Τα 5 (απαραίτητα) χαρίσματα που πρέπει να έχει ο σύντροφος που θα επιλέξεις

Τα 5 (απαραίτητα) χαρίσματα που πρέπει να έχει ο σύντροφος που θα επιλέξεις

Γιατί τα αξίζεις

Το πόσο ερωτευμένη νιώθεις ή πόσο δυνατά χτυπά η καρδιά σου όταν τον βλέπεις δε συγκαταλέγονται στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να είσαι με έναν άντρα... Οι 5 αυτές συμπεριφορές από την πλευρά του είναι, όμως, βασική προϋπόθεση για να μείνεις κοντά του για πάντα.

1. Δεν κρίνει ποτέ αρνητικά την εμφάνισή σου
"Μακάρι να έχανες αυτά τα περιττά κιλα", "μακάρι να ήταν τα μαλλιά σου πιο μακριά"... Ένας σωστός σύντροφος δεν σε κάνει να νιώθεις άσχημα για την εμφάνιση σου, επισημάνοντας κάποιες δικές σου ατέλειες. Αν το κάνει αυτό έχει στόχο να μειώσει την αυτοπεποίθησή σου ώστε εσύ να μην έχεις τη δύναμη να τον αφήσεις. Είναι ένας τρόπος να σε ελέγχει συναισθηματικά.

2. Δεν εισβάλει στην προσωπική σου ζωή
Σε μια υγιή σχέση δεν υπάρχει λόγος να κρύψεις κάτι από τη ζωή σου είτε είναι μηνύματα, είτε το inbox σου στο Facebook. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ο σύντροφος σου έχει το δικαίωμα να κοιτάει το κινητό σου ή τον υπολογιστή σου όταν δεν είσαι εκεί. Αυτό το κάνει μόνο ένας άντρας με ανασφάλειες και πιθανότητα προβάλλει τον δικό του άπιστο χαρακτήρα σε σένα.

3. Αναγνωρίζει την αξία σου
Τη στιγμή που θα νιώσεις πως χρειάζεται να αποδείξεις την αξία σου σε κάποιον είναι ουσιαστικά η στιγμή που πρέπει να φύγεις από κοντά του. Ο σύντροφός σου πρέπει να είναι δίπλα σου γιατί ξέρει ότι είσαι ξεχωριστή με τον τρόπο σου και σε εκτιμά για αυτό που είσαι και όχι για την εικόνα που προσπαθήσεις να πουλήσεις στους άλλους.

4. Δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ποτέ μόνη στη σχέση
Οι σχέσεις είναι μια μορφή συνεργασίας. Πρόκειται για μια ομάδα και όχι για το αποτέλεσμα ενός ανθρώπου. Αν είσαι με κάποιον ο οποίος δε βάζει καμία προσπάθεια για τη σχέση σας τότε είναι η στιγμή να επανεξετάσεις γιατί να είσαι μαζί του. Αν είναι αδιάφορος και σε κάνει να νιώθεις πως δε νοιάζεται τότε κάτι πάει λάθος. Αξίζεις εκείνον που θα ξυπνάει δίπλα σου κάθε πρωί και θα θέλει να είναι εκεί για σένα με κάθε τρόπο.

5. Δε θα σε απατήσει
Υπάρχουν πολλές απόψεις στον κόσμο αν η μονογαμία είναι στην ανθρώπινη φύση και αν μπορεί ένας άνθρωπος να περάσει τη ζωή του με έναν σύντροφο και μόνο. Αν αφήσουμε πίσω μας την επιστήμη και τους κανόνες της ένα είναι σίγουρο... Η μονογαμία είναι μια προσωπική επιλογή που κάνουν από κοινού δύο άνθρωποι. Ο σωστός σύντροφος δε θα σε απατήσει γιατί η απιστία δείχνει κάποιον που αθετεί υποσχέσεις σε κάποιον που αγαπά. Και αυτό δεν είναι ποτέ ένα καλό χαρακτηριστικό για σύντροφο ζωής.

Διαβάστε ακόμη:

Αν δε θες να πληγωθείς μάθε τους 8 κανόνες των friends with benefits