Γιατί όταν μας κερατώνουν θέλουμε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες;

Δεν είσαι η μόνη να ξέρεις

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που είτε μαθαίνεις, είτε ανακαλύπτεις ότι ο καλός σου σε έχει κάνει τάρανδο, ακόμη και η μία φορά αρκεί, και διάφορες θολές σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με την κακοποίησή του και φυσικά την τιμωρία του. Kαι λίγο πριν προχωρήσεις στην απόλυτη εξόντωσή του, λες και μπαίνει μέσα σου ο διάολος και θέτεις το εξής βασικό ερώτημα: «Πώς ήταν»; Ναι φίλη μου, έχεις δαιμονιστεί και θέλεις να μάθεις πώς ήταν το σεξ του καλού σου-λέμε τώρα-με εκείνη την άγνωστη, που φυσικά μισείς. Κι όμως, δεν είσαι παράλογη ούτε σχιζοφρενής. Πολλές γυναίκες θέτουν το ίδιο ερώτημα για τους εξής απλούς και βασικούς λόγους.

1. O πρώτος και πολύ βασικός λόγος είναι η προσπάθεια κατανόησης. Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι αν μάθουν τις λεπτομέρειες θα μπορέσουν να κατανοήσουν και την κατάσταση. Και αν κατανοήσουν την κατάσταση, μετά θα μπορέσουν να πάρουν και στη σωστή απόφαση, συνήθως να δικαιολογήσουν την... ατασθαλία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

2. Ο δεύτερος λόγος, είναι η ανάκτηση του ελέγχου. Διότι ως γνωστόν, εμείς οι γυναίκες είμαστε κάπως control freaks, με αποτέλεσμα όταν κάτι ξεφεύγει από την προσοχή μας και φυσικά το πρόγραμμά μας να γινόμαστε κυριολεκτικά έξαλλες. Οπότε, οι συνεχείς ερωτήσεις είναι και ένας τρόπος να πάρεις και πάλι την κατάσταση στα χέρια σου, μιας και τον κάνεις υπόλογο για τις πράξεις του.

Η εμπειρία μίλησε: 13 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που θα σου αλλάξουν τη ζωή

3. Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη και φυσικά το να καταλάβεις αν μπορείς να τον ξαναεμπιστευτείς. Ήδη σε έχει προδώσει μία φορά με αποτέλεσμα να θεωρείς ότι αν σου πει όλες τις λεπτομέρειες, ίσως σε κάνει να τον εμπιστευτείς και πάλι.

4 σημάδια ότι αυτός που γουστάρεις σε δουλεύει «ψιλό γαζί»

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ