Έρευνα-έκπληξη: Άνδρες ή γυναίκες έχουν περισσότερες ανασφάλειες με την εμφάνισή τους;

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν ήταν καθόλου αυτά που περιμέναμε!

Ποιο από τα δύο φύλα πιστεύεις πως έχει περισσότερες ανασφάλειες με την εμφάνισή του;

 

Μια νέα έρευνα της εφημερίδας Body Image ασχολήθηκε με το θέμα αυτό και τα αποτελέσματά της αλλάζουν πράγματα που θεωρούσαμε σχεδόν δεδομένα μέχρι σήμερα.

 

Διάβασε επίσης:

Ακούς διαρκώς μελαγχολικά τραγούδια; Δες τι μπορεί αυτό να κάνει στην ψυχική σου υγεία

 

Η έρευνα βασίστηκε σε 12.176 online ερωτηματολόγια, τα οποία συγκέντρωσαν οι ιστοσελίδες NBCNews.com και Today.com κι ενώ το ποσοστό των ανδρών και γυναικών που δήλωσαν "μεγάλη έως πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια" με την εμφάνισή τους (6% και 9% αντίστοιχα), τα ποσοστά τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών που δήλωσαν "μεγάλη έως πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια" με το σωματικό τους βάρος ήταν πολύ μεγαλύτερα (15% και 20% αντίστοιχα).

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι από τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, ήταν εκείνο στο οποίο το 28% των ανδρών και το 26% των γυναικών δήλωσε από "πολύ έως πάρα πολύ ικανοποιημένο" με την εξωτερική τους εμφάνιση.

 

Με λίγα λόγια, μεγάλος μύθος πως τα δύο φύλα διαφέρουν τόσο πολύ. Ποιος είπε ότι οι άνδρες δεν έχουν ανασφάλειες και πως οι γυναίκες δεν έχουν αυτοπεποίθηση;

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ