Χωρισμός τα Χριστούγεννα;Οι λόγοι που μπορεί να σε «χωρίσει» η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου

Χωρισμός τα Χριστούγεννα;Οι λόγοι που μπορεί να σε «χωρίσει» η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου

Οι τρεις λόγοι του χωρισμού πριν την αντίστροφη μέτρηση της Πρωτοχρονιάς

Ας ξεκινήσουμε με ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει καλή εποχή για να χωρίσεις και αυτό το ξέρεις και εσύ, βιώνοντας κάποιους οδυνηρούς χωρισμούς.

Τα Χριστούγεννα, όμως, που αποτελούν δίχως αμφιβολία την πιο αγαπησιάρικη εποχή της χρονιάς ένα χωρισμός γίνεται ακόμα πιο δύσκολος να αντιμετωπίσεις. Παρά το γεγονός πως όλοι θέλουμε ένα ταίρι στο πλάι μας στο Χριστουγεννιάτικο ρεβαγιόν ή στην πρωτοχρονιάτικη αντίστροφή μέτρηση στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει πως οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από τις διακοπές –καλοκαιρινές και χριστουγεννιάτικες-.
Με αυτό λοιπόν το παράδοξο θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο σε μια προσπάθεια να σου επιστήσουμε την προσοχή. Οι λόγοι που οι χωρισμοί αυξάνονται κατά τις διακοπές περιορίζονται σε τρεις βασικούς... όλοι οι υπόλοιποι λόγοι που μπορείς να σκεφτείς είναι υποκατηγορίες.

1η αιτία χωρισμού: Βάζεις το ψεύτικο και λαμπερό σου χαμόγελο και πας στο σπίτι των δικών του. Ντύνεστε και πάτε μαζί στα χριστουγεννιάτικα πάρτι και όλοι σας περνούν για το πιο ερωτευμένο ζευγάρι του κόσμου Επειδή τις γιορτές οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι δεκάδες και οι κοινές εμφανίσεις υποχρεωτικές αν η σχέση σου υποφέρει από προβλήματα η προσπάθεια σου να δείξεις χαρούμενη ή και αυτός αντίστοιχα γυρνάει μπούμερανγκ, υπενθυμίζοντας πως σε αυτή τη σχέση πρέπει να υποκρίνεστε διαρκώς. Όσο πιο πολύ προσποιείσαι τόσο πιο κοντά έρχεσαι στην δύσκολη συνειδητοποίηση πως πρέπει να βάλεις τέρμα σε μια σχέση που δεν πάει. Η πίεση που νιώθεις να δείξεις πως δεν έχετε προβλήματα καταλήγει τελικά σε τσακωμούς στο σπίτι για ανόητες αφορμές.

2η αιτία χωρισμού: Επιτέλους πήρες μερικές μέρες άδεια από τη δουλειά. Εκείνος το ίδιο. Όταν τελικά ξυπνήσατε μαζί και μπορούσατε να φτιάξετε το πρόγραμμα της ημέρας θυμήθηκες πως ο λόγος που δεν τσακώνεσαι μαζί του είναι γιατί δεν έχετε χρόνο! Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι ένας λόγος που τα ζευγάρια παρά το γεγονός πως έχουν προβλήματα δεν τσακώνονται γιατί το βράδυ γύρισαν αργά, και το πρωί έχουν ξύπνημα. Με την πρώτη, όμως, ευκαιρία όταν αναγκαστικά περνούν χρόνο μαζί τα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια και η ιδέα του χωρισμού γίνεται όλο και πιο έντονη.

3η αιτία χωρισμού: Το 76% των άπιστων αντρών σχεδιάζουν μια εορταστική απιστία. Έρευνα ιστοσελίδας που αφορά την απιστία κατέληξε πως οι άπιστοι σχεδιάζουν να συναντήσουν τον παράνομο δεσμό τους την περίοδο των Χριστουγέννων και ο λόγος είναι το καλό σεξ που θέλουν να κάνουν. Επίσης αυτή την εποχή προσφέρονται και τα τέλεια άλλοθι στους παράνομους. Παρά την παρουσία οικογένειας και φίλων, η περίοδος των γιορτών προσφέρει ποικιλία νέων άλλοθι. Οι γυναίκες το σκάνε με τη δικαιολογία ότι κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους (32%), ενώ οι άντρες είναι πιο πιθανό να ισχυριστούν ότι έχουν κανονίσει με παλιούς φίλους (33%). Και παρά τα τέλεια άλλοθι οι πιθανότητες τελικά να γίνεις τσακωτός είναι αυξημένες. Και έτσι λογικά μετά την αποκάλυψη της απιστίας το ζευγάρι οδηγείται στον χωρισμό με τη νέα χρονιά.

Διαβάστε ακόμη:

Για να μην μετανιώσεις! 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε κάθε πρώτο ραντεβού


7 (πολύ) άτακτα κόλπα για να τον ξαφνιάσεις στο κρεβάτι