Barbaro: Μία ολοκαίνουρια άφιξη ήρθε να δώσει νέα γεύση στις μέρες και τις νύχτες μας στην Αθήνα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Barbaro: Μία ολοκαίνουρια άφιξη ήρθε να δώσει νέα γεύση στις μέρες και τις νύχτες μας στην Αθήνα

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο ολοκαίνουριο Barbaro στην Αθήνα, όπου οι καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες γίνονται αφορμή για εμπνευσμένα πιάτα από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να λείπουν και τα live μουσικά events.

 

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπάμε περισσότερο από τα ολοκαίνουρια εστιατορικά projects, ιδίως όταν αυτά δημιουργούνται σε πανέμορφους χώρους, σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό και είναι γεμάτα positive vibes. Το νέο Barbaro Athens συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και πολλά ακόμη, που το αναδεικνύουν αδιαμφισβήτητα στο νέο place to be στην πόλη από πρωί έως το βράδυ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

LPR55679.jpg

Βρεθήκαμε στο Barbaro Athens μόλις λίγες ημέρες αφού άνοιξε τις πόρτες του σε έναν μεγάλο και εξαιρετικά φιλόξενο χώρο στην περιοχή του Caravel και αμέσως διαπιστώσαμε πως αυτό θα είναι το νέο μας «στέκι» για το 2024. Με τους γήινους τόνους και τα φυσικά υλικά να πρωταγωνιστούν, τα προσεκτικά στρωμένα και σε σωστές αποστάσεις τραπέζια να προσκαλούν τους επισκέπτες να πάρουν θέση και το μεγάλο και άκρως εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ να τραβά το βλέμμα, το νέο restaurant bar της πόλης κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή, εκπροσωπώντας την φιλοσοφία του cosy-chic στην καλύτερη εκδοχή της.

LPR55649.jpg

Θανάσης Κούλπας, Head Chef, και Λάμπρος Ζήσης, Executive Chef του Barbaro Athens

Το ιδιαίτερο όνομά του προέρχεται από την ισπανική γλώσσα, όπου σημαίνει «καταπληκτικός», και στην ισπανική αργκό χρησιμοποιείται για να εκφράσει ενθουσιασμό, όπως αντίστοιχα χρησιμοποιούμε τη λέξη «cool» στα αγγλικά. Η μέρα στο Barbaro ξεκινά από νωρίς με μία εξαιρετική εμπειρία ελληνικού brunch, χωρίς να λείπουν και τα πιο international πιάτα, συνεχίζεται το μεσημέρι με ένα lunch menu με πιο απλές αλλά γεμάτες γεύση και ουσία επιλογές και ολοκληρώνεται με τη βραδινή κάρτα σε πιο γαστρονομικούς αλλά πάντα απολαυστικούς τόνους. Ο σχεδιασμός των μενού, όπου οι κορυφαίες ελληνικές πρώτες ύλες είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, ανήκει στον γνωστό Executive Chef Λάμπρο Ζήση, ενώ ο ταλαντούχος «μαθητής» του Θανάσης Κούλπας σε ρόλο Head Chef αναλαμβάνει την απαιτητική καθημερινότητα της κουζίνας, πάντα επικουρούμενος από τον sous chef Γιώργο Νίνη.

Η κουζίνα του Barbaro, ανεξαρτήτως ώρας, είναι μία κουζίνα ξεκάθαρη και ουσιαστική, που φωλιάζει στις γευστικές αναμνήσεις μας και επικεντρώνεται στις παραδοσιακές μαγειρικές αξίες της χώρας μας «μεταφρασμένες» στη σύγχρονη γαστρονομική γλώσσα. Τα πιάτα μιλούν απευθείας στον ουρανίσκο μας, ενώ προσφέρονται ιδανικά για viral λήψεις για τα social media με την προσεγμένη παρουσίασή τους. Αξίζει να πούμε πως το 90% των υλικών που μπαίνουν στην κουζίνα είναι ελληνικά, με την εποχικότητα να παίζει τεράστιο ρόλο στον σχεδιασμό των μενού και των πιάτων.

LPR55680.jpg

Όμως το Barbaro δεν είναι απλώς ένα ακόμη all-day restaurant bar, αφού απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις και μας κερδίζει από όλες τις απόψεις. Έτσι η μουσική παίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμπειρία μας, αφού εδώ θα συναντούμε μερικά από τα καλύτερα live της πόλης με ταλαντούχους καλλιτέχνες και διάσημα ονόματα να μας παρασύρουν με τις μοναδικές ερμηνείες τους και γνωστά DJ sets να δίνουν το tempo για αξέχαστες βραδιές. Κάθε Κυριακή απόγευμα το Barbaro γίνεται το απόλυτο party destination της πόλης με τον Κωνσταντίνο Φραντζή να τραγουδάει live και να μας προσφέρει το καλύτερο κλείσιμο της εβδομάδας με θετικά vibes και fun διάθεση.

LPR55682.jpg

Επιστρέφοντας όμως στο γευστικό κομμάτι, που είναι και το αγαπημένο μας, η κουζίνα του Barbaro δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ενώ έχει επιλογές για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Η δική μας εμπειρία ξεκίνησε με μία ολόφρεσκη Μεσογειακή Σαλάτα που μέσα της έκρυβε όλους τους θησαυρούς της ελληνικής γης από κάθε γωνιά της χώρας μας, ενώ δεν αντισταθήκαμε φυσικά και στην ποικιλία από ζεστό χειροποίητο ψωμί που εξελίχθηκε στο τέλειο συνοδευτικό της.

LPR55691.jpg

Το πανέμορφο plateau γεμάτο με ελληνικά τυριά και αλλαντικά επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις, όπως το συγκλονιστικό Μελίχλωρο τυρί από τη Λήμνο ή το φινετσάτο Προσούτο από την Ευρυτανία, συνοδευόμενα από χειροποίητα chutneys και αποξηραμένα φρούτα. Εύκολα μας φανταστήκαμε να απολαμβάνουμε ένα after office κρασί στην μαρμάρινη μπάρα συνοδευόμενο από αυτήν την πληθωρική ποικιλία, λέγοντας τα νέα μας.

LPR55702.jpg

Η Νησιώτικη Στριφτόπιτα με το τέλεια τραγανό, σπιτικό φύλλο

Στη συνέχεια έφτασε στο τραπέζι μας η τέλεια τραγανή και άκρως λαχταριστή Νησιώτικη Στριφτόπιτα με ανθότυρο, φέτα, μέλι και καρύδια, που έγινε ανάρπαστη, και μας έβαλε σε σοβαρά διλήμματα προσπαθώντας να αποφασίσουμε ανάμεσα στην μεστή της γεύση και στην εξίσου συναρπαστική γεύση των Λουκουμάδων Τυριού με μαρμελάδα τομάτας.

LPR55713.jpg

Τα Σπιτικά Κεφτεδάκια με σουσάμι και γλυκόξινη σάλτσα ήρθαν καθισμένα πάνω σε ένα βελούδινο πουρέ αληθινής πατάτας και μας κέρδισαν απευθείας με τον ανάλαφρο χαρακτήρα τους και τη βαθιά αληθινή νοστιμιά τους.

LPR55720.jpg

Πρέπει να σημειώσουμε πως στο Barbaro όλα φτιάχνονται στο χέρι από το μηδέν στην κουζίνα, κάτι που αμέσως καταλαβαίνει κανείς στα Χειροποίητα Ραβιόλια που γεμίζονται με σπανάκι και ανθότυρο και δένονται αριστοτεχνικά με μία τέλεια ισορροπημένη σάλτσα τομάτας.

LPR55730.jpg

Στα κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι αρκετές ώστε να καλύπτονται όλες οι γευστικές προτιμήσεις, και εμείς είπαμε να δοκιμάσουμε ένα κρέας και ένα ψάρι για να έχουμε την πλήρη εικόνα. Το Φιλέτο από Ελληνικό Λαβράκι σωτάρεται με μαεστρία ώστε να αποκτήσει τέλεια κρούστα εξωτερικά και να παραμείνει ζουμερό εσωτερικά και σερβίρεται μαζί με ένα ταπέτο λαχανικών εποχής.

LPR55738.jpg

Στο κρέας προτιμήσαμε την Μοσχαρίσια Ταλιάτα από Black Angus, η οποία είχε ψηθεί αριστοτεχνικά, διατηρώντας την τρυφερή φύση της στην εντέλεια, και συνοδευόταν από country πατάτες και πράσινη σαλάτα εποχής με νότες παρμεζάνας, ενώ περιχύνεται με μία φινετσάτη ponzu sauce που δίνει το δικό της twist στο γευστικό αποτέλεσμα.

LPR55758.jpg

Εννοείται πως δεν μπορούσαμε να φύγουμε σε καμία περίπτωση χωρίς να δοκιμάσουμε τα γλυκά, από τα οποία ενθουσιαστήκαμε με την θεατρικής παρουσίασης signature Barbaro Σφαίρα Σοκολάτας, η οποία περιχύνεται στο τραπέζι πλέον με μία ζεστή sauce σοκολάτας γάλακτος ώστε να αποκαλύψει το παγωτό βανίλια που κρύβει στο εσωτερικό της. Τα crumbs από μπισκότο στη βάση της αναμειγνύονται τελικά με τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου για να δημιουργήσουν την τέλεια μπουκιά, κι εμείς αφήνουμε και πάλι τη δίαιτα από Δευτέρα.

Το Barbaro είναι ανοικτό επτά ημέρες την εβδομάδα από το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι το βράδυ για φαγητό και ποτό, ενώ το μπαρ είναι ανοικτό για να απολαύσουμε τα καλοφτιαγμένα cocktails από τους έμπειρους bartenders και να περάσουμε μία συναρπαστική βραδιά με φίλους στους ρυθμούς της μουσικής.

Info: Αντήνορος 42, Αθήνα (πλησίων Caravel), 210-7290322

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την ολοκαίνουρια γευστική εμπειρία Barbaro στην Αθήνα, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @barbaroathens & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/C2zBfedCozj/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#Barbaro #BarbaroAthens #BarbaroStory #Athens #Lunch #Dinner #Brunch #GreekCuisine #MediterraneanFood #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Party #Cocktails #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ