Πιστεύεις στον έρωτα με... το πρώτο κλικ;

Πιστεύεις στον έρωτα με... το πρώτο κλικ;

Κι όμως είναι αλήθεια! Το 22,99% σε δείγμα 327 χρηστών του facebook στην Ελλάδα, όχι απλά φλερτάρει κάνοντας chat στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έχει ανταλλάξει τηλέφωνο με άγνωστους/στες.

Και εκεί που νομίζαμε ότι το facebook είναι old fashion πια, υπάρχουν κάποιοι που όχι απλά δηλώνουν φανατικοί του αλλά ζουν και «ερωτεύονται» μέσα από αυτό! Γιατί;;

Ένας στους τέσσερεις χρήστες λοιπόν, φλερτάρει με αγνώστους στο facebook, ένας στους πέντε έχει βγει ραντεβού με κάποιον/α αντίστοιχα, ενώ ένας στους δέκα είχε και κάποιοα σεξουαλική περιπετειούλα με κάποιον/α που γνώρισε που(;) στο facebook!
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την «Ομάδα Παρέμβασης Ομπρέλα: Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και το Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδικτυακής Έρευνας και Εκπαίδευσης» του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συνεχίζοντας οι επιστήμονες την μελέτη τους στους 327 ερωτηθέντες, συμπέραναν μεταξύ άλλων ότι το 12,1% είναι εξαρτημένο από το ιντερνετικό του profile στη συγκεκριμένη σελίδα.

Από τους χρήστες το 34,3% του δείγματος (με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη) δήλωσε ότι αυξήθηκαν οι σχέσεις τους, όταν άνοιξαν λογαριασμό στο facebook, το 1,5% ότι μειώθηκαν και το 64,2% ότι παρέμειναν ίδιες.
Από αυτούς, το 66,1% δεν έγραψε την προσωπική του κατάσταση στο προφίλ του, σε αντίθεση με το 33,9% που προσδιορίζει, εάν είναι σε σχέση ή όχι. Στην κατάσταση σχέσης, ένα ποσοστό 28,3% έγραψε ότι βρίσκεται σε σχέση, ένα 17,2% ότι είναι παντρεμένος/η ,το 17,2% ότι είναι ελεύθερος/η και το 5,6% δεν προσδιόρισε.

Τέλος, το 50,1% δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει το facebook ώστε να «ανέβει» η διάθεσή του, το 55,09% ότι παραμένει on line για περισσότερο χρόνο απ΄ όσο υπολόγιζε, το 22,99% ότι έχει ανταλλάξει τηλέφωνα με άγνωστους/στες στο facebook, ενώ το 11,1% έχει προσθέσει στο προφίλ του εφαρμογές για φλερτ.

Και να φανταστεί κανείς ότι κατά τ΄άλλα μπήκε η Άνοιξη...