσαμε πολλά πιάτα που τράβηξαν την προσοχή μας και μας έβαλαν σε σοβαρά διλήμματα, όπως τα χειροποίητα Bao Buns με χοιρινό σιγομαγειρεμένο με hoisin και oyster sauce, συννεφένια και τόσο όσο χρειάζεται spicy, χάρη στη spicy mayo και το chilli τους.

untitled-15.jpg

Τα λαχταριστά Burrata Linguine μόλις μπήκαν στο φετινό μενού και κερδίζουν με διαφορά τις εντυπώσεις με την comforting γεύση τους και τη μεστή αίσθηση της σπιτικής σως τομάτας, που δένει υπέροχα με την κορυφαίας ποιότητας μοτσαρέλλα και την κρεμώδη της πληθωρικότητα, αλλά και με τα αρωματικά ολόκληρα τοματίνια που περιέχει.

untitled-20.jpg

Όπως είπαμε όμως και παραπάνω, η κουζίνα του Zebra έχει έντονες fusion ανησυχίες με τα raw πιάτα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τα Asian στοιχεία να μη λείπουν από την εξίσωση. Έτσι το Ceviche Λαβράκι με leche de tigre, mango και καλαμπόκι είχε έντονα εξωτική γεύση, ενώ οι λάτρεις του κρέατος σίγουρα θα ψηφίσουν το Signature Beef Tartare ως το απολύτως αγαπημένο τους, με την βαθιά κρεατένια γεύση του ποιοτικού steak να αναδεικνύεται στο έπακρο από το διακριτικό dressing yuzu-truffle και να αποκτά την επιθυμητή ένταση χάρη στο wasabi mayo.

untitled-26.jpg

To Tuna Tataki επίσης συγκαταλέγεται στα must, αφού και ως εικόνα θέλγει αμέσως το μάτι και ως γεύση ιντριγκάρει τον ουρανίσκο με τις φινετσάτες του λεπτομέρειες και τα κρυστάλλινα pearls του μπρικ να σκάνε όμορφα στο στόμα.

untitled-32.jpg

Στα κυρίως δοκιμάσαμε ένα στην εντέλεια ψημένο Mediterranean Cod με την καραμελωμένη σπιρτάδα του honey miso να παραπέμπει στη διάσημη κλασσική Asian εκδοχή του, αλλά το σωταρισμένο σπανάκι, τις baby πατάτες και τη μαγιονέζα σκόρδου -έστω και μαύρου- να εξισορροπεί την πλάστιγγα προς τη Μεσόγειο ως φιλοσοφία.

untitled-19.jpg

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με δύο cocktails ιδανικά για γαστρονομικούς πειραματισμούς. Το Bloody Mary, μία από τις πιο αγαπημένες κλασσικές συνταγές ανά τον κόσμο, εδώ με το μαγικό χέρι του Τάσου Ανδρέου και τα κορυφαία υλικά του Zebra Bar αποκτά ένα δικό του μοναδικό χαρακτήρα.

untitled-29.jpg

Ταυτόχρονα το Be…trooth με το ευφάνταστο όνομα και το συγκλονιστικό χρώμα από το παντζάρι δημιουργείται με fat washed bourbon, Ancho Reyes Chile liqueur και έναν χειροποίητο χυμό από παντζάρι και cranberry και είναι εξαιρετικά νόστιμο και τέλειο συνοδευτικό για πιάτα με εντάσεις και twists.

untitled-35.jpg

Όμως κανένα δείπνο δεν τελειώνει σωστά χωρίς ένα εμπεριστατωμένο inspection στο μενού των γλυκών. Έτσι για ακόμη μία φορά είπαμε με μία φωνή «η δίαιτα από Δευτέρα» και παραγγείλαμε το Signature Zebra Cheesecake, στη βασκική «καμένη» εκδοχή του με μαρμελάδα και ολόκληρα φρούτα του δάσους, που κάθε πληθωρική μπουκιά έφερνε κύματα ενθουσιασμού.

untitled-37.jpg

Αλλά δεν περιοριστήκαμε φυσικά εκεί, αφού τιμήσαμε δεόντως και το εντυπωσιακό Millefeuille με βελούδινη κρέμα diplomat, σαντιγί, καραμέλα, χώμα από μπισκότο και πλούσιο παγωτό παρφέ αμύγδαλο και το Tiramisu σε μορφή αφρού με παγωτό espresso baileys καλά κρυμμένο κάτω από το πληθωρικό "σύννεφο" τιραμισού.

Φυσικά ολοκληρώσαμε την κορυφαία εμπειρία μας με χαμόγελα και την υπόσχεση πως θα επιστρέψουμε σύντομα στο Zebra Bar για να απολαύσουμε κάποιο από τα μουσικά events που διοργανώνει με έμφαση στη Jazz.

Info: Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, 6986391009. Ανοικτά καθημερινά από τις 5 το απόγευμα.

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την υπέροχη εμπειρία Zebra Bar Athens στο Νέο Ψυχικό, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 150 ευρώ για 2 άτομα, από Κυριακή έως Τετάρτη βράδυ.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @zebra_bar_athens & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/CzGIzbfMLwx/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#ZebraBar #NeoPsychico #BarRestaurant #Party #Mixology #Dinner #Cocktails #RestaurantBar #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ