6+1 συνήθειες που πρέπει να κόψεις όταν «πατήσεις» τα 30!

Γωγώ Φούντα
6+1 συνήθειες που πρέπει να κόψεις όταν «πατήσεις» τα 30!

Helloooooo... μεγάλωσες!

Κοίταξε να δεις: Τα πράγματα είναι όντως δύσκολα και έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μας. Διότι αγαπητή μου, είναι τουλάχιστον δυσβάσταχτο να σβήνεις κεράκια και να μην έχεις μπροστά το 2!!! Ναι, κλείνεις τα 30 και εκτός του ότι είσαι έτοιμη να δέσεις μία πέτρα στο λαιμό σου-don't do it-αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ήρθε η ώρα να... μεγαλώσεις! Και όταν λέμε να μεγαλώσεις το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης και φυσικά των αλλαγών που περιλαμβάνει η ενηλικίωση. Ξέχνα όσα ήξερες μέχρι τώρα και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Ο κόσμος των μεγάλων σε περιμένει κι εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμη να τον αντιμετωπίσεις. Σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα τι σου γίνεται, εμείς σου έχουμε κάποια βασικά πραγματάκια που θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν μπεις και αισίως στην τέταρτη δεκαετία της ζωής σου.

1. Σταμάτα να βασίζεσαι οικονομικά σε άλλους: Θυμάσαι που ήσουν 18 και δούλευες για να βγάζεις τους καφέδες και τα ποτά σου; Με λίγα λόγια το γνωστό χαρτζηλίκι. Αυτά λοιπόν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμα κι αν δε συντηρείς το δικό σου σπίτι διότι η άτιμη κοινωνία μας κατάντησε να μένουμε ακόμα με τους δικούς μας, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αδιαφορείς για την οικονομική σου κατάσταση. Προφανώς και θα πρέπει να ξέρεις τους λογαριασμούς σου-και να τους πληρώνεις-να δίνεις χρήματα για το σπίτι-ακόμα κι αν η μανουλίτσα δεν τα θέλει-και να πηγαίνεις το αμάξι σου για σέρβις και τακάκια χωρίς να χρειαστεί να σε κυνηγήσει ο πατέρας ή ο αδερφός σου. Με λίγα λόγια, ακόμα κι αν δεν έχεις δικό σου σπίτι, μπορείς πανεύκολα να έχεις δικό σου budget for God's sake!

giphy

2. Σταμάτα να λες ότι είσαι άφραγκη: Κορίτσι μου αλήθεια έλεος. Είναι τουλάχιστον αστείο η μόνιμη πια δικαιολογία σου για την οποία δεν κάνεις τίποτα, να είναι το οικονομικό σου αδιέξοδο. Και τελοσπάντων, ακόμα κι αν όντως τα βγάζεις δύσκολα πέρα, δεν υπάρχει λόγος να φας και σήμερα έξω ούτε να βγεις το βράδυ και να πιεις τρία ποτά! Λίγο μέτρο και δε θα χάσεις. Εξάλλου από ένα σημείο και μετά καταντάς μίζερη και τελικά σταματούν να σου προτείνουν πράγματα. Το καλό είναι ότι θα κάνεις οικονομία. Το κακό ότι θα μείνεις χωρίς κοινωνικές συναναστροφές. Δε βαριέσαι; Σε τούτη τη ζωή μόνοι ερχόμαστε και φεύγουμε πιο μόνοι.

3. Σταμάτα να μένεις σε μία σχέση που δε σε ικανοποιεί: Δεν είσαι 20, είσαι 30. Και δε θα μιλήσουμε για περιθώρια που στενεύουν, αλλά όντως ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ. Προφανώς αστειευόμαστε. Στην προκειμένη δεν είναι θέμα χρόνου αλλά κυρίως αυτοσεβασμού. Δεν έχουμε πει ότι όταν σταματάει να σε ευχαριστεί το αποβάλλεις; Εσύ λοιπόν γιατί δε χωρίζεις; Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα το ξεπεράσεις. Η συνήθεια, κάποιες φορές, είναι πολύ κακό πράγμα και μπορεί να σε αποτρέψει από πολλά ωραία στη ζωή σου (gf).

4. Σταμάτα να ξενυχτάς: Δεν είναι κακό να κοιμάσαι από τις 12! Ακόμα και από τις 11 κάποια βράδια. Κουράζεσαι γιατί δουλεύεις και έχεις ένα σωρό υποχρεώσεις. Το να κάνεις μία εβδομάδα να βγεις για ποτό, δεν είναι... επονείδηστο αλλά μάλλον υγιές και φυσιολογικό. Ο ύπνος εξάλλου είναι κάτι τόσο υπέροχο, που είναι κρίμα να τον στερείσαι. Στο κάτω κάτω, δεν είναι καταπληκτικό που την επόμενη μέρα θα πας στη δουλειά χωρίς μαύρους κύκλους; Αχ καλή μου, νομίζεις ότι είσαι ακόμα στη φάση που πήγαινες άυπνη για μάθημα στη σχολή βρωμοκοπώντας βότκα; Ε;

4. Σταμάτα να αγνοείς το αντηλιακό σου: Πάνε οι καιροί που άπλωνες το λαδάκι σου (χωρίς δείκτη) και γυάλιζες περισσότερο και από ράπερ στη σκηνή των Grammys! Η συνέχεια φυσικά είναι γνωστή, διότι αντί να κυκλοφορήσεις και να δείξεις το μαύρισμά σου, έμενες στο σπίτι σε στάση αστερία, καλυμμένη με γιαούρτι και με μία ντάγλα μεγατόνων στο κεφάλι! Ναι φίλη μου, πλέον ξέρεις ότι μαύρισμα κάνεις και με δείκτη προστασίας, φοράς πάντα καπελάκι και αγνοείς επιδεικτικά τον όλους εκείνους που σου λένε ότι... δεν πήρες χρωματάκι! ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!

beach

5. Σταμάτα να αγνοείς την υγεία σου: Πονάς; Πήγαινε στο γιατρό! Έβγαλες κάτι που σε ανησυχεί; Ε πήγαινε στο γιατρό βρε αγάπη μου γλυκιά. Θα πρέπει δηλαδή να φτάσεις 40 πυρετό για να πάρεις απόφαση να φροντίσεις τον εαυτό σου; Μπορεί παλιά μέχρι και να χόρευες στα κλαμπς έχοντας... πνευμονία (με δόση υπερβολής προφανώς), αλλά πλέον ακόμα και λίγα δέκατα μπορούν να σε κάνουν σαν κοτόπουλο. Καλέ τι λέμε; Εδώ περίοδος σου έρχεται και παίρνεις άδεια.

6. Σταμάτα την κακή διατροφή: Μάθε να μαγειρεύεις και κόψε επιτέλους το junk food γιατί κάνει κακό! Και προφανώς, όχι μόνο στο σώμα σου αλλά κυρίως στην υγεία σου. Ξέρεις τι ωραίο που είναι το μπροκολάκι; Έχεις φάει ποτέ σου φακές και να τις ευχαριστηθείς; Ήρθε η ώρα λοιπόν. Αγνόησε τα burgers και βάλε λίγη ποικιλία στη διατροφή σου. Θα δεις τεράστια αλλαγή ακόμα και στην καθημερινότητά σου.

7. Σταμάτα να πίνεις μέχρι αηδίας: Καλέ δεν έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αντισεξουαλικό από μία μεθυσμένη γυναίκα; Και άσε τις βλακείες που έκανες στα 18 για να τραβήξεις την προσοχή και να το παίξεις ευάλωτη στο αντικείμενο του πόθου σου, εδώ μιλάμε για σοβαρές καταστάσεις. Άντε να το κάνεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάντα υπό το πέπλο της αξιοπρέπειας και του sex appeal. Κάθε μέρα όμως; Καταντάει αηδία!