Οι πρώην ΤΟΥ και η ζήλεια ΣΟΥ: Πότε δεν πρέπει να ανησυχείς;

Οι πρώην ΤΟΥ και η ζήλεια ΣΟΥ: Πότε δεν πρέπει να ανησυχείς;

Το παρελθόν είναι παρελθόν. Τελεία.

"Διατηρώ σχέση με έναν άνθρωπο περίπου ενάμιση χρόνο τώρα. Πριν απο μένα ξέρω απο γνωστούς αλλά και από τον ίδιο ότι ήταν πολύ γυναικάς γενικότερα. Σπάνια μίλαγε με κοπέλα μόνο φιλικά. Ακόμα και τις κοπέλες τις οποίες μου είχε παρουσιάσει ως κολλητές του, στις αρχές, αργότερα μου ομολόγησε ότι στο παρελθόν είχε ερωτικές σχέσεις μαζί τους. Οπότε συζητάμε για αυτό το θέμα μου λέει ότι το έκανε μόνο για την εμπειρία, ότι δεν έβλεπε κάποια σοβαρά και ότι αν ήθελε θα καθόταν με αυτές και όχι με εμένα. Ωστόσο εγώ νιώθω αρκετές ανασφάλειες τις οποίες δεν μπορώ να αιτιολογήσω πλήρως. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Είναι καλό που ήταν γυναικάς και σταμάτησε";

Αγαπητή αναγνώστρια,
Ο κάθε άνθρωπος μπαίνει σε μια νέα σχέση μαζί με τις ερωτικές εμπειρίες που κουβαλά από το παρελθόν του και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Υποθέτουμε όπως και εσύ έτσι και εκείνος είχε πριν από σένα ερωτικές σχέσεις γεγονός που δεν είναι καθόλου κακό. Για εμάς δεν θα ήταν ποτέ πρόβλημα αν ο σύντροφος μας είχε πολλές εμπειρίες κατά τον πρότερο βίο του! Για εμάς είναι πρόβλημα αν παραμένει γυναικάς όπως λες όσο είναι σε σχέση μαζί μας.

Το να φλερτάρει με άλλες γυναίκες ή ακόμα να κάνει σχέσεις με άλλες γυναίκες ενώ είναι μαζί σου είναι θέμα χωρισμού και προβληματισμού, αλλά σε καμία περίπτωση το ότι ήταν υπερδραστήριος στο παρελθόν δεν πρέπει να σε απομακρύνει. Αν ήθελε εμπειρίες στον ερωτικό τομέα ήταν δικαιωμά του και φυσικά εσένα αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Μην κουράζεσαι με σκέψεις που αφορούν το παρελθόν του. Επικεντρώσου στο πως είναι τώρα μαζί σου. Αν δεν σου έχει δώσει λόγους για να ζηλεύεις μην ζηλεύεις. Είναι κρίμα να καταστρέψεις μια σχέση χωρίς χειροπιαστό λόγο.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο αληθινός είναι ο έρωτας μέσω διαδικτύου;