«Δεν μπορώ να καταλάβω τι νιώθει»: Η απάντηση σε μια δύσκολη ερωτική απορία

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι νιώθει»: Η απάντηση σε μια δύσκολη ερωτική απορία

Ακόμη μια αναγνώστρια μπροστά στο αιώνιο ερώτημα των γυναικών

"Διαβάζω πολύ καιρό τα άρθρα και γενικότερα τις απαντήσεις που δίνεται σε διάφορα θέματα και έχω μείνει έκπληκτη. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο αποφάσισα να σας στείλω αυτό το email. Είμαι 17 χρονών και μου αρέσει ένα παιδί που είναι 20 χρονών και έχει περάσει σε μία σχολή στην Πάτρα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωριζόμαστε και πάρα πολύ καλά. Δουλεύει σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και έχει αναλάβει τα καλοκαιρινά μπάνια με λίγα λόγια δηλαδή τον βλέπω τα καλοκαίρια. Τον ξέρω περίπου δύο χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς υπάρχει μεταξύ μας... Εννοώ ότι έχω μερικά σημάδια τα οποία όμως δεν ξέρω αν είναι και ιδιαίτερα εμφανή πχ. κοιταζόμαστε αρκετά απλά αυτός είναι υπερβολικά ντροπαλός, ψάχνει αφορμές να είναι δίπλα μου και να συμμετέχει στην συζήτηση που παρευρίσκομαι, μου έδωσε το κινητό του, βρήκε αφορμή να με φιλήσει(στο μάγουλο), γελάει με αστεία μου, μου χαμογελάει...γενικά δείχνει να ενδιαφέρεται. Παρόλ' αυτά δεν μπορώ να είμαι και πάλι σίγουρη για το αν του αρέσω ή αν είναι μέσα στο μυαλό μου. Πως μπορώ να το ξεχωρίσω αυτό; Δηλαδή πως μπορώ να καταλάβω αν όντως συμβαίνουν αυτά ή απλά τα φαντάζομαι; Το κυριότερο είναι ότι δεν έχει κάνει καμία κίνηση... Ας δεχτώ το γεγονός ότι είναι πολύ ντροπαλός αλλά και πάλι δεν το δικαιολογεί αυτό. Μου έχει κολλήσει στο μυαλό το ότι μπορεί να έχει κοπέλα αλλά δεν μπορώ να τον ρωτήσω φυσικά. Μπορείτε να μου πείτε πως να μάθω αν έχει κοπέλα; Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο τι να κάνω; Όλοι οι φίλοι μου με πειράζουν και μου λένε πως με θέλει πολύ το ίδιο και εγώ αλλά ίσως το λένε απλά και μόνο για να νιώσω καλά! Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων και να σας πω πως η γνώμη σας μετράει υπερβολικά πολύ για μένα"!

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ένα από τα πολυπλοκότερα ζητήματα του ερωτικού παιχνιδιού είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα "μ' αγαπά δεν μ'αγαπά;". Η δυσκολία της απάντησης προέρχεται αρχικά από εμάς, εθελοτυφλώντας στα σημάδια που στέλνει ο άλλος ή παρερμηνεύοντας -λόγω ελπίδας- τις κινήσεις του αντικειμένου του πόθου μας.

Και έπειτα είναι και εκείνοι οι παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με εμάς, αλλά με τα μπερδεμένα σημάδια που στέλνει το πρόσωπο. Και τα σημάδια που στέλνει ο δικός σου δεν είναι ξεκάθαρα ή για να είμαστε ειλικρινείς είναι τόσο πρώιμα που δεν στέλνουν μια καθαρή εικόνα του τι θέλει. Το να σου μιλάει κάποιος ή να σου χαμογελάει ή να θέλει να κάνει μια συζήτηση μαζί σου είναι και σημάδι συμπάθειας απλής και φιλικής. Τόσο απλά.

Χωρίς τάσεις γενίκευσης η φράση "είναι ντροπαλός" ανήκει σε άλλες εποχές όταν οι άντρες φοβόντουσαν λόγω κοινωνικών συνθηκών να πλησιάσουν την κοπέλα. Από τότε πέρασαν χρόνια και οι άντρες έχουν μάθει να ζητούν αυτό που θέλουν. Όταν δεν το ζητούν δεν είναι ντροπαλοί είναι απλά αδιάφοροι.

Αν δεν σου έχει ζητήσει το τηλέφωνο, αν δεν σου έχει κάνει πρόταση να βγείτε μόνοι σας, αν στην παρέα δεν μονοπώλησε το ενδιαφέρον σου τότε είμαστε της άποψης ότι δεν θέλει αρκετά. Η αλήθεια είναι πως όσες φορές έχουμε ερωτηθεί από αναγνώστρια για το "αν με θέλει ο τάδε", η απάντηση είναι πως αν πρέπει να μπεις στον κόπο να αποκωδικοποιήσεις σημάδια τότε κάτι πηγαίνει λάθος. Όταν ο άλλος θέλει κάνει πραγματικές κινήσεις για να σε συναντήσει μόνη σου.

Μέχρι να κάνει ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι θέλει.


Διαβάστε ακόμη:

«Γνωριζόμαστε από παιδιά, του αρέσω αλλά κολλάει γιατί ξέρει την οικογένειά μου»!