Από ελεύθερη σχέση σε... σχέση: Και όμως γίνεται!

Από ελεύθερη σχέση σε... σχέση: Και όμως γίνεται!

Υπάρχουν και αυτές οι ιστορίες

"Με λένε Μαρία και τα τελευταία 3 χρόνια ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό. Για πάνω από ένα χρόνο είμαι σε κάτι σαν ελεύθερη σχέση (έτσι ξεκίνησε) με έναν συνάδελφο από το εργασιακό περιβάλλον. Στην αρχή ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει σοβαρή δέσμευση (εγώ του είπα ας το αφήσουμε στο χρόνο να δείξει) και οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι γιατί είχαμε πολλές συγκρούσεις για αυτό το θέμα καθόσον εγώ τον ερωτεύτηκα και ήθελα να το αλλάξω αυτό. Ήταν απόμακρος, ψυχρός πολλές φορές και η επικοινωνία ελάχιστη. Κάθε φορά που απομακρυνόμουν επειδή έβλεπα ότι με πληγώνει και ότι δε μπορώ να συμβαδίσω με αυτό το μοντέλο σχέσης, κάθε φορά καταλήγαμε πάλι μαζί. Σε κάθε επανασύνδεση έβλεπα αλλαγές προς το καλύτερο από μεριάς του. Σταδιακά άρχισε να γίνεται διαλλακτικός, τρυφερός, να μου αφιερώνει ολοένα και περισσότερο χρόνο, να προσπαθεί να με βοηθήσει οικειοθελώς σε θέματα δουλειάς και γενικώς να με φροντίζει και να νοιάζεται για ό,τι με απασχολεί. Το σεξ μεταξύ μας άρχισε να γίνεται ολοένα και καλύτερο και ολοένα και συχνότερο. Άρχισε να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοκατανόηση, αλληλοθαυμασμός και αλληλοϋποστήριξη.
Υπάρχει οικειότητα και ζεστασιά μεταξύ μας και πλέον είναι σαν να ζούμε μαζί. Να το πω απλά, επικοινωνούμε πλέον και δεν υπάρχουν τοίχοι και όρια και οι διαφωνίες μας είναι σπάνιες και δε κρατάνε πάνω από πέντε λεπτά. Εάν λόγω της δουλειάς η κάποιας άλλης υποχρέωσης πρέπει να μετακινηθεί ο ένας από τους δύο για λίγο, τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά όσο είμαστε χωριά και η πρώτη κίνηση μόλις επιστρέψουμε είναι να είμαστε μαζί. Να τονίσω επίσης ότι δεν βλεπόμασταν ποτέ με τρίτους εξαρχής. Στο προκείμενο τώρα: θα πρέπει να φύγει σύντομα για περίπου πέντε μήνες σε άλλη χώρα λόγω της δουλειάς. Οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να συνεχίσουμε (π.χ. αρχίζει και μου αφήνει πράγματα στο σπίτι ένεκα της μετακόμισης για να τα πάρει όταν γυρίσει) αλλά δε μου το έχει κάνει ξεκάθαρο με λόγια. Τον ρώτησα αν θέλει να τον επισκεφτώ εκεί που θα πάει και μου είπε ναι. Πιστεύετε ότι είναι το σημείο που του λες "σε αγαπάω", θέλω να είμαστε μαζί ή καλύτερα βλέποντας και κάνοντας";

Αγαπητή αναγνώστρια,
Είσαι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μια ελεύθερη σχέση δείχνει να μετατρέπεται σε κανονική σχέση. Προφανώς το βλέπεις και εσύ πως όταν δυο άνθρωποι μετά από ένα χρόνο γνωριμίας και αρκετού σεξ ακόμα ψάχνουν την παρέα του άλλου σημαίνει πως δεν τους ενώνει μόνο το σεξ. Κάποιες φορέ,ς αγαπητή αναγνώστρια, δεν χρειάζονται οι ταμπέλες για να προσδιορίσουν μια ερωτική σχέση. Μερικές φορές όταν και ο ένας σύντροφος και ο άλλος δίνουν πράγματα στον άλλον η ταμπέλα είναι περιττή.
Από τη στιγμή που μιλάτε καθημερινά, βρίσκεστε καθημερινά εκφράζετε τα συναισθήματά σας τότε σημαίνει ότι μπήκατε σε μια σχέση. Ο άντρας αυτός που στην αρχή σου δήλωσε πως δε θέλει σχέση αλλά παρόλα αυτά είναι ακόμα εκεί δείχνει πως ακολουθεί το συναίσθημά του, αλλά δεν του αρέσουν οι δηλώσεις. Το αν θα του πεις "σ' αγαπώ" δεν έχει σχέση με το πώς θα το εκλάβει εκείνος, αλλά με το αν εσύ το νιώθεις. Η γνώμη μας είναι πως όταν ένας σύντροφος νιώθει δεν έχει κανέναν λόγο να μην το πει. Το να αγαπάς κάποιον είναι το ωραιότερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον. Πες του το χωρίς φόβο και που ξέρεις... μπορεί να είναι έτοιμος να στο πει και εκείνος!

Διαβάστε ακόμη:

Τι πρέπει να κάνεις όταν δεν ξέρεις αν σε θέλει