Οδηγός Επιβίωσης για το Πασχαλινό τραπέζι

Οδηγός Επιβίωσης για το Πασχαλινό τραπέζι

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα πεθερικά με 5 απλές κινήσεις.

Ο Χριστός αναστήθηκε, η Μεγάλη Εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και μαζί με αυτή και όλα σας τα βάσανα. Πήρατε την πολυπόθητη άδεια, βρίσκεστε εκδρομή στο εξοχικό του λεγάμενου και η περίοδος νηστείας και προσευχής που σας είχε επιβληθεί από γονείς και σύντροφο έφτασε στο τέλος της. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα δυσάρεστα είναι πως η άδειά σας αύριο τελειώνει, το αγόρι σας συνεχίζει να σας κρατάει σε απόσταση καθώς έχει βαρύνει σαν χριστουγεννιάτικη παραγεμισμένη γαλοπούλα και σήμερα είστε καλεσμένη στο Πασχαλινό τραπέζι των γονιών του. Μην αγχώνεστε και σταματήστε να τρέχετε προς το αμάξι με τα κλειδιά στο χέρι. Δε θα πάτε πουθενά, αντίθετα θα μείνετε και θα αντιμετωπίσετε τον εφιάλτη σας με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ακολουθήστε τα πέντε απλά βήματα που ακολουθούν και μέχρι να έχει τελειώσει το γεύμα το σκορ θα είναι 1-0 με εσάς να προηγείστε στο καθοριστικό αυτό ντέρμπυ και τα πεθερικά να στάζουν μέλι κάθε φορά που σας κοιτούν.

1. Πετάξτε το μίνι κολλητό φουστάκι που φοράτε από πάνω σας, βγάλτε το μπλουζάκι με το αβυσσαλέο ντεκολτέ που θυμίζει αισθησιακή ταινία της δεκαετίας του '80 και ντυθείτε όπως θα ήθελε να σας δει η μαμά του αγοριού σας. Όχι, δε θα αλλάξετε στιλ και προσωπικότητα, απλά για αυτή μόνο τη μέρα κάντε στην άκρη τον προκλητικό εαυτό σας και προβάλλετε το καλό κορίτσι που κρύβετε καλά κάπου μέσα σας.

2. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο ζαχαροπλαστείο και διαλέξτε το πιο λαχταριστό γλυκό. Εσείς μπορεί να κάνετε δίαιτα μια και το καλοκαίρι κοντοζυγώνει, αλλά η συμπεθέρα χρειάζεται ακριβώς αυτό για να σας συμπαθήσει και να γλυκαθεί. Αποφύγετε τους εξεζητημένους συνδυασμούς και επενδύστε σε απλές παραδοσιακές γεύσεις που αρέσουν σε όλους. Ένα προφιτερόλ, ας πούμε. Ή έναν μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο άντε ένα τσουρέκι με σοκολάτα, στο τσακίρ κέφι.

3. Βρείτε ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης και προσπαθήστε να κρύψετε τη μανία σας με το καινούριο dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου και την εγκυμοσύνη της Φαίης Σκορδά. Εσείς μπορεί να ξεκοκκαλίζετε όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά, αλλά η μαμά του αγοριού σας μάλλον νοιάζεται περισσότερο για τις σπουδές σας, τη δουλειά σας και ό, τι άλλο κάνετε μήπως και καταλάβει τι σας βρήκε το καμάρι της, παρά για τη θεματολογία του Πρωινού Καφέ.

4. Μπορεί να λιγουρεύεστε τόση ώρα το αρνάκι που γυρνάει πάνω στη σούβλα, μπορεί οι πατάτες φούρνου να σας έχουν σπάσει τη μύτη, αλλά σε αυτήν τη δοκιμασία πρέπει να δείξετε υποδειγματική εγκράτεια. Η πεθερά έχει τη μοναδική ικανότητα να μιλάει και ταυτόχρονα να τρώει, να χαμογελάει στο γιο της και να σας μετράει κάθε μπουκιά μέχρι να σας κάτσει στο λαιμό, γι' αυτό μην της δώσετε την ευχαρίστηση. Αποφύγετε να γεμίσετε το πιάτο σας κάνοντάς το να μοιάζει με πολυόροφη γαμήλια τούρτα και καταναλώστε μικρές μπουκιές, αργά και σταθερά. Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε πως όταν θα τρώτε δε θα μιλάτε. Προσοχή. Η πεθερά καιροφυλακτεί στήνοντας παγίδες και εσείς πρέπει να τις αποφύγετε με μαεστρία.

5. Τέλος, μην ξεχάσετε να επαινέσετε το αγόρι σας χρησιμοποιώντας τη φαντασία και το ταλέντο σας στη μυθοπλασία. Ο καλός σας άλλαξε κάποτε μία λάμπα στην κουζίνα; Σήκωσε το τηλέφωνο και παρήγγειλε σουβλάκια; Μήπως θυμήθηκε να πληρώσει και το λογαριασμό της ΔΕΗ; Ε, τότε πρέπει όχι μόνο να τα αναφέρετε στη μαμά του αλλά και να σκηνοθετήσετε ολόκληρη θεατρική παράσταση. Γουρλώστε τα μάτια, χαμογελάστε με αφέλεια και κοιτάξτε στα μάτια εναλλάξ μια το λεγάμενο και μια την πεθερά. Ταυτόχρονα, περιγράψτε τους άθλους και τα κατορθώματα αυτού του μικρού καθημερινού ήρωα, με στόμφο και έντονα δείγματα συγκίνησης.

Η αποστολή σας εξετελέσθη. Εάν ακολουθήσατε τον «Οδηγό Επιβίωσης» κατά γράμμα έχετε τη μαμά του συντρόφου σας στο τσεπάκι σας και τον αγαπημένο σας στην αγκαλιά σας. Συγχαρητήρια!