Cash: Ο διαχρονικά ωραιότερος κήπος των βορείων προαστίων ανανεώθηκε και υποδέχεται το καλοκαίρι

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στον μαγικό κήπο του Cash στο Κεφαλάρι, για να απολαύσουμε Asian & Mediterranean fusion γεύσεις στην πιο απολαυστική εκδοχή τους.
Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά
Το Cash στο Κεφαλάρι υποδέχθηκε φέτος το 15ο καλοκαίρι του και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν συναντούμε συχνά στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Σε ένα σκηνικό που διαρκώς αλλάζει, μερικά εστιατόρια παραμένουν πάντοτε επίκαιρα και δημοφιλή, και το Cash με διαφορά καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις αυτής της λίστας.

Όμως όλες οι επιτυχημένες «συνταγές» παραμένουν επιτυχημένες μόνο όταν ξέρουν να εξελίσσονται και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των καιρών, και είναι γεγονός πως το Cash, κρίνοντας άλλωστε από τη διαχρονική δημοφιλία του, ξέρει πολύ καλά πως να διατηρεί το ενδιαφέρον του απαιτητικού κοινού του.

Φέτος, λοιπόν, ένας από τους μακράν πιο όμορφους κήπους των βορείων προαστίων ανανεώθηκε ριζικά και επέστρεψε με νέο ύφος αλλά και νέα γαστρονομική ταυτότητα, με επικεφαλής πλέον στην κουζίνα έναν από τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της asian fusion σκηνής, τον βραβευμένο σεφ Θάνο Στασινό.
Το νέο μενού του καταξιωμένου σεφ εστιάζει στη δημιουργική και εμπνευσμένη ένωση των ιαπωνικών τεχνικών με τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις, ενώ δεν λείπουν οι έντονες μεσογειακές και ελληνικές πινελιές με αναπάντεχα τοπικά υλικά σε απρόσμενους συνδυασμούς, όπως η gyoza μοσχαριού με σάλτσα από σιτάκα Κάσου ή το nigiri με χέλι Άρτας, που φυσικά και δοκιμάσαμε και θα σας περιγράψουμε ευθύς αμέσως.

Ο πάντα πανέμορφος κήπος «ντύθηκε» με νέα χρώματα και πέρασε σε μία πιο σύγχρονη εποχή αισθητικά, με τη διακριτική πολυτέλεια, την αδιαπραγμάτευτη κομψότητα και τις καθαρές γραμμές να πρωταγωνιστούν, δίνοντας μία νότα urban resort αισθητικής.

Φυσικά και δεν λείπουν από την εξίσωση διάφορα happenings, όπως οι Live Nights Under the Stars, στο επίπεδο που όλοι έχουν μάθει να περιμένουν από το Cash, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες να δίνουν χρώμα και λάμψη στα βράδια μας και να ανεβάζουν τη διάθεση των επισκεπτών.

Το μεγάλο και άκρως εντυπωσιακό εξωτερικό μπαρ παραμένει φυσικά το σημείο συνάντησης για όλους, τόσο για ένα ποτό πριν το δείπνο όσο και για after-dinner cocktails, από την προσεκτικά επιμελημένη λίστα που έχει δημιουργήσει ο ταλαντούχος Γιάννης Λεβαντής.

Η cocktail list έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα στη νέα φιλοσοφία του μενού, ώστε να μπορούμε να συνδυάζουμε το φαγητό με το ποτό μας εάν δεν επιθυμούμε μία επιλογή από την άκρως ενημερωμένη wine list του Cash. Μεταξύ των πολύ χαρακτηριστικών, αλλά και ιδιαίτερα εύγευστων, επιλογών το ανατρεπτικό Nipponi, ένα λευκό negroni με βάση το ιαπωνικό gin και το sake, αλλά και το εξωτικό Dark Mango με παλαιωμένο τσίπουρο και μάνγκο.

Στο φαγητό, κατά τη γνωστή και προσφιλή μας συνήθεια, δεν βάλαμε περιορισμούς, αφού θέλαμε να δοκιμάσουμε σχεδόν όλες τις νέες προτάσεις του εξαιρετικού άρτι αφιχθέντος σεφ, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μερικά από τα πιο επιτυχημένα asian-oriented menu της Ελλάδας. Έτσι ξεκινήσαμε με υψηλές προσδοκίες, οι οποίες ικανοποιήθηκαν και με το παραπάνω.

Το πανέμορφο Ceviche λαβράκι με λάιμ, γλυκοπατάτα και μάνγκο έχει ήδη γίνει best seller από ότι μαθαίνουμε, χάρη στην έντονη αψάδα του, που όμως δεν καλύπτει σε κανένα επίπεδο την καθαρότητα και υψηλή ποιότητα των συστατικών του. Ο σεφ μας συμβούλεψε να το φάμε με κουτάλι της σούπας, ώστε να πάρουμε συμπυκνωμένη όλη τη γευστική πληροφορία, και είχε απόλυτο δίκιο, οπότε σας το συστήνουμε και εμείς με τη σειρά μας.

Ακολούθησε το τραγανό Nori tacos με tartare τόνου, yuzu kosho και φρέσκο wasabi, συνοδευόμενο από σάλτσα wafu, που τρώγεται φυσικά με το χέρι και παίζει εξαιρετικά το παιχνίδι των υφών, ενώ απολαμβάνουμε την κάθε λαχταριστή μπουκιά.

Ολόφρεσκο και ολόδροσο πιάτο οι τέλεια λεπτοκομμένες Ταλιατέλες αγγουριού με καβούρι και γλυκιά σάλτσα ponzu, με το ελληνικό καβούρι να κερδίζει τις εντυπώσεις και τη σάλτσα να γλυκίζει όσο ακριβώς πρέπει για να δέσει με την φρεσκάδα του αγγουριού.

Πολύ σωστά ισορροπημένο πιάτο και το Tiradito μαγιάτικο με σάλτσα εσπεριδοειδών, ελαιόλαδο, λίτσι, αυγά πέστροφας και αρωματικό shiso. Φυσικά από την εξίσωση του “raw section” δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα sushi rolls, με μία μικρή και υπέροχη συλλογή από τέσσερις διαφορετικές επιλογές.

Στα rolls λοιπόν εμείς πήγαμε με τα Shrimp tempura με πίκλες ginger, chives και yuzu kosho sauce με την γαρίδα τέλεια τηγανισμένη, χωρίς να κρατά τίποτα περιττό, αλλά και τα Salmon avocado με σάλτσα teriyaki και πίκλες ginger, που άφηναν μία πολύ όμορφη και έντονη επίγευση στο στόμα.

Στα ζεστά ορεκτικά ξεχωρίσαμε εύκολα την Gyoza μοσχαριού με σάλτσα από σιτάκα Κάσου, τρούφα, συνοδευόμενη από σάλτσα κοκκινιστού, που αναφέραμε και παραπάνω, καθώς παντρεύει πανέξυπνα τα ελληνικά τοπικά υλικά από μικρούς παραγωγούς με την ασιατική μαγειρική λογική. Το ίδιο ισχύει και για τις Γαρίδες tempura με σάλτσα πρασοσέλινο, που κάθονται άνετα πάνω σε μία τραγανή στρώση από θρυμματισμένη tempura και βγάζουν comfort κομψότητα σε κάθε τραγανή μπουκιά.

Πολύ ενδιαφέρον το Nigiri με χέλι Άρτας estofado με κρεμμύδια σιγομαγειρεμένα σε bisque, katsuobushi και matcha, όπου η λιπαρότητα του ψαριού βοηθάει εξαιρετικά στην τελική γευστική αίσθηση ελληνικότητας που θέλει να δώσει ο σεφ.

Στα κυρίως πιάτα φυσικά και δοκιμάσαμε το Φρέσκο ψάρι ημέρας, στην συγκεκριμένη περίπτωση φαγκρί, που έρχεται καθισμένο πάνω σε μία μεστή κρέμα από ελληνικό μπριάμ με miso και συστήνουμε να δοκιμάζετε την κάθε μπουκιά τέλεια ψημένου ψαριού πάντα βουτηγμένη στην υπέροχη αυτή σάλτσα.

Το Στήθος πάπιας με miso και τρούφα διακρίνεται για το ωραίο του ψήσιμο και θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους carnivores με την εκλεπτυσμένη του γεύση. Στα κυρίως υπάρχουν διάφορες επιλογές από sides, όπως ο βελούδινος πουρές πατάτας, τα εξαιρετικά πραγματικά σπαράγγια σχάρας, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο τηγανητό ρύζι με γλυκόξινες νότες.

Δεν χρειάζεται καν να σας αναφέρουμε πως φυσικά και δοκιμάσαμε και τα δύο γλυκά του καταλόγου, με το Μιλφέιγ με κρέμα φυστικιού Αιγίνης και matcha να είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των κομψών και εκλεπτυσμένων προτάσεων.

Η Namelaka Bahibe/Dulcey με passion fruit, crumble από χαρούπι και παγωτό από Συριανό λουκούμι μιλάει απευθείας στους fans των πιο πληθωρικών γεύσεων με το passion fruit να δίνει αυτήν την εξωτική νότα που αναμέναμε από το συγκεκριμένο μενού.
Το Cash σίγουρα αποτελεί την απόλυτη επιλογή για dinner με σοβαρές νότες εκλεπτυσμένης διασκέδασης τις ημέρες των live, ενώ προσφέρεται ιδανικά για προσωπικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις μέσα στον ολάνθιστο και πανέμορφο κήπο του. Άλλωστε οι άνθρωποι του Cash γνωρίζουν καλά πως να βοηθήσουν στην δημιουργία του πιο επιτυχημένου event και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί μας.
Info: Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 2121004772
Διαγωνισμός
Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly
Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Cash στο Κεφαλάρι, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 150 ευρώ για 2 άτομα (Δευτέρα με Πέμπτη).
Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:
📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr
📍 Follow @queengr, @cash_athens & @majenco
📍 Kάντε mention δύο φίλους
Καλή επιτυχία!
Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.
#CashRestaurant #AsianCuisine #Sushi #FusionCuisine #Kifisia #RestaurantBar #Dinner #Cocktails #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly #Restaurant
Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ