Η απιστία φύλο δεν κοιτά!

Η απιστία φύλο δεν κοιτά!

Νομίζατε ότι η απιστία είναι «ανδρικό προνόμιο»;

Μπορεί να υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες οι άντρες είτε απατούν τη σύντροφό τους είτε, όταν βρίσκονται σε θέση ισχύος (επαγγελματικά), «φλερτάρουν» τις υφιστάμενές τους!
Έρευνα, όμως, έρχεται από την Ολλανδία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Tilburg και ανατρέπει τα σημερινά δεδομένα!

Αναλυτικότερα, η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο δρ Γιόρις Λάμερς, διαπίστωσαν πως σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί, οι γυναίκες σε ισχυρές εργασιακές θέσεις έχουν ίσες πιθανότητες με τους άντρες να παρενοχλούν σεξουαλικά τους υφιστάμενούς τους.
Στη συνέχεια, επεσήμαναν ότι, υπάρχουν μελέτες, στις οποίες εμφανίζεται να παίζει καθοριστικό ρόλο το φύλο. Ωστόσο, δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε γυναίκες που κατέχουν ισχυρές θέσεις.

Σύμφωνα με τον δρ Λάμερς, «καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποκτούν εξουσία και θεωρούνται ίσες με τους άντρες, οι κρατούσες απόψεις για τη συμπεριφορά τους αρχίζουν να αλλάζουν, διότι αποδεικνύεται πως και αυτές υιοθετούν αρνητικές συμπεριφορές όπως οι άντρες».
Οι ερευνητές μελέτησαν 1.561 επαγγελματίες και των δύο φύλων. Το 58% από αυτούς είχαν μη διοικητικές θέσεις, το 22% είχαν θέσεις προϊσταμένων, το 14% είχαν μέση διοικητική θέση και το 6% είχαν ανώτατη διοικητική θέση.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στους εθελοντές αφορούσαν τις ερωτικές τους σχέσεις καθώς επίσης μέτρησαν και τα επίπεδα αυτοπεποίθησής τους. Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι, το φύλο δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Αντίθετα, καταλυτικός παράγοντας ήταν η επαγγελματική θέση καθενός, η οποία ταυτιζόταν και με τα επίπεδα αυτοπεποίθησης.

Η παραπάνω μελέτη δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Ψυχολογικής Επιστήμης» (JPS) και έρχεται και ταράζει τα νερά κάνοντας πλέον και τον αντρικό πληθυσμό να ανησυχεί!