Ζάαταρ: Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, αγάπη για το αληθινό φαγητό και κορυφαία πρώτη ύλη στα βόρεια

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Ζάαταρ: Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, αγάπη για το αληθινό φαγητό και κορυφαία πρώτη ύλη στα βόρεια

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Ζάαταρ στη Νέα Ερυθραία, όπου το πάθος για τις αληθινές γεύσεις και τα ποιοτικά υλικά συναντούν την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Με την πιο όμορφη εποχή του χρόνου να βρίσκεται προ των πυλών, όλοι αναζητούμε εκείνα τα εστιατόρια που μας προσφέρουν την αληθινή χαρά του φαγητού μέσα σε μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Μπαίνοντας στο κομψά στολισμένο Ζάαταρ με τα πανέμορφα στεφάνια, τα φωτεινά λαμπάκια και το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο να δίνουν το tempo των εορτών, αμέσως νιώσαμε αυτή τη μοναδική αίσθηση της χαράς του μοιράσματος με αγαπημένους ανθρώπους πάνω από ένα τραπέζι.

zaatar.jpg

«Εδώ πρέπει να έρθουμε για ρεβεγιόν», αναφωνήσαμε ταυτόχρονα, πριν αφεθούμε στο μαγικό vibe του χώρου και πάρουμε θέση στα τέλεια στρωμένα τραπέζια για να δοκιμάσουμε τις ασυναγώνιστες γεύσεις της κουζίνας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

LPR52968.jpg

Θάνος Πλιάκος, Νέλλη Καλαμαρά, Σαμάνθα Αποστολοπούλου και Δημήτρης Κελεπούρης

Το Ζάαταρ, που εδώ και έξι χρόνια πρωταγωνιστεί στις γευστικές επιλογές των foodies των βορείων προαστίων, και όχι μόνο, είναι δημιούργημα του Δημήτρη Κελεπούρη, του Γιώργου Μαχειμάρη και του Θάνου Πλιάκου, με τον executive chef Χρυσόστομο Πρασατζή και την καλοκουρδισμένη ομάδα του να βρίσκονται στο project από την πρώτη στιγμή.

zaatar.jpg

Ο Executive Chef του Ζάαταρ Χρυσόστομος Πρασατζής

«Μας ενώνει η αγάπη για το καλό φαγητό, την εντοπιότητα, την κορυφαία πρώτη ύλη και τη χαρά του μοιράσματος», μας λέει με χαμόγελο ο σεφ. «Θέλουμε οι επισκέπτες μας να νιώθουν άνετα, να απολαμβάνουν το φαγητό τους, να δοκιμάζουν αληθινές γεύσεις, πάντα υπό το πρίσμα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που υπηρετούμε με πάθος, και να περνάνε καλά όλοι οι επισκέπτες, όλων των ηλικιών, για αυτό και έχουμε φροντίσει και για την δημιουργική απασχόληση και των μικρών μας φίλων», εξηγεί.

zaatar3.jpg

Και πράγματι, το Ζάαταρ έχει μεριμνήσει και με το παραπάνω, ώστε εδώ να μπορούν να απολαύσουν την πλήρη εμπειρία όλοι οι άνθρωποι, είτε μιλάμε για ένα επαγγελματικό δείπνο είτε μιλάμε για οικογένειες με παιδιά, αφού στους άνετους χώρους του και στις ξεχωριστές σάλες του η κομψότητα και η φινέτσα πάνε χέρι-χέρι με τη ζεστασιά, τη φιλόξενη διάθεση και τις προσεκτικά μελετημένες εγκαταστάσεις.

zaatar_playroom.jpg

Τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε πως στο Ζάαταρ οι οικογένειες με μικρά παιδιά θα απολαύσουν στο έπακρο την εμπειρία, αφού ένα τεράστιο playroom με παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας περιμένει τους μικρούς επισκέπτες για να τους χαρίσει μαγικές στιγμές. Mini football table, κουκλοθέατρο, ζωγραφική, παιχνίδια ακόμη και animateur βρίσκονται εδώ για τη διασκέδαση των λιλιπούτειων φίλων του εστιατορίου, ενώ συναντούμε και ειδικά διαμορφωμένο παιδικό μπάνιο με πλήρη εξοπλισμό. Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε, αν και θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για όλους τους χώρους εστίασης αλλά δυστυχώς δεν είναι, πως οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η ατμόσφαιρα της γιορτής έρχεται τόσο φυσικά εδώ, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως είναι το Ζάαταρ όταν δεν είναι Χριστούγεννα. Η απάντηση όμως έρχεται εύκολα παρατηρώντας τον πανέμορφο και άνετο κήπο, που πνιγμένος στο πράσινο μας κάνει να ονειρευόμαστε ήδη το καλοκαίρι και τα βράδια που θα περάσουμε εδώ κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Μάλιστα μας είπαν πως στο μεγάλο εξωτερικό χώρο ετοιμάζεται και το νέο kids’ corner ακόμη καλύτερο από το ήδη υπάρχον, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αν μας ρωτάτε.

zaatar5.jpg

Μεγάλες παρέες φίλων, ερωτευμένα ζευγάρια, σοβαροί επαγγελματίες, μοντέρνες οικογένειες, όλοι βρίσκουν τη δική τους γωνιά για να απολαύσουν τα λαχταριστά πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του Χρυσόστομου Πρασατζή και της μπριγκάντας του. Γεύσεις αληθινές και οικείες, βαθιά νόστιμες αλλά συνάμα μοντέρνες, με σωστά μετρημένες ισορροπίες και πρωταγωνιστές τα κορυφαία υλικά.

zaatar6.jpg

Την αρχή έκανε ένα από τα πιο διάσημα πιάτα του Ζάαταρ, η Σαλάτα Τούρτα, μία ολόφρεσκη πράσινη σαλάτα με chutney μαριναρισμένης τομάτας, χειροποίητο πέστο ρίγανης και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, που μας έβαλε αμέσως στο κλίμα της κουζίνας με τις όμορφες οξύτητες και το τραγανό στοιχείο της έκπληξης να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Επίσης must-try, το signature Κανταΐφι με Κυκλαδίτικα τυριά που περιχύνεται με μέλι και πασπαλίζεται με μαυροκούκι και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τρώμε μέχρι την τελευταία μπουκιά.

zaatar45.jpg

Το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο

Συνέχεια είχαν τα κρύα ορεκτικά, με το Σεβίτσε Γαρίδας να κερδίζει πόντους τόσο για τη φρεσκάδα του όσο και για τις ισορροπημένες του οξύτητες του, αλλά και το Καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο να μην αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, αφού ο συνδυασμός της βαθιάς κρεατένιας νοστιμιάς με τις ανατρεπτικές νότες από τις πέρλες κερασιού και τη γήινη διάσταση της γραβιέρας με τρούφα ήταν εξαιρετικός.

zaatar9.jpg

Εξαιρετικά εντυπωσιακό και αριστοτεχνικά μαγειρεμένο το Κριθαρότο Καραβίδας είναι ξεκάθαρα ένα insta-worthy πιάτων υψηλών γευστικών αξιώσεων, που οι λάτρεις των θαλασσινών θα αποθεώσουν χωρίς αμφιβολία.

zaatar4.jpg

Το χουνκιάρ μπεγιεντί

Στα κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι πολλές και ικανές να ικανοποιήσουν κάθε γευστική απαίτηση. Ξεκινώντας με το μαμαδίστικο Χουνκιάρ Μπεγιεντί, που σερβίρεται με έναν βελούδινο πουρέ μελιτζάνας και ξυπνά μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Αλλά και στο ψαροφαγικό τερέν, το Φιλέτο Λαβράκι αφηγείται ιστορίες γαστρονομικής απλότητας των Κυκλάδων με τα σαντορινιά τοματίνια να παντρεύονται θεσπέσια με μία φινετσάτη σάλτσα από Ασύρτικο Σαντορίνης.

zaatar10.jpg

Στο «βαρύ πυροβολικό» οι meat lovers θα μπουν σε σοβαρά διλήμματα, αφού το σχεδόν θεατρικό Chateaubriand από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής που σερβίρεται με ένα μιλφέιγ ψητών λαχανικών και τριλογία αλατιών, κόβεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, δίνοντας μία εξτρά νότα στη συνολική εμπειρία.

zaatar14.jpg

Αλλά και το Κότσι Μαύρου Χοίρου, που μαγειρεύεται αργά σε μία σως από μαύρη μπύρα και τοποθετείται περίτρανα πάνω σε μία πληθωρική κρέμα αρωματικής πατάτας, θέλγει το μάτι εξίσου με τον ουρανίσκο. Βαθιά νόστιμο, σχεδόν comfort λογικής, το πιάτο αυτό έχει γίνει viral για όλους τους σωστούς λόγους.

zaatar19.jpg

Όσο νόστιμα και αν είναι τα πιάτα, πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουμε έστω και λίγη όρεξη για το πιο γλυκό φινάλε, αφού η «αποδομημένη» μηλόπιτα είναι ένα μικρό όνειρο. Μία βελούδινη σούπα από βανίλια Μαδαγασκάρης αγκαλιάζει ζουμερά μήλα ψημένα στη χόβολη, που πασπαλίζονται με ταιριαστά μπαχάρια και ένα τέλεια τραγανό crumble για μία εξαιρετική γαστριμαργική εμπειρία.

Το Ζάαταρ θα υποδέχεται τους επισκέπτες του ολόκληρη την εορταστική περίοδο με το εμπνευσμένο μενού του να διανθίζεται από πιάτα ημέρας που συνδυάζουν τις ελληνικές παραδόσεις με χριστουγεννιάτικες νότες και μικρές εκπλήξεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τόσο τους ορκισμένους του θαμώνες όσο και τους νέους του φίλους.

Info: Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 210 8070969. Ανοικτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 1 το μεσημέρι με 12 το βράδυ.

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την γευστική εμπειρία Ζάαταρ στη Νέα Ερυθραία, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @zaatar.gr & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/C0bGmLANePb/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#Zaatar #ZaatarRestaurant#Restaurant #GreekCuisine #NeaErythrea #MediterraneanFood #Lunch #FamilyRestaurant #Dinner #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ