Freud Oriental: εξαιρετικές Japanese fusion γεύσεις σε έναν ατμοσφαιρικό και καταπράσινο κήπο
The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο διάσημο Freud Oriental στην Κηφισιά για κορυφαίες εμπειρίες Japanese fusion απόλαυσης.
Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά
Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που είναι ταυτισμένα στο μυαλό μας με τις συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες που προσφέρουν, απολύτως χαρακτηριστικές της κουζίνας που εκπροσωπούν. Το Freud Oriental ανήκει σίγουρα σε αυτήν την κατηγορία, αφού για πάνω από δύο δεκαετίες παραμένει σταθερά το απόλυτο συνώνυμο μίας από τις κορυφαίες επιλογές Japanese fusion κουζίνας στην πόλη.
Το εξαιρετικό ιαπωνικό εστιατόριο ανήκει στο ευρύτατο portfolio από restaurant projects της S-One Hospitality, και πλέον εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει βρει το νέο του «σπίτι» σε ένα πανέμορφο και εξαιρετικά κομψό χώρο στην Κηφισιά.
Εμείς ως γνωστές λάτρεις του sushi και των ψαγμένων ιαπωνικών γεύσεων βρεθήκαμε στο μίνιμαλ, σκουρόχρωμο αλλά συνάμα υπέροχα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του και απολαύσαμε μία πληθώρα προσεγμένων και τέλεια ισορροπημένων πιάτων, που είναι τόσο όμορφα στην όψη, που λυπάται κανείς να τα χαλάσει. Όμως με το που θα δοκιμάσει την πρώτη ολόφρεσκη μπουκιά, σταματούν οι προβληματισμοί και ξεκινά η απόλαυση.
Εσωτερικά το εστιατόριο πρεσβεύει ένα ενδιαφέρον μείγμα ιαπωνικού μινιμαλισμού και κοσμοπολίτικης διάθεσης που εκφράζεται μέσα από ένα προσεγμένο mix & match: σκούρα χρώματα, χαμηλός φωτισμός, φυσικά υλικά, εμφανής πέτρα, εκτενής χρήση σκούρου ξύλου, αλλά συνάμα πολυτελή υφάσματα και βελούδο, μία κομψή μπάρα που θυμίζει νεοϋορκέζικο private club, προσεκτικά μελετημένη άνεση σε κάθε πτυχή, φιλόξενο και στην εντέλεια συντονισμένο σέρβις.
Παράλληλα ο ατμοσφαιρικός κήπος του Freud Oriental, με το εντυπωσιακό εξωτερικό μπαρ να αποτελεί το απόλυτο hot spot για τις ζεστές ακόμη βραδιές στην πόλη για ευφάνταστα cocktails και συναρπαστικά κρασιά και sake, είναι μία όαση κομψότητας και φινέτσας κάτω από τα δέντρα και το πλούσιο πράσινο της περιοχής.
Ο Executive Chef Δημήτρης Ρένος επιμελείται με συνέπεια και πάθος για το τέλειο αποτέλεσμα μία κουζίνα που ισορροπεί ανάμεσα στην αυθεντική ιαπωνική φιλοσοφία και την προσήλωση στην κορυφαία ελληνική πρώτη ύλη, η οποία καταφθάνει καθημερινά από τους καλύτερους προμηθευτές της αγοράς.
«Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση σε θέματα ποιότητας και εποχικότητας όσον αφορά στα υλικά μας», μας λέει υπερήφανα ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος, Restaurant Manager του Freud Oriental.
Εμείς κατά την προσφιλή μας συνήθεια δοκιμάσαμε πιάτα από όλες τις κατηγορίες του εκτενέστατου μενού, που καλύπτει σίγουρα κάθε γευστική Japanese fusion προτίμηση, και έχουμε πολλά και συναρπαστικά να μοιραστούμε μαζί σας για την εξαιρετική εμπειρία μας.
Ξεκινήσαμε με τη διάσημη king crab salad, ένα δροσερό μείγμα ολόφρεσκων λαχανικών, με πλούσια κομμάτια από βασιλικό καβούρι και ένα υπέροχα όξινο dressing λεμόνι - yuzu, ενώ τα παιχνιδιάρικα pearls από χαβιάρι yuzu έσκαγαν ευχάριστα στο στόμα σε κάθε μπουκιά.
Υπέροχα παίζουν το παιχνίδι των υφών τα τραγανά mini shrimp tacos με φρέσκες γαρίδες μπλανσαρισμένες και ένα extra spicy dip τομάτας με jalapeno.
Το salmon tartare
Τον ολόφρεσκο σολομό ημέρας τον απολαύσαμε και σε εκδοχή tartare με kizami wasabi και ponzu dressing με τρούφα, αλλά και σε ένα συναρπαστικό tataki με μία ιδιαίτερη sauce μουστάρδας με miso.
To seafood ceviche
Το πολύ δημοφιλές aji tataki με λευκό ψάρι ημέρας, που τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν τσιπούρα, περιχύνεται με χυμό lime και μία φινετσάτη ponzu sauce, ενώ ένα από τα πιο επικά πιάτα -και φυσικά μεταξύ των best seller- είναι το εξαιρετικό ceviche θαλασσινών όπου γαρίδες, αχιβάδες, λευκά ψάρια, βασιλικό καβούρι, σολομός και χταπόδι, αναμειγνύονται με λεπτοκομμένο αγγούρι, κόλιανδρο, τοματίνια και κρεμμύδι και περιχύνονται με ένα τέλεια όξινο και πλούσιο dressing εσπεριδοειδών που κερδίζει όλες τις εντυπώσεις.
Άκρως λαχταριστές οι ebi tempura, οι μεγάλες γαρίδες δηλαδή με tempura sauce, που συνοδεύονται από επίσης αέρινα τηγανισμένες «τηγανίτες» λαχανικών, και αποτελούν κολασμένη απόλαυση.
Ιδανικό για viral stories το sashimi & nigiri platter, με τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά ημέρας να κόβονται αριστοτεχνικά και να παίρνουν θέση πάνω στον εντυπωσιακά στημένο πάγο, πριν πάρουν και αυτά τη σειρά τους για να χαροποιήσουν τον ουρανίσκο μας και να αποδείξουν για ακόμη μία φορά πως, όταν η πρώτη ύλη είναι κορυφαίας ποιότητας και οι αυστηρές ιαπωνικές τεχνικές εφαρμόζονται σωστά, η απλότητα κερδίζει όλες τις εντυπώσεις.
Το Freud Oriental uramaki
Στα signature rolls επιλέξαμε τα Freud Oriental uramaki με αέρινη γαρίδα tempura, σολομό, αγγούρι, spicy mayo, orange tobiko και sauce χελιού, και μπήκαμε σε σοβαρά διλήμματα για το ποιο αγαπήσαμε περισσότερο, όταν ήρθε και το ultra-premium Wagyu truffle uramaki με την γήινη γεύση του εξαιρετικού κρέατος να ενισχύεται από την φρέσκια τρούφα.
Πολύ εντυπωσιακό και ιδανικό για τους λάτρεις των πιο πληθωρικών γεύσεων το sprider big roll Uramaki με orange tobiko, αβοκάντο, αγγούρι, soft shell καβούρι και spicy mayo.
Στα κυρίως δεν θα μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε το εμβληματικό black cod den miso, που είναι με διαφορά ένα από τα καλύτερα της πόλης και κερδίζει στα σημεία με τη μεστή του γλυκύτητα και το τέλειο ψήσιμο που ψαριού.
Οι premium κοπές φυσικά και δεν λείπουν από το πληθωρικό μενού του εστιατορίου με το wagyu beef Australian teppanyaki από wagyu striploin να συνοδεύεται από ανθό αλατιού, black pharaoh pyramid αλάτι, shitake μανιτάρια και δύο επιλογές σε wagyu αλλά και χαρακτηριστική wasabi sauce.
Φυσικά και δοκιμάσαμε τα κολασμένα γλυκά του γνωστού pastry chef Θανάση Σταμούδη, και, εκτός των must order mochi, που εδώ υπάρχουν σε εκδοχή σοκολάτας, καρύδας, πράσινου τσαγιού, cheesecake και βανίλιας, απολαύσαμε χωρίς περιστροφές ένα λαχταριστό chocolate fondant με πικρή σοκολάτα, καραμελωμένες μπανάνες και tonka.
Εννοείται πως ανανεώσαμε το ραντεβού μας μέσα στον μήνα για να απολαύσουμε ένα τέλεια δροσιστικό cocktail καθισμένες στην πανέμορφη εξωτερική μπάρα και να ετοιμάσουμε τα πλάνα μας για τη νέα σεζόν.
Info: Χαριλάου Τρικούπη 96 & Γορτυνίας, Κηφισιά, 2106231181
Διαγωνισμός
Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly
Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Freud Oriental στην Κηφισιά, κερδίζοντας ένα γεύμα ή δείπνο αξίας 200 ευρώ για 2 άτομα (Δευτέρα έως Πέμπτη).
Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:
📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr
📍 Follow @queengr, @freudoriental & @majenco
📍 Kάντε mention δύο φίλους
Καλή επιτυχία!
Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.
#FreudOriental #JapaneseCuisine #Sushi #JapaneseFusion #Kifissia #SushiLovers #Dinner #Cocktails #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly #Restaurant