Valentine's Day 2015: Πώς ερωτεύονται οι Έλληνες;

Valentine's Day 2015: Πώς ερωτεύονται οι Έλληνες;

Η νέα έρευνα της Focus Bari είναι αποκαλυπτική! 


Ο έρωτας δεν είναι μόνο από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής του ανθρώπου και η χαρά τη ζωής αλλά και ένα ταξίδι για την καλύτερη γνώση των ορίων μας και του εαυτού μας.


Εκείνο που κυρίως γοητεύει στον έρωτα είναι ο απόλυτος χαρακτήρας του, η απαίτησή του για αιωνιότητα και τελειότητα, η σιγουριά των ερωτευμένων ότι έχουν βρει το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να ικανοποιήσει το ατέλειωτο των πόθων τους. Εκείνο που πονάει οι απογοητεύσεις αλλά και οι απομυθοποιήσεις που φέρνει ο χρόνος.


Μέρα που είναι, ας ρίξουμε περισσότερο φως στο μυστήριο του έρωτα στο πώς τον αντιμετωπίζουμε και στο τί θα κάναμε για χάρη του, με τη βοήθεια έρευνας της Focus Bari, η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, σε δείγμα 1.440 ατόμων, άνω των 15 ετών, από τις 5-9 Φεβρουαρίου.


Θα εγκαταλείπατε το σύντροφό σας για τον έρωτα της ζωής σας; Το 35% θα εγκατέλειπε τον σύντροφό του αν γνώριζε τον έρωτα της ζωής του, το 65% θα παρέμενε στην αρχική σχέση του, παρόλο που δεν είναι το άλλο του μισό, ενώ το 50% από εκείνους που απάντησαν πως δεν θα εγκατέλειπαν τον σύντροφό τους, εξήγησαν πως θα έμεναν στη σχέση τους... λόγω των παιδιών τους.

Την ίδια στιγμή όμως 7 στους 10 δεσμευμένους, ισχυρίστηκαν ότι έχουν βρει ...τον απόλυτο έρωτα, ενώ παράλληλα τους πήρε κατά μέσο όρο 6 μήνες να καταλάβουν πως βρήκαν τον άνθρωπο της ζωής τους. Υπάρχει όμως κι ένα 22% που το κατάλαβε από τον πρώτο μήνα.

Πιο προσγειωμένοι και ειλικρινείς εμφανίζονται οι χωρισμένοι. Το 29% απάντησε πως δεν βρήκε ακόμη τον κατάλληλο σύντροφο, το 26% απάντησε πως αυτό που λέμε «έρωτας της ζωής μου», δεν υπάρχει, ενώ το 29% παραδέχτηκε πως γνώρισε το άλλο του μισό, το έχασε και αναγκάζεται να συμβιβαστεί σε μια άλλη σχέση.

Τί είναι ο έρωτας, μήπως είναι ψευδαίσθηση; Θα μπορούσατε να ερωτευτείτε δύο ανθρώπους ταυτόχρονα; Ναι απαντάει το 35%, που θεωρεί πως μπορεί κάποιος να είναι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους παράλληλα, ενώ το 67% των ερωτηθέντων πίστευαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους πως είναι ερωτευμένοι, χωρίς τελικά να είναι.

Για πρώτη φορά ερωτευόματε σε μικρή ηλικία αφού για πρώτη φορά οι περισσότεροι ερωτεύτηκαν στα 17 τους χρόνια ενώ το 15% ερωτεύτηκαν...πριν τα 13.

Ο έρωτας πληγώνει; Πληγωμένοι από τον έρωτα δηλώνουν το 85% από τους οποίους μία φορά δηλώνει πληγωμένο το 41%, 2 φορές το 33% και...πάνω από 5 φορές το 10%.

Όσο για το ποιο από τα δύο φύλα χάνει περισσότερο τον έλεγχο στον έρωτα, το 32% απάντησε πως οι γυναίκες είναι εκείνες που ερωτεύονται παθιασμένα, το 21% απάντησε πως οι άντρες υποκύπτουν στον έρωτα, ενώ το 48% απάντησε πως και τα δύο φύλα είναι το ίδιο ευάλωτα στον έρωτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άντρες ηλικίας άνω των 55 νιώθουν κατά 51% πιο ευάλωτοι στον έρωτα από τις γυναίκες!