Malconi’s Asia: Υποδεχόμαστε τη Χρονιά του Δράκου στο νέο αδελφάκι του αγαπημένου Malconi’s

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Malconi’s Asia: Υποδεχόμαστε τη Χρονιά του Δράκου στο νέο αδελφάκι του αγαπημένου Malconi’s

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο ολοκαίνουριο Malconi’s Asia στο Κολωνάκι, το νέο project της ομάδας του Malconi’s Italy, με την υπέροχη ανοικτή κουζίνα και τις fusion Asian γευστικές προτάσεις.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Είναι αλήθεια πως έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα νέα εστιατόρια, ιδίως σε εκείνα που η ομάδα που ευθύνεται για τη δημιουργία τους είναι κοινή με άλλα αγαπημένα μας εστιατορικά projects. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον ενθουσιασμό μας για το γεγονός πως κάνουμε το πρώτο Food Tour του 2024 και υποδεχόμαστε τη χρονιά του Ξύλινου Δράκου -μία χρονιά που ευνοεί ιδιαιτέρως τα νέα ξεκινήματα βάσει του κινεζικού ημερολογίου- σε ένα ολοκαίνουριο Asian εστιατόριο, το οποίο είναι ταυτόχρονα το αδελφάκι ενός άκρως δημοφιλούς restaurant bar της πόλης. Ο λόγος για το Malconi’s Asia, το νέο «τέκνο» της οικογένειας του Malconi’s, που άνοιξε πριν ελάχιστο διάστημα και έχει ήδη γίνει talk of the town.

untitled-11.jpg

Το μικρό και άκρως ατμοσφαιρικό Malconi’s Asia λοιπόν άνοιξε τη βαριά σιδερένια πόρτα του μόλις στα τέλη του Οκτωβρίου, δίπλα ακριβώς από το Malconi’s Italy στην καρδιά του Κολωνακίου, και αμέσως τράβηξε πάνω του τα βλέμματα για όλους τους σωστούς λόγους. Η ανοικτή κουζίνα του, βασίλειο του έμπειρου και πολύ ικανού σεφ Κωνσταντίνου Ζαχαρία και της ομάδας του, λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος, όπου ως άλλη θεατρική σκηνή συμβαίνουν τα μαγικά μαγειρικά τεκταινόμενα που μας γεμίζουν προσμονή για τα πιάτα που θα απολαύσουμε μπροστά μας.

3.jpg

Φυσικά και επιλέξαμε να πάρουμε θέση στα άνετα bar stools στο πάσο της ανοικτής κουζίνας, που ως άλλο chef’s table ασπάζεται και υπηρετεί την λογική που θέλει τον επισκέπτη να βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τη μαγειρική δράση.

Αντίστοιχα όμως και η σάλα, μικρή και πανέμορφη, με την ψηλοτάβανη αισθητική της, το προσεκτικά επιλεγμένο πλακάκι σε τόνους του πράσινου, την ατμοσφαιρική διακόσμηση και τα Asian minimal-style στημένα τραπέζια της προσκαλεί τους επισκέπτες για όμορφες βραδιές με φίλους και παρέες, καλοφτιαγμένα cocktails και εξαιρετικό φαγητό. Το καλοκαίρι, και όταν ο καιρός το επιτρέπει, υπάρχει και η δυνατότητα των τραπεζιών στο πεζοδρόμιο, ώστε να βρίσκεται κανείς σε πλήρη επαφή με τη ζωή της πόλης.

untitled-18.jpg

Ο σεφ του Malconi's Asia, Κωνσταντίνος Ζαχαρίας

Ο σεφ Κωνσταντίνος Ζαχαρίας, με μεγάλη προϋπηρεσία σε σημαντικές κουζίνες της Αθήνας, είναι δεινός γνώστης των fusion μαγειρικών προσεγγίσεων, τις οποίες και εφαρμόζει στο πολυσυλλεκτικό μενού του Malconi’s Asia. «Δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες είναι η αλήθεια», λέει με χαμόγελο όλο νόημα ο σεφ, «εδώ θέλουμε πρωτίστως να απολαμβάνουν οι άνθρωποι το φαγητό τους, να περνάνε όμορφα και να ανακαλύπτουν νέες γεύσεις. Η κουζίνα μας είναι fusion με την ουσιαστική έννοια του όρου, δηλαδή υιοθετούμε και αγκαλιάζουμε τεχνικές και υλικά από διάφορες κουζίνες του κόσμου, πάντα φυσικά με την ασιατική ήπειρο και μαγειρική παράδοση στο επίκεντρο».

untitled.jpg

Η κουζίνα του Malconi’s Asia, εκτός από ξεκάθαρα fusion, είναι και πολύ νόστιμη, με τις σωστές ισορροπίες και τις σωστές εντάσεις να βγαίνουν από τη διαχείριση των καλύτερων υλικών. Ξεκινήσαμε την εμπειρία μας με μία σαλάτα, που έγινε αμέσως η αγαπημένη μας -τουλάχιστον μέχρι την επόμενη!- αφού η King Crab Salad με baby gem, αβοκάντο, κόκκινο tobigo και yuzu dressing ήταν άκρως λαχταριστή με κομψά πληθωρική γεύση, που δεν σκεπάζει το πολύτιμο king crab.

untitled-7.jpg

Εξαιρετικά όμως εκτιμήσαμε και την Crispy Duck σαλάτα με βαλεριάνα, λεπτοκομμένο αγγούρι και χαρακτηριστικό hoisin dressing, με το ψήσιμο της πάπιας να είναι τέλειο και το τραγανό της στοιχείο να δίνει ένα πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

1702464581461-188335799-untitled-9.jpg

Το Valley Shrimp Nigiri

Εν συνεχεία περάσαμε στα signature nigiri, ένα από τα πιο δυνατά sections του μενού του Malconi’s Asia, αφού εδώ η κορυφαία πρώτη ύλη αναδεικνύεται περίτρανα μέσα από την αριστοτεχνική απλότητα των παρασκευών και τη σωστή σύνθεση των υλικών. Τα Valley Shrimp Nigiri με γαρίδες κοιλάδος, πικλαρισμένο κουμκουάτ, bisque mayo και αβοκάντο wasabi είχε τέλεια ισορροπία υφών και επιμέρους γεύσεων, ενώ το Crispy Spicy Tuna Nigiri με φιλέτο φρέσκου τόνου και crispy sushi rice ήταν απροσδόκητα ανατρεπτικό από άποψη υφής με το τραγανό στοιχείο του ρυζιού να ανεβάζει το ενδιαφέρον και τόσο ακριβώς όσο χρειάζεται πικάντικο χαρακτήρα από την spicy mayo.

untitled-15.jpg

Τα Pork Belly Baos

Από τα ζεστά starters ενθουσιαστήκαμε με τα αρκετά πικάντικα Pork Belly Baos με πίκλες λαχανικών, baby gem και sriracha mayo με το ψωμάκι του bao να είναι αέρινο και συννεφένιο, αλλά και με το άκρως comfort Crispy Bao Burger με πληθωρικό και τέλεια ψημένο Black Angus patty, τυρί tallegio και χειροποίητη σως τομάτας με jalapeno.

untitled-27.jpg

Άκρως εξωτικά και με τροπικές νότες τα Soba Noodles με γαρίδες, mango, ginger και ένα bisque από tamarind και καρύδα, που θα λατρέψουν οι λάτρεις των Polynesian γεύσεων.

untitled-32.jpg

Ενώ το Ramen με στήθος πάπιας σε ζωμό πάπιας με σόγια, μανιτάρια, αυγό και chillie crunch μίλησε απευθείας στην καρδιά μας, καθώς απολαμβάναμε τον γεμάτο umami γεύση αχνιστό ζωμό με το κουτάλι μας και θα μπορούσαμε εύκολα να βρισκόμαστε σε κάποιο speakeasy εστιατόριο της Νέας Υόρκης ή σε κάποιο ψαγμένο στέκι του Soho.

untitled-35.jpg

To King Crab, που είναι ένα πιάτο για δύο άτομα, ενθουσιάζει το μάτι όσο και τον ουρανίσκο και γλασάρεται με ένα spicy glaze, ενώ συνοδεύεται από ρύζι ατμού και red curry sauce. Ένα πιάτο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσει κανείς κατά την επίσκεψή του στο Malconi’s Asia χωρίς αμφιβολία.

untitled-42.jpg

Φυσικά και μετά από όλα αυτά τα πιάτα είχαμε ακόμη διάθεση για γλυκό -δεν είμαστε τίποτα κορίτσια που αφήνουν δουλειές στη μέση!- και δοκιμάσαμε την αέρινη Chocolate Mousse με μαύρο φασόλι, παγωτό βανίλια και compote από κουμκουάτ, που είχε εξαιρετική γεύση αλλά και υφή, λόγω της προσθήκης του μαύρου φασολιού.

Να σημειώσουμε πως το ολοκαίνουριο Malconi’s Asia, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μεγαλύτερο αδελφάκι του, λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή ανοίγει από τη 1 το μεσημέρι για να μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε την Asian fusion εμπειρία του ακόμη περισσότερο.

Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2107248920

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την μοναδική εμπειρία Malconi’s Asia στο Κολωνάκι, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα, από Κυριακή μεσημέρι έως Τρίτη βράδυ.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @malconis & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/C1oWbRPMVcT/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#Malconis #MaclonisAsia #AsianFood #Dinner #AsianCuisine #PanAsian #Fusion #Asian #Kolonaki #Athens #Sushi #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ