«Ζηλεύω τον πρώην της κοπέλας μου…»

«Ζηλεύω τον πρώην της κοπέλας μου…»

Ένας αναγνώστης μπροστά στο φάντασμα του πρώην...

"Γεια σας είμαι 21 και έχω σχέση εδώ και 4 μήνες από απόσταση. Η κοπέλα είναι στην ιδία ηλικία. Η σχέση μας από τη πρώτη στιγμή ήταν άψογη αλλά όταν για έναν περίεργο λόγο και χωρίς αφορμή ξεκίνησα να τη ρωτάω για το παρελθόν της έμαθα για κάποιον που ήταν κόλλημα... Εκεί άρχισε η ζήλια και έλεγα συνέχεια για αυτό γιατί φοβόμουν μήπως είμαι κάτι σαν χάπι για να τον ξεπεράσει. Έφτασα στο αμήν κάποια στιγμή και δεν άντεχα και της είπα να χωρίσουμε. Μου είχε πει άπειρες φορές πιο πριν ότι έχει τελειώσει όλο αυτό και δεν τον ενδιαφέρει (αυτή τον "έδιωξε"). Είμαστε παρά πολύ δεμένοι και υπάρχει αγάπη και έντονα συναισθήματα. Σκέψεις για απιστία δεν υπάρχουν από καμιά πλευρά. Με το καιρό και άπειρες κουβέντες μου έφυγε από το μυαλό, αλλά μια μέρα έτυχε να δούμε τυχαία κάποιον που τον ξέρω ελάχιστα αλλά ποτέ δε συμπαθούσα και μου είπε ότι πριν ένα μίση χρόνο μίλαγε με αυτόν. Όμως αυτό έμενα μου έμεινε και μετά από καιρό το έβγαλα δεν άντεχα και ήθελα να μάθω αν έκαναν τίποτα και μου είπε ότι βγήκαν δυο τρεις φορές και έδωσαν κάποια φιλιά, όμως όταν ρώτησα αν έγινε τίποτα άλλο μου είπε και πιασίματα αλλά ήταν σε σπίτι και είπε πως ήταν πιο έντονα...την ρώτησα αν έκανε κάτι αυτή και είπε όχι και όταν ρώτησε αν αυτός έκανε κάτι ακόμη μου είπε δε σου ξαναλέω τίποτα. Εγώ όμως δεν αντέχω στην ιδέα ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι παραπέρα εκτός από φιλιά και πιάσιμο... Μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να έκανε κάποιο προκαταρκτικό ακόμα και στις 2 - 3 φορές που βγήκαν και βρεθήκαν σπίτι αρρωσταίνω. Μετά που κατάλαβε ότι αυτός μάλλον δε θέλει σχέση και δεν είναι τόσο σοβαρός τον άφησε και αυτός πλέον έχει σχέση αλλά εγώ πως μπορώ να αποβάλλω όλο αυτό από το μυαλό μου; Της έχω πει ότι δεν θα μιλάμε άλλο για αυτά γιατί χαλάμε τη σχέση μας. Και συμφωνεί και είχε πει στο παρελθόν πως όλοι έχουμε κάνει βλακείες και πως αυτά που νιώθει για έμενα δεν συγκρίνονται με κανέναν και τίποτα. Σας παρακαλώ βοήθεια".

Αγαπητέ αναγνώστη,
Το φάντασμα του/της πρώην είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για έναν ερωτευμένο σύντροφό, που πρέπει να διαχειριστεί κανείς με προσοχή. Πολλές φορές δυνατές σχέσεις οδηγούνται στον χωρισμό γιατί ένας από τους δύο συντρόφους δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τον πρώην του άλλου.

Είναι λογικό πως όταν ένας άντρας επιθυμεί μια γυναίκα αναπτύσσει συναισθήματα ζήλειας για εκείνη. Όχι όμως για το παρελθόν της. Όπως καλά γνωρίζεις όλοι άνθρωποι έχουν εμπειρίες που κουβαλούν μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν ακόμα συναισθηματικό δέσιμο με τους ανθρώπους του παρελθόντος. Όλοι (και εσύ λογικά) ερωτεύτηκαν, αγάπησαν, κόλλησαν με κάποιον. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτά τα συναισθήματα διατηρούνται και στο παρόν. Συμβαίνει μεν, αλλά στη δική σου περίπτωση και με βάση αυτά που μας είπες η κοπέλα σου δεν έδειξε κάποιο σημάδι πως είναι κολλημένη με την προηγούμενη σχέση της. Δεν είδες μηνύματα προς αυτόν, δεν είδες να μην νοιάζεται για σένα. Αν θες να επιβιώσει αυτή η σχέση θα πρέπει να σκεφτείς λογικά και να πεις στον εαυτό σου πως εφόσον η στάση της είναι σωστή δεν έχεις λόγο να αφήνεις την σκέψη σου ανεξέλεγκτη. Γιατί είναι κρίμα να την χάσεις από ένα φάντασμα!

Το θέμα είναι δικό σου και η λογική σου πρέπει να κερδίσει. Δείξε της πόσο την αγαπάς, μην γκρινιάζεις και όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε ακόμη:

«Θέλω να τον γνωρίσω... Τι να κάνω;»