Τι να κάνεις όταν δεν ξέρεις πού πάει η σχέση σου

Τι να κάνεις όταν δεν ξέρεις πού πάει η σχέση σου

Γιατί να μένεις στη αβεβαιότητα!

"Έχω μια σχέση τριών μηνών. Είμαι 18 και είναι 25. Έχουμε διαφορά ηλικίας αλλά πραγματικά πίστευα ότι είχαμε καλή επικοινωνία μεταξύ μας ειδικά τους πρώτους 2 μήνες γνωριμίας μας. Ήταν παρά πολύ ευγενικός τους πρώτους δυο μήνες και ο τρόπος προσέγγισης του με έκανε να ενδώσω τελικά σε μια σχέση που μέτρα σχεδόν τρεις μήνες. Ενώ στην αρχή ήταν πραγματικά όλα ανθηρά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η συμπεριφορά του έχει αλλάξει 180 μοίρες.Απομακρυνθήκαμε λόγω δικών μου υποχρεώσεων και μου έκανε κουβέντα για δική μου αμέλεια προς το άτομο του. Βέβαια και αυτός παρ όλο που δεν το παραδέχτηκε, το δικό του ενδιαφέρον άρχισε να λιγοστεύει μέρα με την μέρα σε μια περίοδο που ήξερε ότι χρειαζόμουν ην βοήθεια του. Σίγουρα ένα κομμάτι αυτού δικαιολογείται λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται από το επαγγελματικό τομέα αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω έξ' ολοκλήρου. Έτσι τον τελευταίο καιρό παρ όλο που προσπαθώ να κάνω κουβέντα μαζί του, εκείνος με αποφεύγει, δεν απαντά στα μηνύματα, όταν με βλέπει έξω τυχαία βέβαια το ενδιαφέρον του είναι άκρως τυπικό. Μέχρι στιγμής του έχω πει δυο φορές ότι θέλω να συναντηθούμε και να κάνουμε ένα διάλογο, και εκείνος βρίσκει δικαιολογίες λέγοντας ότι νυστάζει και θα μου στείλει μήνυμα για αύριο... Και όταν έρχεται το αύριο δεν πραγματοποιείται τίποτα. Τον ξέρω ελάχιστα μόνο πέντε μήνες (δύο μήνες βγαίναμε τυπικά και μετά τους επόμενους δύο ήμασταν αρκετά καλά ένιωθα πραγματικά ότι του αρέσω και γι αυτό δέχτηκα να κάνουμε σχέση και τον τελευταίο μήνα κρατά αυτήν την συμπεριφορά) καταλαβαίνω ότι πραγματικά μπορεί να κουράστηκε καθώς δεν είχαμε ολοκληρώσει και την σχέση μας ερωτικά (πάντα κάτι συνέβαινε και το σταματούσαμε), αλλά γιατί δεν είναι ξεκάθαρος απέναντι μου, και δεν κάνει συζήτηση για να δώσουμε ένα τέλος".

Αγαπητή αναγνώστρια,
Δεν ξέρουμε ποιες ήταν ακριβώς οι συνθήκες και η καθημερινότητά σου με το αυτόν τον σύντροφο, αλλά η περιγραφή που μας κάνεις δε δείχνει πως αυτή τη στιγμή έχεις μια αφοσιωμένη σχέση.

Συναντιέστε τυχαία σε μαγαζιά; Έχει μαζί του γυναίκες που δεν γνωρίζεις τη σχέση τους; Τον παρακαλάς να συναντηθείτε και εκείνος αρνείται;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο σύντροφός έχει απομακρυνθεί και πλέον οι διαφορετικές σας ζωές περιγράφουν έναν σιωπηλό χωρισμό. Προφανώς η ανωριμότητα από την πλευρά του δεν του επιτρέπει να δώσει τις εξηγήσεις που οι συνθήκες επιβάλλουν. Καλό θα ήταν να μην προσπαθήσεις άλλο να έχεις επικοινωνία μαζί του. Θα το ξέρεις και εσύ πως η σιωπή μερικές φορές μιλάει πιο δυνατά και από τις δηλώσεις. Δεν έχεις λόγο να περιμένεις εξηγήσεις από κάποιον που δεν είναι αξιόπιστος καθώς και αυτά που θα σου πει δεν θα έχουν αξία. Για όποιον λόγο και αν αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που το έκανε. Και ο τρόπος του απέδειξε τον χαρακτήρα του. Και έναν τέτοιο χαρακτήρα δεν τον θέλεις στη ζωή σου με σιγουριά.

Στείλε τη δική σου απορία στο info@queen.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεν έχεις σχέση για πολύ καιρό; Τι μπορείς να κάνεις