Μεθυσμένη πολιτεία

Μεθυσμένη πολιτεία

Μήπως το αγόρι σας βγαίνει με τον Ορέστη Μακρή;

Κάθε φορά που κανονίζετε να βγείτε με ένα αγόρι ακολουθείτε μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία προετοιμασίας με μεγαλύτερη ευλάβεια κι από αυτήν με την οποία μαθαίνει τις χορογραφίες της η Νάντια Μπουλέ για το Dancing with the Stars. Εκείνο όμως που έχει αρχίσει να σας προβληματίζει, όχι πως αγχώνεστε κι όλας, είναι τα πρώτα ποτάκια που φροντίζετε να πιείτε πριν το ραντεβού σας, όσο ετοιμάζεστε στο σπίτι. Ναι, μιλάμε ακριβώς για εκείνα τα πέντε- έξι ποτήρια λευκό κρασί, gin tonic και λικέρ μαστίχας που έχετε ήδη καταναλώσει πριν έρθει ο λεγάμενος να σας πάρει, προκειμένου να μην αισθάνεστε στρες και να μπορείτε να απολαύσετε με μεγαλύτερη άνεση το πολυαναμενόμενο ραντεβού. Διαβάστε τα παρακάτω προσεκτικά και σκεφτείτε πόσο συχνά σας συμβαίνουν.

  • Έχετε βγει για ένα ήσυχο ποτό με το αγόρι σε κάποιο από τα πολυάριθμα μπαρ του Κολωνακίου. Εκείνος σας κοιτάει στα μάτια, σας σιγοψιθυρίζει στο αυτί λόγια αγάπης ενώ παράλληλα γεύεται το πρώτο του ποτό. Μήπως είστε εκείνο το κορίτσι που μέχρι να σας πει «είσαι πανέμορφη απόψε», έχετε ήδη καταναλώσει όλο το αλκοόλ του μπαρ, έχετε ήδη ανέβει πάνω στη μπάρα και παρόλο που από τα ηχεία ακούγονται οι James, εσείς λικνίζεστε σε ρυθμό τσιφτετέλι σα να μην υπάρχει αύριο;
  • Μετά το ραντεβού με το λεγάμενο, σέρνεστε στα τέσσερα στη Σκουφά, λιποθυμάτε πάνω στους περαστικούς και ξερνοβολάτε στα ζαντολάστιχα του τζιπ δίχως ίχνος τακτ. Όταν τελικά καταφέρει να σας χώσει στη θέση του συνοδηγού, τότε απλά είστε σε τέτοιο χάλι που καταφέρνετε να λερώσετε μαζί με το αγαπημένο σας Diane Von Furstenberg φόρεμα και το πανάκριβο δερμάτινο κάθισμα. Σας θυμίζει κάτι;
  • Μπορεί να έχετε γίνει ρεντίκολο σε όλη την περιφέρεια, να μην έχετε καμία επαφή με την πραγματικότητα και να ζαλίζεστε σα να πηγαίνετε στην Πάρο με εννιά μποφόρ, αλλά αυτό δε σας εμποδίζει από το να κρεμαστείτε από πάνω του σαν την μαΐμού και ενώ οδηγεί να χειριστείτε με ιδιαίτερη μαεστρία το λεβιέ ταχυτήτων, το χειρόφρενο αλλά και τον εσωτερικό του κόσμο. Εσείς μπορεί να χρειάζεστε απλά μία δραμαμίνη, το αγόρι όμως έζησε στα χέρια σας ένα δράμα μίνι και σας παρκάρει με ταχύτητα φωτός στην εξώπορτα της φωλίτσας σας.
  • Προσπαθείτε να φορέσετε τα ρούχα του ύπνου, παραπατάτε, σκοντάφτετε, πατάτε τη γάτα σας και στο τέλος προσγειώνεστε πάνω στην απλώστρα με τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Παρ' όλ' αυτά, το αυτάκι σας δεν ιδρώνει. Έχοντας αποκτήσει για μία μόνο βραδιά μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνώντας τα αποψινά σας αίσχη, ξεκινάτε μαραθώνιο μηνυμάτων. Ταυτόχρονα, επενδύοντας μόνο στη συνήθεια και τα εκπαιδευμένα σας δάχτυλα, βάζετε φωτιά στο πληκτρολόγιο του smartphone σας στέλνοντας sms, bbm, whatapp, mms, twits, inbox στο facebook, ενώ από το σταθερό σας τηλεφωνείτε εναλλάξ τόσο στον πρώην, για να του πείτε πόσο γελοίος είναι που σας χώρισε πριν τρία χρόνια, όσο και στον νυν που θα σας ξαποστείλει οσονούπω.

Εάν κάποιο από τα παραπάνω συμβάντα αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα μεμονωμένο περιστατικό των φοιτητικών σας χρόνων, τότε ίσως η απόλυτη Άννα Βίσση είχε εσάς στο μυαλό της όταν τραγουδούσε το κλασικό πια «μεθυσμένη πολιτεία».